Moje pieszczochy gruboszki i inne
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wygląda parapet 

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje pieszczochy gruboszki i inne
Karinko, niestety nie wiem, co to może byś, ale może spróbuj zrobić jakiś oprysk przeciw mszycom itp.
No i sprawdź może w ziemi coś jest.
U mnie ostatnio w hojach pojawiły się takie przezroczyste małe glizdki, i teraz już ziemię suszę wyprażam a keramzyt do drenażu gotuję w garnku z wrzącą wodą przez 5 min
No i sprawdź może w ziemi coś jest.
U mnie ostatnio w hojach pojawiły się takie przezroczyste małe glizdki, i teraz już ziemię suszę wyprażam a keramzyt do drenażu gotuję w garnku z wrzącą wodą przez 5 min

A jak wyprażasz ziemię? W piekarniku? Na ile stopni?
Niestety moim albicjom nic nie pomaga , zmieniałam ziemię, myłam korzonki i nic.Wszystkie mają takie same objawy- ładnie kiełkują rosną a potem te białe plamy i koniec.
Niestety moim albicjom nic nie pomaga , zmieniałam ziemię, myłam korzonki i nic.Wszystkie mają takie same objawy- ładnie kiełkują rosną a potem te białe plamy i koniec.

- Haim
Tak Karinko, w piekarniku, ok 200 stopni i na termoobiegu, to przynajmniej mam pewność, że wysuszy te zarazy, jeśli są w ziemi ;)
Dziękuję , zaraz to lecę zrobić.A na jaki ustawić czas?
Re:
również pozdrawiam !KARINIA pisze:Pozdrawiam ZiomkęZofijka pisze:och, ta żółta crassulka jest powalajacacudo, cudo
![]()
![]()
![]()

kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia

Witaj.W Tarnowie Podgórnym.Tam mają niesamowity wybór różnych roślin.Można oczopląsu dostać
chowają się nasze poznańskie kwiaciarnie. ;:2

dziękuje za informacjeKARINIA pisze:Witaj.W Tarnowie Podgórnym.Tam mają niesamowity wybór różnych roślin.Można oczopląsu dostać![]()

kochajmy zielone 

Dokładnie robię wszystko tak jak przy innych "mućkach".Tylko nie mogę im niestety zapewnić południowej wystawy.Latem ,gdy stały na balkonie to chociaż tam jest słońce tylko do 12 to jednak były o wiele bardziej wybarwione. No i ziemię do kaktusów mieszam z ziemią do zielonych bo w samej kaktusowej chudły i marniały. 

- Haim
Bardzo ładna, niestety nazwy nie znam 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ładna i ciekawa, ale niestety i ja z nazwą nie pomogę. ;:6
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
hmm...a czy to nie przypadkiem Cotyledon ondulata czy jakoś tak

albo może i nie, bo chyba cotyledon ma pofalowane brzegi listków...

kochajmy zielone