Aguniu
ja jak wsadzałam od razu do ziemi bez korzonków,to nie wiem dlaczego,ale mi gniły I teraz trzymam w wodzie ,a dopiero jak pokażą się białe wypustki to idą do ziemi.
Jak się trzyma w ziemi to trzeba bardzo ale to bardzo oszczędnie podlewać , ja to czasem nawet raz na dwa tygodnie coś im chlapnę , bo pod nakryciem ze słoika często się para zbiera więc uważam że mają wystarczająco mokro
Agunia pisze:Marzenko ja też tak mam nawet z jednym z hibciów w wiosennej wymiany z tobą , ostatnio go wyjęłam z ziemi i niema ani jednego korzonka, ale póki co wypuszcza maleńkie listeczki więc jestem pełna nadziei że w końcu się namyśli
Krysiu a dodałaś ukorzeniacza?
Dodawałam i posadziłam do ziemi,nakryłam słoikiem i szlag go trafił tzn.zgnił najnormalniej,a ja się prawie zapłakałam.
Agunia pisze:Marzenko ja też tak mam nawet z jednym z hibciów w wiosennej wymiany z tobą , ostatnio go wyjęłam z ziemi i niema ani jednego korzonka, ale póki co wypuszcza maleńkie listeczki więc jestem pełna nadziei że w końcu się namyśli
Krysiu a dodałaś ukorzeniacza?
Dodawałam i posadziłam do ziemi,nakryłam słoikiem i szlag go trafił tzn.zgnił najnormalniej,a ja się prawie zapłakałam.
Krysiu to żadne pocieszenie, ale ja mam to samo
Chociaż ostatnio latem > wietrzysko przewróciło mi na balkonie jednego i ułamał się kawałek to wsadziłam go tak do ziemi i jeszcze się trzyma :P
Wcześniej > ani we wodzie, ani pod przykryciem nic się nie udawało
Aguniu i Tereniu wreszcie przedarłam się przez ten nasz forumkowy gąszcz i trafiłam do Was.
I bardzo mi się tutaj podoba, więc jeśli pozwolicie będę częściej zaglądac.
Kolekcje kwiatuszków dziewczyny macie piękne. I ja je po prostu muszę podziwiac.
Pozdrawiam serdecznie!
Ela
Aguniu,jak wschodzi Plumeria z nasion: raczej szybko czy wolniutko i czy niewiele ich przeżywa?? Na all. chcą za 5 nasionek prześlicznej odmiany 8 zł.,i nie wiem czy to dużo czy mało? Dlatego się pytam.
Mi z 5 nasion wzeszło dwa , tak po około miesiącu i to jest moim zdaniem mało jak za te ceny z all. Potem jedna roślinka dokonała żywota , druga ma w tym momencie jakieś 15 cm więc raczej wolno rośnie i zanim zakwitnie minie dobrych parę lat bo te z nasion tak mają
Sama Krysiu musisz zdecydować czy to dla ciebie mało czy nie