Kłodzki ogród
- nocny_drwal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Śliczności pokazujesz , jeszcze trochę to zacznę lubić jesień , za wspaniałe kolory przebarwiajacych się liści , za mgłę , (dziś u mnie gęsta jak mleko!)
Widziałam , że pisałeś o pnączach na murach budynków i zgadzam się z Tobą , że osuszają ściany , a to co mówi się na ten temat to blędne mity. Jedynym minusem jest robactwo i jak jest głuchy tynk to, kruszy się i odpada... czyli naturalna walka z partactwem
Pozdrawiam
Śliczności pokazujesz , jeszcze trochę to zacznę lubić jesień , za wspaniałe kolory przebarwiajacych się liści , za mgłę , (dziś u mnie gęsta jak mleko!)
Widziałam , że pisałeś o pnączach na murach budynków i zgadzam się z Tobą , że osuszają ściany , a to co mówi się na ten temat to blędne mity. Jedynym minusem jest robactwo i jak jest głuchy tynk to, kruszy się i odpada... czyli naturalna walka z partactwem

Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jakubie z zapartym tchem obejrzałam twój ogród i cudowne klony.
Nawet nie wiedziałam że można tyle odmian pomieścić w tak małym ogródku.
Widoki jakie zaserwowałeś mnie zauroczyły.
Widać, że jest to ogród z duszą ogrodnika.
Profesjonalizm, mnogość roślin to są moje klimaty.
Uwielbiam takie busze, mój zresztą też jest buszem a właściwie teraz to już zrobiła się dżungla.
Po wejściu na forum i wysadzeniu chciejstw, nie ma gdzie palca wsadzić a jeszcze tyle chciałoby się mieć.
Ty już połknąłeś tego bakcyla i zaangażowałeś się mocno.
Podziwiam też twoje wiśnie - u mnie nie ma na nie już miejsca.
Życzę żeby szkółka przyniosła oczekiwane profity a ogród piękniał z każdym rokiem.
Nawet nie wiedziałam że można tyle odmian pomieścić w tak małym ogródku.
Widoki jakie zaserwowałeś mnie zauroczyły.
Widać, że jest to ogród z duszą ogrodnika.
Profesjonalizm, mnogość roślin to są moje klimaty.
Uwielbiam takie busze, mój zresztą też jest buszem a właściwie teraz to już zrobiła się dżungla.

Po wejściu na forum i wysadzeniu chciejstw, nie ma gdzie palca wsadzić a jeszcze tyle chciałoby się mieć.

Ty już połknąłeś tego bakcyla i zaangażowałeś się mocno.
Podziwiam też twoje wiśnie - u mnie nie ma na nie już miejsca.

Życzę żeby szkółka przyniosła oczekiwane profity a ogród piękniał z każdym rokiem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nocny_drwal
- Kontakt:
- Teoretycznie potrafi wyrosnąć w niewielkie drzewko, ale często u nas pada ofiarą grzyba i nie dożywa sędziwego wieku. Tak więc z cięciem ostrożnie. oczywiście można ciąć, ale polecam to robić tylko, gdy jest to niezbędne.dkny pisze: Klon palmowy 'Atropurpureum'. jest jeszcze młodziutki- czy on rośnie wielki? można go przycianć? formować?
- jest to wiąz holenderski odmiana 'Wredei'. Jeden z moich ulubionychmagdala pisze: Bardzo ciekawi mnie krzew (drzewo?) w samym centrum tego zdjęcia- zielony z pionowymi pędami.
Co to jest ?

A teraz dla odmiany nie zamieszczę zdjęcia krzaków, tylko zdjęcie mojego "CHWASTOWOZU"

mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- nocny_drwal
- Kontakt:
Stare wiązy potrafią kilka metrów urosnąć. Charakterystyczny pokrój utrzymuje, z tym nie ma problemu. Podejrzewam, że będzie na sprzedaż w przyszłym roku, zobaczę bo jestem w trakcie załatwiania podkładek pod niego do szczepienia.
Chwastowóz tył:

Oraz krzewuszka 'Kłodczanka', widać delikatny róż na rozwijających się kwiatach. Bałem się, że będą całkiem białe, tak jak u weigela 'milk and honey'. Jeśli będą jednak delikatnie różowe, to będzie to jakaś różnica między tymi odmianami
no ale zobaczymy, jak zakwitną wreszcie (oby się pospieszyły, bo lada dzień ma śnieg padać):

Chwastowóz tył:

Oraz krzewuszka 'Kłodczanka', widać delikatny róż na rozwijających się kwiatach. Bałem się, że będą całkiem białe, tak jak u weigela 'milk and honey'. Jeśli będą jednak delikatnie różowe, to będzie to jakaś różnica między tymi odmianami

mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Pooglądałam i wpadłam w traumę.
Jak bardzo różne są nasze jesienie, Kubełku
.
Twoja- złota i brzmiąca akkordami wysyconych kolorów,
tutejsza- gnilna i spłowiała.
Wybarwienie liści , to tylko kilka dni, kończących się nagłą łysiną.
Ot, obraz zza okna : 3 dni temu zieleń jesionu wyniosłego, dziś zółcienie o i obsada zmniejszona o 70%.
Kolejny halny lub lodowata deszczowatoścv i zaraz będę miała miotłę w perspektywie.
Ech, te ciepłe dolnośląskie strony...
No, wystękam - zazdroszczę ale nostalgicznie.
Jak bardzo różne są nasze jesienie, Kubełku

Twoja- złota i brzmiąca akkordami wysyconych kolorów,
tutejsza- gnilna i spłowiała.
Wybarwienie liści , to tylko kilka dni, kończących się nagłą łysiną.
Ot, obraz zza okna : 3 dni temu zieleń jesionu wyniosłego, dziś zółcienie o i obsada zmniejszona o 70%.
Kolejny halny lub lodowata deszczowatoścv i zaraz będę miała miotłę w perspektywie.
Ech, te ciepłe dolnośląskie strony...
No, wystękam - zazdroszczę ale nostalgicznie.