Rośliny egzotyczne z nasion Cz.1
-
- 200p
- Od: 5 sie 2009, o 23:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
-
- 200p
Re: Nasiona kawy i bananowiec
Aktualizuje wygląd moich bananowców
Straciły po jednym listku , w miedzy czasie.

ten troszkę miał problemów ale już wypuszcza świeże listki

teraz czekam na te nowe 10 sztuk -wykiełkują czy nie,oto jest pytanie 8)

Straciły po jednym listku , w miedzy czasie.

ten troszkę miał problemów ale już wypuszcza świeże listki

teraz czekam na te nowe 10 sztuk -wykiełkują czy nie,oto jest pytanie 8)

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
? Sokrates
? Sokrates
ma ktoś doświadczenie z musellą lasiocarpą? Posiałem 2 14.10.09r (jedno zostawiłem na wszelki wypadek), po uprzednim namoczeniu wsadziłem je do ziemi z piaskiem i trzymam na dole lodówki. Już widać, jak te jasne plamki/znamiona (?) napęczniały...Posiałem (zostawiłem sobie po jednym na wszelki wypadek), też po namoczeniu jeszcze 4 musa ensete i 5 strelicji, ale ich oczywiście w lodówce nie trzymam. Ciekawe, co z tego wyjdzie...
"Warto żyć, warto śnić, warto kochać..."
...kwiaty
...kwiaty
-
- 200p
Aves ja Lasiocarpy w lodowce nie trzymałam i nie moczyłam ,bo..zwyczajnie nie wiedziałam o tym moczeniu-teraz już wiem i to zrobiłam,o tej lodowce to pierwsze słyszę.
Ja hoduje 3 sztuki Muselli od sierpnia tego roku(wysiew z nasion) ,poczytaj dobrze temacik i jeszcze ten
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
mnie bardzo informacje tu zawarte pomogły.Bananki wyrosły mi po 3 tygodniach wiec myślę ze dość szybko,życzę powodzenia
Ja hoduje 3 sztuki Muselli od sierpnia tego roku(wysiew z nasion) ,poczytaj dobrze temacik i jeszcze ten
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
mnie bardzo informacje tu zawarte pomogły.Bananki wyrosły mi po 3 tygodniach wiec myślę ze dość szybko,życzę powodzenia

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
? Sokrates
? Sokrates
Drzewo mydlane(Sapindus drummondii)
Witam wszystkich posiadam 2 drzewka Sapindus mukorossi wyhodowane z nasion teraz mają ok 40cm dolne liście usychają od końców i odpadają...?
Nigdzie nie ma warunków uprawy i nie wiem jak je uprawiać i czy zimować czy nie...?
Piszę z prośbą może ktoś ma lub wie jak uprawiać.Prosił bym o wszystkie informacje jakie możecie mi przekazać na ten temat
Nigdzie nie ma warunków uprawy i nie wiem jak je uprawiać i czy zimować czy nie...?
Piszę z prośbą może ktoś ma lub wie jak uprawiać.Prosił bym o wszystkie informacje jakie możecie mi przekazać na ten temat

- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Problem z drzewkiem mydlanym nigdzie nie ma uprawy...?;/
Jakub . . . . .
Re: Problem z drzewkiem mydlanym nigdzie nie ma uprawy...?;/
nigdzie nie wyczytałem nic na temat zimowania a to mnie najbardziej interesuje w jakiej temperaturze i jak podlewać jeżeli w ogóle zimuje:)
Bo u moich 2 okazów zaczynają żółknąć schnąć i opadać liście i nie wiem co mam zrobić???
Bo u moich 2 okazów zaczynają żółknąć schnąć i opadać liście i nie wiem co mam zrobić???