Warmińskie klimaty Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_P-42

Post »

Agniesia pisze:Dawid, w jednej chwili pisaliśmy do siebie! u mnie zimno.... brrr i mglisto...
U nas tak było wczoraj.Dzisiaj słoneczko, mgła, czyli szykuje się piękny dzień. :D
Może dziś dokończę wszystkie rozpoczęte nasadzenie? Zostało mi jeszcze trochę żonkili do wysadzenia na hostowisku.
;:3 Miłego ;:3 dnia ;:3 Agniesu ;:3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko... współczuję choroby dzieciaków, choć przy takiej pogodzie i tak pewnie najlepiej siedzieć w domku :roll: Wiem, wiem... chętnie byś się wyrwała... mimo pogody... znam to... też mam dwoje :wink:
U mnie słoneczko, niskie już ale zawsze... tylko temperatura jesienna taka... ale jak się grabiami pomacha (te liście :evil: a to dopiero początek...) to się nawet za ciepło robi :)
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

wczoraj u mnie dmuchnęło :!: :!: :!:
efekt - brak prądu, zresztą dzisiaj jest nadal tylko jedna faza i działam na dłuuugim przedłużaczu, z drugiego pomieszczenia, a to straty:

Obrazek

tak mało mam drzew, że nawet ułamanej gałęzi wierzby szkoda niesamowicie... ;:98
a to pieczarka podwórkowa, która wcześniej nie weszła:

Obrazek

tu na razie jest pastwisko, ale kiedyś bedzie duuuży staw

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

U nas wczoraj też wiało jak jasny gwint... całe szczęście żadnych szkód nie było...
Te dzikie pieczarki są bardzo smaczne... w rodzinnym domu też mielismy takie jedno miejsce gdzie rosły :lol:
A propos stawu... czy krowy będą udawały krowy morskie :?: Fajnie by to wyglądało :;230
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie wiało niemiłosiernie .Mój dom stoi na górce i tylko nasłuchiwałam jak idzie wichura. to były takie porywy. Drzew szkoda ale trudno na to nic nie poradzisz.
Kiedy będziesz zaczynać z tym stawem ?
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

ledwo wysłałam poprzedniego posta, trach - i prądu niet, dopiero teraz oddali :roll:
Andzia1 pisze: A propos stawu... czy krowy będą udawały krowy morskie :?: Fajnie by to wyglądało :;230
kurczę, nie wpadłam na to! dzięki za podpowiedź! będą robiły za syreny, tylko muszę jakiegoś Odyseusza dorwac... ;:112 ;:112 ;:112

Rodusik, kopanie stawu planuję w przyszłym roku, pod koniec lata, o ile będzie suche. tam jest dosyc niepewne podłoże, musi przeschnąc, żeby sprzęt mógł wiechac. a zaplanowana jest powierzchnia ok 1 hektara...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

O rany! :shock: Ale masz plany ... no i możliwości...
Krowy leniwie będą wylegiwać się na brzegu mocząc ogony w stawie :lol:
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko
Byłam już wcześniej u Ciebie...niedawno a tu dziś patrzę - galopujący wątek więc spieszę się wpisać. Byłam, zobaczyłam i ... czekam co z tego wyniknie? Możliwości terenowe wprost nieograniczone masz, gorzej z czasem :wink: - znam ten ból . Trzymam kciuki i będę obserwować Twoje poczynania. Pozdrawiam!
PS A może w przyszłości pensjonat otworzysz - jak w "Domu nad rozlewiskiem"? Jakby co to poproszę o zniżkę jako pomysłodawca :wink: :D ?
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

pyzia pisze: PS A może w przyszłości pensjonat otworzysz - jak w "Domu nad rozlewiskiem"? Jakby co to poproszę o zniżkę jako pomysłodawca :wink: :D ?
hi hi, z takim właśnie zamiarem na wieś się przeprowadziłam, ale zniżkę masz :!: oby nie było ze mną tak, jak z autorką powieści, która zbankrutowała...

niestety, remont w miejscu stanął, wiadomo, finanse... "trochę" się z kosztami przeliczyliśmy, dom nie był w tak superowym stanie, jak nas zapewniano :evil: no i w tzw. międzyczasie pojawiły się na świecie dwie niunie, które mają swoje wymagania, zwłaszcza czasowe... :roll: :roll:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Dzisiaj przyszła paczuszka...Jak mi pisałaś to zdawało się tak mało a tutaj tak dużo :shock: :shock: :shock:
Do tego paczka ważyła 7 kg :shock:
;:180 ;:180 ;:180 Jesteś wielka Agniesiu ;:180 ;:180 ;:180
Dziękuje ;:196
Zajrzyj do mojego ogródeczka :wink:
Pozdrawiam :)
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Agnieszko i co ja mam Ci powiedzieć - mieszkasz tam gdzie ja bym chciała mieszkać -czyli w "Raju" .
Takie coś mi się marzy od jakiegoś czasu. Wspaniałe miejsce - tylko pozazdrościć .
Co tam remont Aguś jest pięknie u Ciebie a to najważniejsze a na resztę przyjdzie czas.
Pozdrawiam serdecznie Ewa
x_P-42

Post »

Agniesiu, Ty mieszkasz na Dzikim Wschodzie?
U nas także był wiatr, ale żeby taki konar ukręcić?Toż to nie wiatr, to wichura była.
A jak otworzysz pensjonat, "uruchomisz" staw z rybami...ooooo..to panowie drzwiami i oknami będą walili. Na otwarcie przyjadę i pomogę Ci piec i gotować, choćbyś miała i ze 100 osób żywić .
:lol:
Za to 1 tydzień pobytu gratis i możliwość łowienia ryb przez ten czas. Stoi?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Przeczytałam że pytasz o wilczomlecz mirtowaty.
Usiłowałam w zeszłym roku go ukorzenić z sadzonek - porażka.
Ale w tym roku miałam sporo siewek, ukorzniają się same i bezproblemowo.
Wilczomlecz mirtowaty potrafi w mroźne zimy przemarzać choć u mnie jest wielki i stary - znaczy się nie przemarza :P
Wsadzaj do ogrodu, jakby nie wyszło to zgłoś się wiosną lub latem do mnie :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Agnieszko, miałaś rzeczywiście potężną wichurę :shock:
Współczuję braku prądu...u mnie też często wyłączają i znam ten ból :twisted:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.