Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W pełni zgadzam się z Kogrą, sama widziałam to w Castoramie kupując płotek.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te z Rosanexu nie sa w kartonikach tylko mają przywieszki na łodyżkach dosyć mocno obwiazane . Z kartonikowych tak kupiłam jaśminowca o okazał się żylistkiem . W tym roku tez kupiłam 2 kartonikowe róże ale zobaczę dopiero na wiosnę co z nich wyrosnie .

GRAZYNKO dzisiaj zrobiłam 10 słoiczków sałatki jesiennej czyli już z przetworami na ten rok SPOKÓJ i piwnica zapełniona . Robiłam też porządki w ogrodzie Muszę wszystko wysprzątać w przybudówkach gdyż będą wyburzone i na razie nie wiem co w tym miejscu zrobię . Może tylko taką wiate a syn się upiera ,że wybuduje mi tam altankę .

RENIU to chyba ja mam pecha na sadzonki gdyż zawsze kupuję tylko zółte i oranż a Ty masz takie ładne kolorki .

EWUNIU wiem ,że ludzie sa bez wyobrażni . Ciekawe czy sprawia im przyjemność zamiana sadzonek albo obojętnie czego . To co wyjęłam muszę z powrotem wsadzić na swoje miejsce .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-mam bardzo pięknego jaśminowca, przesadziłam go od Karoliny w swoją część ogrodu, bardzo szybko rośnie,jeśli chcesz na wiosnę kupię Ci u tego samego ogrodnika i wyślę?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU już się wyleczyłam z tego jaśminowca . Gdy go kupowałam to myślałam ,że będe mieć też od sąsiadki ogródek . Ale po jej śmierci ci ,którzy się nią zajmowali dali ten ogródek komu innemu . W ten to sposób dostałam po palcach . To ten zaraz obok mnie z tym zielonym płotkiem . U mnienie mogę miec dzewek gdyż w ogóle nie miałabym słońca a żylistka nie wyrzucę jak go już mam . On fajnie kwitnie .
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jadziu, piękne zakupy :wink:
Fashion i Capistrano są i u mnie, oczywiście z tego samego (lecz wiosennego) źródła :wink: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ANIU a czy jesteś z nich zadowolona . Capistrano urzekła mnie swym kolorem prędzej o niej nie czytałam . Dopiero jak ją kupiłam to czytałam u JURKA nie za pochlebne recenzje o niej . Zresztą zobaczymy jest zawsze jakaś alternatywa może zmienić miejsce . :lol:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu!!!!11
Dziękuje ze o mnie pamiętasz :)
Zakupiłaś ładne róże !!! Ja skierowałam zamówienie do rosarium (nie cierpię kupować przez internet ) ale nie miałam wyjścia .Objechałam Kraków , markety , szkółki itp i nigdzie nie trafiłam na ładne róże nie mówiąc już o angielkach , które tak bardzo mi się podobają :) Mam nadzieję , ze nie umrą u mnie bo przecież ze mnie taki kiepski ogrodnik :) Bardzo interesujące przemiany są u ciebie już nie mogę się doczekać okresu kiedy zobaczę je w rozkwicie .To forum nas opanowało :) , gdzie nie kuknę to zmiany , nowe pomysły .To forum naprawdę nakręca.Ja jak nie mam motywacji czy chęci do działania w ogrodzie , wystarczy , że tu zaglądnę i od razu dostaję powera to pracy :) - szkoda tylko , że na to mam tak mało czasu zwłaszcza teraz kiedy zostaje mi jedynie 2 godziny :( a potem już ciemno :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj IWONKO właśnie szkoda ,ze dzień jest coraz krótszy i nie zawsze słonko świeci . Ty jesteś dziecię słońca więc ono Cię też nakręca nie tylko forum . Niestety sama jestem ciekawa jak mi to wszystka zagra . ale na to jeszcze trzeba będzie trochę poczekać . Mam nadzieję że różyczki nie będą chorowały i będą cieszyły moje oko . Przede mną jeszcze duuuuuuużo pracy ,ale na razie nie mogę za bardzo nic rozkopywać gdyż stare róże jeszcze kwitną i nie mogę im zmienić miejsca . Mam tam też chryzantemki w pączkach ,więc tez ich nie ruszam . Tak stoję w bezruchu tylko porządkuję . Miłego dnia i posyłam Ci słoneczko ;:3 żeby Cię rozweseliło i naładowało pozytywną energią ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jadziu, Fashion u mnie boryka sie z plamistością, ale nie jest najgorzej, Capistarno również troszkę ma plamistości, jednak uważam, że nie jest źle, bo ja tylko zrywam chore liście i nie pryskam (nie mam normalnie nigdy czasu albo pamięci :oops: ), więc radzą sobie z chorobami same :wink: :lol:
Capistrano mi sie bardzo podoba, ma lekko żarówiasty kolor, ale ładnie jest podbarwina bielą od spodu, jak kwitnie to rozświetla mi pół ogródka :lol: :lol:

zdrowotność róży zależy bardzo od tego jakie ma stanowisko, czy jest przewiewne, słoneczne, jaką ma glebę..
dlatego u jednych dana odmiana choruje a u innych nie :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU właśnie mam nadzieję ,ze wybrałam im dobre miejsce lepszego już nie mam . NIESTETY . Więc dajmy się im zaskoczyć . Myślę ,że będzie dobrze . .
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No widzisz Jadziu, nic się nie martw - Ania u mnie napisała, że jej róże z Rosan. okazały się tym, czym być miały - także nie jest źle :wink:

Ach, the Pilgrim też podobno mocno rośnie (ma tak po tatusiu - Grahamie). Czy ten twój pachnie?W opisie czytam o mocnym zapachu :roll:
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu tak to jest jak jest mało miejsca i nie ma gdzie posadzić swoje ukochane róże :cry:
Ja teraz też jestem w trakcie przesadzania kwiatów , bo muszę zrobić miejsce na 7 róż , które mam zamówione :wink:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOMINIKO w sumie miałam z niego tylko chyba 3 kwiatki gdyż co chwilę go ciachałam ,żeby się rozkrzewił . Potem był robiony płot i Pilgrim dostał na ten czas exmisję na inne miejsce na którym już zostanie . Trochę pachnie . Miałam pecha ,ze jego kwiaty przypadły na porę deszczową .

EWUNIU wszyscy przemeblowuja swoje włosci ,więc ciekawa jestem wiosennego festiwalu . Miejsce na nie masz na pewno już upatrzone gdyz inaczej byś ich nie zamawiała :wink:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu czytam o twoich zakupach, jest pora, że każdy z nas coś kupuje i okazuje się, że to nie jest to. Ostatnio kupowałam zimowity miały być pełne, są dość drogie a niestety wszystkie są zwykłe, możesz sobie wyobrazić jaka byłam zła.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu z różami, jak z każdymi innymi.....raz się trafi dobrze ,innym razem jest kot w worku :?
Jedną różyczkę kupiłam wiosną ,dokładnie w takich samych opakowaniach jak Twoje.
Zakwitła dokładnie tak, jak na zdjęciu :D

Szkoda ,że lato za nami ale czasem taka przytulna ,domowa jesień w ciepłym domku z ciepłym piwkiem, też ma swój urok :wink: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”