Róże w ogrodzie Gosi - cz.2
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś - w oryginalnym katalogu firmy Rosen Tantau jest przy wysokości wpisane - 100 - 120 cm. Czasem są rozbieżności między wysokością podawaną z katalogu, a stroną internetową, zauważyłam to jak przeglądałam ich stronę. Co do koloru - też nie lubię czerwonego, większość róż mam różowych lub żółtych. Dziś następny dzień przesadzania i zrobiłam sobie miejsce na następne róże.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu u mnie też dzień przesadzania . Zaraz ruszam na działkę , przesadzam trzy róże w inne miejsce i szykuję doły na nowe różyce 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Kurczę, ta Pink Piano faktycznie piękna (właśnie fakt, że "zwykła" Piano jest czerwona, powstrzymuje mnie przed zakupem tej róży
).
Czyli ty, Gosiu, też przenosisz niektóre
Ja mam już poprzesadzane, to co było do przesadzenia, teraz tylko czekam na zamówione. I nawet dołów nie mam wykopanych, bo od kilku dni, sadzę/przesadzam inne rośliny i nie mam na nic czasu
Więc znów będzie na ostatnią chwilę 

Czyli ty, Gosiu, też przenosisz niektóre

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A wiesz to, nie jest tak. 8)dominikams pisze:Kurczę, ta Pink Piano faktycznie piękna (właśnie fakt, że "zwykła" Piano jest czerwona, powstrzymuje mnie przed zakupem tej róży).
Ona owszem, jest czerwona.
Ale jest czerwona inaczej.
To nie jest taka sobie zwykła czerwona róża.
Ta głębia koloru...
Ten kształt...absolutnie powalający, pełne, płaskie kielichy w ciepłoczerwonym odcieniu...takim bardziej bordo-fioletowym, niż czerwonopomarańczowym.
Zdecydowanie można wybaczyć jej kolor nawet jeśli nie jest się miłośnikiem czerwonych róż.
Ja nie jestem wielką fanką czerwonego, ale szykuję miejsce na trzy Pianeczki

Zapatrzyłam się, będąc w ogródku Gosi - jeszcze wczoraj dostałam w prezencie mieszkającą obecnie w kryształowym kieliszku różyczkę...i ech, będę je miała...Cudne są

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48