Ogród Oli - na działce budowlanej cz.3
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu , w donicach jest moja kolekcja narcyzów.
Mariolu , gdybyś przerzucała kompost miałabyś teraz pulchną ziemię.
A zimą śnieg z drogi do kompostownika przerzucałam pod iglaki , tam zawsze bywało sucho.
Halinko , możesz nasionka oczaru włożyć do koszyka (jak do cebulek), wymieszać z wilgotnym torfem i zakopać
gdzieś w oznaczonym miejscu na działce na ok 15 tygodni.Chodzi o to aby się przemroziły.
Dalsze zabiegi będą dopiero wiosną.
Gizo , moją nową rabatkę będę dalej urozmaicała i tak żurawkami , dąbrówkami i innymi okrywowymi.
Nie chcę stosować kory ani kamyszka.
Jadziu , pierwsze przerzucanie jest ciężkie ale następne to już idą lekko.
Basiu , zimą to ja sobie toruję drogę do kompostownika.
Mariolu , gdybyś przerzucała kompost miałabyś teraz pulchną ziemię.
A zimą śnieg z drogi do kompostownika przerzucałam pod iglaki , tam zawsze bywało sucho.
Halinko , możesz nasionka oczaru włożyć do koszyka (jak do cebulek), wymieszać z wilgotnym torfem i zakopać
gdzieś w oznaczonym miejscu na działce na ok 15 tygodni.Chodzi o to aby się przemroziły.
Dalsze zabiegi będą dopiero wiosną.
Gizo , moją nową rabatkę będę dalej urozmaicała i tak żurawkami , dąbrówkami i innymi okrywowymi.
Nie chcę stosować kory ani kamyszka.
Jadziu , pierwsze przerzucanie jest ciężkie ale następne to już idą lekko.
Basiu , zimą to ja sobie toruję drogę do kompostownika.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oleńko róża dla Ciebie w pełnej gotowości będzie czekać, a jak będzie jej np.zimno to przykryję Twoim sweterkiem ok?
Nie jestem miłośnikiem iglaków ale podoba mi się u Ciebie to przemeblowanie, te doniczki to fajny pomysł ale ja za leniwa, a w ogóle to w tym roku za bardzo moje roślinki do zimy nie będą przygotowane ale co tam wybaczą!
Nie jestem miłośnikiem iglaków ale podoba mi się u Ciebie to przemeblowanie, te doniczki to fajny pomysł ale ja za leniwa, a w ogóle to w tym roku za bardzo moje roślinki do zimy nie będą przygotowane ale co tam wybaczą!
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruś to klon jesionolistny , już od dziś jest na nowej rabatce.
Jeszcze znikł jałowiec płaczący , który widać przed klonem na pierwszej fotce.
Skalniak też do rozbiórki
Aguś mam dla Ciebie dalijkę
- Karminkę .

Jak idę na swoją działkę , to po drodze mijam płot sąsiada i oczu nie mogę oderwać.Ach ta jesień

Jeszcze znikł jałowiec płaczący , który widać przed klonem na pierwszej fotce.
Skalniak też do rozbiórki

Aguś mam dla Ciebie dalijkę

Jak idę na swoją działkę , to po drodze mijam płot sąsiada i oczu nie mogę oderwać.Ach ta jesień