Kolekcja Agaty :-)))
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczykowa,Anusska ślicznie dziękuję
Kwiatki są wielkości 4,5 cm także są naprawdę spore ale niestety nie pachną
Za to w całym pokoju pachnie Phal.amboinensis
Sedirea japonica cosik mi wypuszcza ale jeszcze nie wiem co to będzie,liczę na pędzik ale jak to będzie korzonek to też strasznie się ucieszę bo po zakupie ją przesadziłam i korzonki miała nie za ciekawe
A drugi kwiatuszek wygląda tak...

Kwiatki są wielkości 4,5 cm także są naprawdę spore ale niestety nie pachną
Za to w całym pokoju pachnie Phal.amboinensis
Sedirea japonica cosik mi wypuszcza ale jeszcze nie wiem co to będzie,liczę na pędzik ale jak to będzie korzonek to też strasznie się ucieszę bo po zakupie ją przesadziłam i korzonki miała nie za ciekawe
A drugi kwiatuszek wygląda tak...

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- agata0806
- 1000p

Storczykowa no nie duże ale ładne
Tak,mi zapach amboinensis przypomina zapach liodoro..Też jest taki intensywny..
Beatrice doniczusia ma 14 cm a swoją hieroglyphicę długo już masz?
Ja się z kwiatów bardzo cieszę bo gdzieś wyczytałam że on jest trudniejszy w uprawie,kupiłam go z trzema pędzikami 08.10.2008 roku a dopiero nie dawno wypuścił dwa kolejne i wreszcie zakwitł
Ja się z kwiatów bardzo cieszę bo gdzieś wyczytałam że on jest trudniejszy w uprawie,kupiłam go z trzema pędzikami 08.10.2008 roku a dopiero nie dawno wypuścił dwa kolejne i wreszcie zakwitł
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
to ogromną masz tą hieroglyphicęagata0806 pisze:Storczykowa no nie duże ale ładneTak,mi zapach amboinensis przypomina zapach liodoro..Też jest taki intensywny..
Ja się z kwiatów bardzo cieszę bo gdzieś wyczytałam że on jest trudniejszy w uprawie,kupiłam go z pędzikami 08.10.2008 roku a dopiero nie dawno wypuścił dwa kolejne i wreszcie zakwitł
- agata0806
- 1000p

Mała Mi dzięki
Ja jedynie co zapylałam to cytrynę,oczywiście zaowocowała ale potem cytrynki odpadły,jakoś warunki im nie odpowiadały hehe ale po co ci te torebki nasienne skoro i tak wysadzenie jest bardzo ciężkie i skomplikowane a taka torebka nasienna to chyba jakieś obciążenie dla storczyka?Czy nie? Nie wiem bo nigdy w to się nie bawiłam
Ja jedynie co zapylałam to cytrynę,oczywiście zaowocowała ale potem cytrynki odpadły,jakoś warunki im nie odpowiadały hehe ale po co ci te torebki nasienne skoro i tak wysadzenie jest bardzo ciężkie i skomplikowane a taka torebka nasienna to chyba jakieś obciążenie dla storczyka?Czy nie? Nie wiem bo nigdy w to się nie bawiłam
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko, mam swojego od 12 sierpnia i rośnie w doniczce.........5 cm, dlatego się śmiałam, że zakwitnie po trzech następnych listkach. Twój w tej doniczce 14 cm toż to olbrzym !!!agata0806 pisze:Storczykowa no nie duże ale ładneTak,mi zapach amboinensis przypomina zapach liodoro..Też jest taki intensywny..
- agata0806
- 1000p

Aniu no ja też mam właśnie sieweczki,zostały mi dwie i o dziwo rosną i teraz wypuściły dużo korzonków
No dzisiaj to "coś" u Sedirea japonica wygląda mi na korzonek,cieszę się.To znak że przesadzenie i zmiana podłoża dobrze jej zrobiły
Dziękuję za pochwały,pamiętam jak się chciałam wymienić na Phal.hieroglyphica bo mi nie chciała zakwitnąć,któraś z Was mi jednak doradziła żebym się wstrzymała i to była dobra decyzja 
No dzisiaj to "coś" u Sedirea japonica wygląda mi na korzonek,cieszę się.To znak że przesadzenie i zmiana podłoża dobrze jej zrobiły
Ja też mam zamiar swoją "ruszyć"