Ogród kocicy cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Tamaryszku w jesiennym ogrodzie. W dodatku w bardzo zimnym od kilku dni ogrodzie. Każdy dzień zaczynam od zbierania orzechów i kończę dokładnie tak samo. Dziś z okazji soboty będzie więcej zbierania niż w tygodniu:-). Z samego rana, spacerując z psiakami, zrobiłam kilka zdjęć.
hortensje Pinky Winky

wiciokrzew Browna

chryzantemy
pięciornik, który zakwitł dopiero jesienią....czekałam całe lato

chryzantema alpejska miniaturowa
chryzantema

piękna, bordowa chryzantema, późna

astry, które taką rozpiętość - ponad metr osiągnęły w ciągu tego roku

hortensje Pinky Winky

wiciokrzew Browna

chryzantemy

pięciornik, który zakwitł dopiero jesienią....czekałam całe lato

chryzantema alpejska miniaturowa

chryzantema

piękna, bordowa chryzantema, późna

astry, które taką rozpiętość - ponad metr osiągnęły w ciągu tego roku

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kocica
- Kontakt:
Witaj Agnieszko i dziękuję za odwiedziny.
Orzechów jest mnóstwo, jest co zbierać. Chryzantemę dostałam dokładnie rok temu. W kopercie przyjechały dwie łodyżki z korzonkami, a dziś jest to przepiękna kula, ma około 50 cm wysokości. Ta będzie chyba najładniejszą z moich chryzantem. W przyszłym roku będziemy robili chryzantemowe ścieżki w ogrodzie:-).
Stopy magnolii otulone niedźwiedzim futrem na zimę
hortensje
katalpa złocista

Orzechów jest mnóstwo, jest co zbierać. Chryzantemę dostałam dokładnie rok temu. W kopercie przyjechały dwie łodyżki z korzonkami, a dziś jest to przepiękna kula, ma około 50 cm wysokości. Ta będzie chyba najładniejszą z moich chryzantem. W przyszłym roku będziemy robili chryzantemowe ścieżki w ogrodzie:-).
Stopy magnolii otulone niedźwiedzim futrem na zimę

hortensje

katalpa złocista

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Witaj maakita. Wokół hortensji są ułożone kafle z pieców, które były kiedyś w tym domu. Jak się wprowadziliśmy to kazaliśmy je rozebrać i teraz robię z nich eksperymentalne obrzeża. Gailardii mam 3 odmiany, mają z 50 cm wysokości i całkiem ładnie wyglądają do późnych dni jesiennych.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- kocica
- Kontakt:
Witam miłych odwiedzających.
Tamaryszku, magnolia potrzebuje okrycia korzeni na zimę, więc stwierdziłam, że takie będzie najlepsze, a że trawa rozrosła się do gigantycznych wymiarów w ciągu roku to tym lepiej dla magnolii.
Wiciokrzew to taka odmiana kwitnąca aż do mrozów, dlatego ciągle jest taki ładny, za to wolniej rośnie niż pozostałe odmiany.
Zanna, Pinky Winky jest przepiękna, najmniej z hortensji, jakie mamy podoba mi się Grandiflora i Ogrodowa Bouquet Rose. Grandiflora ma okropnie delikatne pędy - uginają sie do ziemi, a ta druga ma kwiaty w kolorze wypłowiałego różu.
Tamaryszku, magnolia potrzebuje okrycia korzeni na zimę, więc stwierdziłam, że takie będzie najlepsze, a że trawa rozrosła się do gigantycznych wymiarów w ciągu roku to tym lepiej dla magnolii.
Wiciokrzew to taka odmiana kwitnąca aż do mrozów, dlatego ciągle jest taki ładny, za to wolniej rośnie niż pozostałe odmiany.
Zanna, Pinky Winky jest przepiękna, najmniej z hortensji, jakie mamy podoba mi się Grandiflora i Ogrodowa Bouquet Rose. Grandiflora ma okropnie delikatne pędy - uginają sie do ziemi, a ta druga ma kwiaty w kolorze wypłowiałego różu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Zenku, zimowała u nas w tym roku i to w donicy bez zabezpieczenia. wyglądała koszmarnie wiosną, ale jak ją posadziłam to już po dwóch miesiącach zmieniła się nie do poznania. Urosła trzykrotnie od wiosny co mnie bardzo cieszy bo z tym żywopłotem w tle będzie ładnie kontrastowała.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
Rzeczywiście magnolia potrzebuje okrycia korzeni na zimę - ale nie wpadłam na to,że to okrycie może być takie eleganckie! Czy ta trawa jest zimozielona ?
Mój wiciokrzew chyba zaatakował jakiś grzyb, ale nie będę go już pryskać , wyzbieram liście i zobaczę w przyszłym roku. Drugi wygląda lepiej.
A moje 2 Grandiflory są młodziutkie, więc nie zdążyłam jeszcze zaobserwować takich objawów. Ale mnie zmarwiłaś,że będą mieć takie wiotkie gałązki...
Mój wiciokrzew chyba zaatakował jakiś grzyb, ale nie będę go już pryskać , wyzbieram liście i zobaczę w przyszłym roku. Drugi wygląda lepiej.
A moje 2 Grandiflory są młodziutkie, więc nie zdążyłam jeszcze zaobserwować takich objawów. Ale mnie zmarwiłaś,że będą mieć takie wiotkie gałązki...
- kocica
- Kontakt:
Witaj tu.ja:-).
Dość kolorowo u nas jeszcze, ale zimno i wietrznie.
Magnolie tworzą pąki kwiatowe właśnie jesienią i trzeba się z tego cieszyć bo potrafią być kapryśne.
Dość kolorowo u nas jeszcze, ale zimno i wietrznie.
Magnolie tworzą pąki kwiatowe właśnie jesienią i trzeba się z tego cieszyć bo potrafią być kapryśne.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.