Aniu, wszystkie śliczne Phal. equestris super I kwitnie, i keiki, i piękny jest w ogóle... cudeńko Ci się trafiło
I gratuluję pędziku na tym drugim "ekłestrisku" - czyżby kolejny gigancik się szykował...?
A Phal. Mini Mark piękny, długie kwitnienie się szykuje :o
P.S. Moni, już drugi raz w tej samej minutce napisałyśmy
Moniu dziękuję Może usychają u Ciebie, bo skąpo podlewasz
Aniu masz rację, trafiło mi się cudeńko, jestem jego wytrwałością mile zaskoczona. No i mam nadzieję, że drugi pójdzie w jego ślady A Mini Mark zaskakuje mnie totalnie, myślałam że taka mała roślinka nie będzie kwitła tak długo. A on mi serwuje taką niespodziankę.
On ogolnie zaczal marniec i chyba masz racje - bo teraz jest namaczany regularnie a i wczesniej go przesadzilam i teraz juz lepiej jest. Ale w ogole to dlugo kwitl.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy... Storczyki moni
Aniu, wszystkie ostatnio pokazane nowości śliczne Kwitnąca Masdevallia pięknie rozrośnięta, Lc będzie kwitła, Phal. equestris kwitnąco-keikowy, a ten hodowany od małego na domiar wszystkiego wypuszcza pędy i MM też kwitnie... Same super wiadomości, tylko zazdrościć i gratulować
Otrzymałam małą niespodziankę - cattleyę o bananowo-malinowych kwiatach i intensywnym zapachu. Zdjęcia kwiatu ( zdjęcie pochodzi z aukcji internetowej) Storczyk jest w tej chwili w fazie przekwitania, wygląda zdrowo. Zdjęcie całej rośliny w najbliższym czasie.
Justynko, Bogusiu, Iwonko i Agatko dziękuję za miłe słowa. Zakwitnie ponownie pewnie w przyszłym roku, ale co tam nauczyłam się cierpliwości przy storczykach.
Moja mała/wielka niespodzianka, którą dostałam w ostatnim czasie. Wcześniej pokazałam kwiat a dziś cattleya - roślina w całości.
I moja cattleyka, która nadal kwitnie i nie zamierza przestać. i w całości