Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu dziękuję za odpowiedź .Wiesz.. myślę , ze będzie tam sporo zieleni dwie całe ściany tui , dokupię karłowych iglaków , może uda mi się kiedyś ukształtować jakieś bonsai dosadzę różaneczniki i rododendrony, które od lata czekają w donicach :) :oops: , z czasem lampy itp i może efekt będzie miał jakiś wygląd:)

I masz 100% rację Jadziu kocham słońce, kocham wysoką temperaturę :) dlatego gdy nadchodzi jesień
powinnam odwiedzać egzotyczne kraje :)) ale to jeszcze nie ten czas i nie ta pora :( Mam jednak cichą nadzieję , ze przyszłość mi to umożliwi :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO cieszę się ,że coraz częściej nas odwiedzasz . Chociaż nie wszystkie powiadomienia przychodzą . Czasem o kimś zapomnę . Miłego dnia .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jadziu nie jesteśmy w stanie wszystkich odwiedzać bo to nie mozliwe kochana :) Miło mi , ze do mnie każda droga cię doprpwodza :)))) to naprawdę miłe :)

Byłam wczoraj u pana , który miałam nadzieję , że zrobi mi metalowe pergole pod róże. Niestey nie podejmie się pracy mimo, iż kiedyś takie wykonywał .Mówi , że zbyt dużo pracy i za niska cena . :( myślałam , że taniej mnie wyjdzie jak drewniana bo nie potrzebuję jakiejś wycódowanej , ale wygląda na to , że nie .Nie mniej jednak mam czas i nie zamierzam się poddać :) będę szukać innego wykonawcy :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Mam nadzieję , że jeszcze nadejdą cieplejsze jesienne dni bo ja mam jeszcze sporo cebulek do posadzenia czekają w koszyczkach przed domem .Mają przyjść jeszcze róze z rosarium i yulipany od Sylwkaw .Po za tym oprócz obsadzeń mam masę pracy w ogrodzie a na dworze u nas zimno jak cholirka no mnie po powrocie z pracy nie chce się już wychodzić z domu i rozpoczęłam sezon kiminkowy .Brrr
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Iwonko :D

Tak długo było ciepło ,że ta zmiana pogody bardzo wszystkich zaskoczyła.
Myślałam jeszcze o dokupieniu ze dwóch różyc ale nie wiem czy zdążą się przyjąć przed przymrozkami.....

W przyszłym tygodniu czeka nas ładna pogoda....podobno :roll: :lol: .....więc na pewno zdążysz wszystko powsadzać :D

Miłego dnia :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Basiu oby bo dzisiaj mimo ładnej pogody nie zdążyłam wyjść do ogrodu :( Wykorzystałam pogodę na mycie okien i właśnie przed godziną skończyłam porządki :)Cebulki zdążę posadzić po pracy a z oknami było by gorzej , bo ja jak nie umyję wszystkich na raz to na drugi dzień mi się nie chce :) :oops: W trakcie mycia zauważyłam , ze tak naprawdę to jeszcze nie wymagały szorowania ale niech tam - zroiłam i mam z głowy :)
Rano jak pojechałam na zakupy nie obeszło się oczywiście bez dodatkowych zakupów ogrodowych , bo dokupiłam cebulek hiacyntów , krokusów i jeszcze 2 cebulko tulipana wielokwiatowego .Bardzo mi się podobał taki kremowy z delikatnymi prążkami :) ciekawe co to mi z tych wszystkich zakupów powyrasta:).

Pisałaś ze zrezygnowałaś z zakupienia róż , bo obawiasz sie ze nie ukorzenią się do przymrozków.Przyznam ci się , ze też mam ogronego cykora co to będzie .Dzwoniłam do rosarium i mówią , ze mają mały poślizg , bo tyle zamówień im przyszło , więc cierpliwie czekam .Nie dostałam jeszcze nawet potwierdzenia cenowego itp. Jak juz otrzymam te róże , to zastanawiam się jak je pookrywać .Nigdy nic jeszcze nie kupowałam i nie sadziłam na jesień - no moze jedynie kilka szt krokusów i tulipanów.

