Mój ogród - RoksiSK

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

A teraz kilka ujęć z rabatki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kilka kwiatów i "goście" przybywający na wielkie ucztowanie :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko! Śliczna jest ta kwiatowa rabatka , nie dziw, że tyle 'gości' ją odwiedza :shock:
Bardzo lubię aksamitki.. Te niskie tworzą uroczy kwiatowy dywanik ;:333

Pozdrówki :D
Grzegorz B

Post »

Agnieszko, miło znów popatrzeć na Twój ogródek. Rabatka widzę, że zdominowana przez aksamitki. Bardzo dobry pomysł, bo do października będziesz miała bardzo kolorowo :D
Poza tym cynie i pozostałe kwiaty pięknie kwitną i są bardzo kolorowe a w takie pochmurne wieczory, to prawdziwe antidotum na pochmurny nastrój :wink:

Widzę, że Ci kwitnie osteospermum. U mnie nie widzę kwiatów, ale bardzo się rozrosła, może też zakwitnie :wink:

Dojżałem na jednym ze zdjęć ładny koszyczek z kwiatami. Chyba jakaś kompozycja. Nawet z daleka prezentuje się świetnie a co dopiero z bliska :D

Agnieszko dziękuję że znalazłaś dla Nas czas :D :D :D
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję ANIU za odwiedziny. Ja też uważam, że aksamitki są urocze. moją tą przewagę nad niektórymi jednorocznymi, że są bardzo wytrzymałe i obficie kwitną, aż do przymrozków.
Za rok posieję też nemezje. Zastanawiam się, jakie inne gatunki też by się nadawały do takiego "dywanowego" nasiania ;:129 :P
GRZESIU jeśli chodzi o koszyk z kompozycją, to zanim wyjechałam był śliczny - czerwone werbeny z jednorocznymi kwitnącymi na biało roślinkami zwisającymi :oops: Nie pamiętam nazwy. Niestety wszystkie werbeny u mnie się pochorowały (u teściowej też) :cry: :cry: :cry: zastąpiłam je pelargonią angielską, która obficie kwitnie, ale tylko na jednej łodydze :roll:
Postaram się wpadać częściej, ale też muszę nadrabiać "straty" historyczne (siedzę w Piastach :wink: ) + dom + dziecko = zero czasu dla mnie ;:110 ;:113 Na razie jednak to wszystko jakoś godzę z sobą, więc nie jest aż tak źle.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zupełnie zapomniałabym o tej "drugiej " stronie mojego ogrodu :D Gałęzie śliwy, aż uginają się pod ciężarem owoców. Choć wczoraj mój siostrzeniem im trochę "ulżył" kopiąc po gałęziach ;:214 ;:214 ;:214 Myślałam, że go zamorduję. Gdy młodemu tłumaczyłam, że tak nie wolno ;:124 on zachował się jak zwykle, czyli ;:224 ;:153 Zero skruchy ;:120

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam, a może to Ciebie dawno nie było :wink:
Zresztą czy to ważne :wink:
Rabatka wspaniale sie prezentuje .Wszystkie kwiaty rozweselają nasze oczy, a widok motylka dodaje "skrzydeł" :D

A druga strona ogrodu jest taka smakowita ,no taka smakowita.Sam zaraz się podkradnę po śliweczki ,bo już nie mogę sie oprzeć ;:8
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Agnieszka piękny sad a owoce przepyszne ;:8

RoksiSK pisze: Postaram się wpadać częściej, ale też muszę nadrabiać "straty" historyczne (siedzę w Piastach :wink: )

Agnieszko, czy Ty musisz nadrabiać te zaległości, bo masz jakiś egzamin, czy to wynika wyłącznie z chęci przypomnienia sobie wiadomości :?:
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

GRZESIU nie chcę "zielona" zaczynać studiów :wink: Więc czytam, czytam, czytam...
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Chyba te wspaniałe sliweczki włozysz do słoiczków i potem przedstawisz kilka przepisów na rózne pyszności?
U mnie będzie ok 20 sliwek ;:11 Zakładając ,ze co druga będzie robaczywa 10 zjem!!!!
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Śliwki raczej zjemy, bo dużo niedojrzałych opadło przez wiatry i jedynym plusem są motylki, które przybywają na ucztę. Przetwory z tych śliwek byłyby smaczne... :wink: Może za rok uda się zebrać odpowiednią ilość.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

W takim otoczeniu wiedza przyjdzie Ci w mig Agnieszko. :wink: a śliweczki zamroź, będą na kompot albo do ciasta :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Paula
100p
100p
Od: 10 lip 2007, o 23:18

Post »

Roksi ale u Ciebie kolorowo i ... smacznie :)
największe szkodniki w moim ogródku to ... moje dzieciaki ;)
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ale plama!!! ANULCE pewnie chodziło o węgierki, a ja myślałam, że o te większe, które teraz są dojrzałe :D Efekt niedospania :D :D :D (Krzysiowi idą górne jedynki i "daje po garach").
Węgierek będzie mnóstwo :wink: Zawsze robię z nich kompoty (pyszne!)i mrożę do ciasta. Tak jak DIAGA.
Może w tym roku zrobię powidełka :wink: Dżemów truskawkowych nie zdążyłam zrobić, więc chociaż słodkie powidełka spowodują powrót lata zimą.
Chciałabym też trochę węgierek wysuszyć.
Pozdrawiam cieplutko!!!
Pozdrawiam Agnieszka
Grzegorz B

Post »

RoksiSK pisze:GRZESIU nie chcę "zielona" zaczynać studiów :wink: Więc czytam, czytam, czytam...
I to się chwali :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”