W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani, witam serdecznie i pięknie dziękuję za pamięć 
Irenko, Aniu, Izo ślicznie dziękuję za życzenia
Dawno mnie tu nie było, ale to w związku z brakiem czasu, nie wiem jak to się dzieje, ale ciągle mi go brakuje
a na działeczce jeszcze tyle do zrobienia
aaa dzień taki krótki 
W tamtym tygodniu skosiłam trawę i mam nadzieję, że to już ostatnie raz w tym roku
Moje nowe nabytki zabezpieczyłam na zimę, pozostało jeszcze przekopanie warzywniaka 
Aniu, baaardzo się cieszę z tego powojnika tanguckiego iii jeszcze bardziej się o niego boję, żeby mu się nic złego stało :o Mam nadzieję, że będzie mu u mnie dobrze
Oluniu, ślicznie dziękuję

Taruniu, marzankę wyślę Ci z pozostałymi roślinkami, tylko powiedz kiedy

Irenko, Aniu, Izo ślicznie dziękuję za życzenia

Dawno mnie tu nie było, ale to w związku z brakiem czasu, nie wiem jak to się dzieje, ale ciągle mi go brakuje

W tamtym tygodniu skosiłam trawę i mam nadzieję, że to już ostatnie raz w tym roku

Aniu, baaardzo się cieszę z tego powojnika tanguckiego iii jeszcze bardziej się o niego boję, żeby mu się nic złego stało :o Mam nadzieję, że będzie mu u mnie dobrze

Oluniu, ślicznie dziękuję

Taruniu, marzankę wyślę Ci z pozostałymi roślinkami, tylko powiedz kiedy

Halinko wpadłam do Ciebie a tu słyszę, że miałaś urodzinki, więc i ja spieszę z życzeniami: życzę Ci Kochana dużo zdrówka, lekkiej pracy na działeczce, wiele radości i wszelkiej pomyślności. Dla Ciebie kwiatuszek. PS (ja tez jestem wrześniowa)

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Halinko, byłam w weekend w Twoich okolicach i widziałam mnóstwo trzmielin zwyczajnych z pięknymi owocami.
Nie musisz się więc martwić o Twoją... będą owocki i to śliczne.
Niestety z liśćmi jest trochę gorzej... nie przebarwiają się tak jak oskrzydlona.
Szkoda że nie znałam Twojego adresu, może bym Cie odwiedziła...
Nie musisz się więc martwić o Twoją... będą owocki i to śliczne.
Niestety z liśćmi jest trochę gorzej... nie przebarwiają się tak jak oskrzydlona.
Szkoda że nie znałam Twojego adresu, może bym Cie odwiedziła...
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Polu marzanka nie jest uciążliwa , tylko mi nie pasuje jako podszycie pod hosty.
Wyrasta do 20 cm , ładnie kwitnie i sama w sobie stanowi pachnący akcent w ogrodzie.
Ja dałabym ją pod drzewa lub krzewy.
Halinka ma gliniastą i ciężką ziemię , na takiej marzanka może nie być ekspansywna.
Halinko wybacz , że się tak u Ciebie rządzę.
Polu ja Tobie absolutnie nie odradzam tej roślinki

Wyrasta do 20 cm , ładnie kwitnie i sama w sobie stanowi pachnący akcent w ogrodzie.
Ja dałabym ją pod drzewa lub krzewy.
Halinka ma gliniastą i ciężką ziemię , na takiej marzanka może nie być ekspansywna.
Halinko wybacz , że się tak u Ciebie rządzę.
Polu ja Tobie absolutnie nie odradzam tej roślinki

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Romo, witam po wakacjach, miło, że już jesteś
Ja również mam nadzieję, że tego wolnego czasu niedługo będzie więcej i częściej, i dłużej będę na Forum
Grażynko, pięknie dziękuję za życzenia i śliczną różyczkę
A którego września masz urodzinki
Polu, ja bardzo lubię marzankę, to bardzo delikatna roślinka, u mnie rośnie pod drzewami i nie odczuwam jej ekspansywności
ale to może dlatego, że jak pisze Ola (specjalistka od tych spraw, z zamiłowania i wykształcenie
) u mnie ziemia gliniasta i ciężka 
Olu, dziękuję za wyjaśnienie
Monisiu, teraz, jesienią, te prace ogrodnicze, jakoś mi tak ciężko idą
... wszystko robię wolniej ... czasami mam wrażenie, że już mam dość tego grzebania w ziemi
Pozostało mi jeszcze przekopanie warzywniaka i okrycie na zimę niektórych roślinek.
Dzisiaj pokopałam trochę i za chwilę już mi się nie chciało iii poszłam zbierać jabłka i pigwowce
Zrobił się ze mnie leniuszek 

Ja również mam nadzieję, że tego wolnego czasu niedługo będzie więcej i częściej, i dłużej będę na Forum

Grażynko, pięknie dziękuję za życzenia i śliczną różyczkę

A którego września masz urodzinki

Polu, ja bardzo lubię marzankę, to bardzo delikatna roślinka, u mnie rośnie pod drzewami i nie odczuwam jej ekspansywności

Olu, dziękuję za wyjaśnienie

Monisiu, teraz, jesienią, te prace ogrodnicze, jakoś mi tak ciężko idą

Dzisiaj pokopałam trochę i za chwilę już mi się nie chciało iii poszłam zbierać jabłka i pigwowce