Ja już marzę o pergoli :) a potrzebuję 3 szt:)
a taka mi się podoba :) wykonana przez bishopa - Krzyś mam nadzieję , ze nie masz mi za złe wstawienia twojej fotki :oops:
bishopa Obrazek
On ją wykonał z drewna ja natomiast chciałabym z profilu stalowego - jak dla mnie ona jest rewelacyjna:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

ok kochani ja pomykam :) dzisiaj jeszcze idę na ognisko do znajomych mamy opóźnione zakończenie lata hahaha , bo nikt z nas wcześniej nie miał czasu . Nie za bardzo mi się chce bo zimno :roll: ale to już ostania imprezka, więc na chwilunię wpadniemy i wracamy do domku , gdzie będzie na nas czekało ciepełko z kominka ;)

Pa pa i dobrej nocy !!!!
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Miłej zabawy......i jak będziesz żegnała lato nie zapomnij mu wspomnieć ,że ma szybko wracać :wink: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

iwonaxp pisze:[...]Krzyś mam nadzieję , ze nie masz mi za złe wstawienia twojej fotki[...]
Jasne, że nie mam :lol:
iwonaxp pisze:[...]dokupiłam cebulek hiacyntów , krokusów i jeszcze 2 cebulko tulipana wielokwiatowego .Bardzo mi się podobał taki kremowy z delikatnymi prążkami[...]
A wczoraj w centrum ogrodniczym widziałem niesamowite żonkile. Problem w tym, ze przy tych najoryginalniejszych stały puste pudełka :twisted:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pergola super.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Basiu mimo dużego chłodu na dworze nie zmarzłam bo praktycznie nie opuszczałam ławeczki przy ogromniastym ognisku :)) Większość siedziała pod namiotem przy stoliku przy trunkach i chyba też im było ciepło :) A ja , że nie trunkowa cieszyłam się ciepłem bijącym od ognia , podziwiałam księżyc, zajadałam smażoną kiełbaskę i oscypki. :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

bishop pisze:/quote]
A wczoraj w centrum ogrodniczym widziałem niesamowite żonkile. Problem w tym, ze przy tych najoryginalniejszych stały puste pudełka :twisted:
Jak niesamowite ? - ubarwieniem , czy nie orginalnością kwiatostanu ?Ja tych najorginalniejszych mam raczej mało kilka zaledwie szt. To w tym roku poraz pierwszy poszalałam z cebulkami :)

Wiesz... szkoda , że nie mam nazw :( zapisywałam tylko kolory i czy pełne , czy wielokwiatowe itp. teraz mogłabym po nazwie poszukać fotek w necie i wam pokazać .Niestety ja jestem w ciągłym biegu i zakupy robię tak samo dlatego tez nie miałam czasu na opisy :(
Mam masę tulipanów, żonkili, krokusów,hiacyntów .Kupiłam też zimowity,śnieżyce, przebiśniegi, zimowity
Większość już posadzone tz ponad 300 szt:)
Woww ale się przechwalam :oops:

Ciekawa jestem i to bardzo efektu na wiosnę juz nie moge się doczekać :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Rodusik pisze:Pergola super.
Mariolka prawda ? jak dla mnie to strzał w 10:) muszę teraz szukać wykonawcy . Po głowie chodzi mój tatuś , ale nie wiem czy się podejmie , nie wiem, czy wiek mu na to pozwoli .Jeśli nie będę szukać dalej :) Może któryś z braci ? mam dwóch starszych ? tylko czy będą mieć czas:( Ech... będę kombinować :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Zarówno ubarwieniem, jak i kształtem niesamowite. Wielokolorowe pełne o oryginalnych płatkach. Normalnie cudo, mówię Ci :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jakbyś znalazł fotkę na necie to wklej :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”