Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

anulka pisze:Jesienne Targi Ogrodnicze.Odbywaja sie co roku wiosną i jesienią.Przyjeżdżają wystawcy z całej Polski i mozna duzo ciekawych rzeczy kupić
Aniu to będę wręcz ascetycznie żył, przecież nie może mnie zabraknąć na tych targach :wink:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anulka pisze:Mam jeszcze pytanie.Czy ktos wie co to za trawa.sama mi się wysiała i nawet ładnie rosnie Obrazek Obrazek
Anulko, to jest chyba ten straszny chwast, o którym była mowa tutaj ;:214 :

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=15

Goni@k z nim prowadzi wojnę :evil: :twisted:

Radzę jak najszybciej się go pozbyć, a szczególnie kwiecia, żeby się nie zdążył rozsiać... :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu dziękuję za radę.Faktycznie to jest chwast.Rosnie przy brzoskwini ,którą kupiłam na wiosnę i musiał się zaplątać.Jutro z nim ''pogadam'' :wink:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie to jest chwastnica jednostronna bardzo się sieje i czasami trudno ją wyrwać szczególnie po deszczu bo się przerywa i odbija z korzenia.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Jak dobrze,że ja zajrzałam do Ciebie Anulko - muszę koniecznie pozbyć się tego trawska.
Ja dostałam je w donicy od znajomych i uprawiam nadal. :shock:
W dużej kępie wygląda rewelacyjnie ale skoro jest tak niebezpieczne to za chwilę fruuuuuu do puszki na śmieci - nawet nie na kompost. :)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mnie osobiscie ta trawa nawet się podoba :) Jeszcze jej nie wyrwałam ale...zobaczę co z nią zrobię
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to melisa dla Izy-Chatte.Rosnie u mnie kilka lat i rozrasta się co roku. Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Muszę się wszystkim pochwalić ,że spotkałam się z bardzo miłą ,sympatyczną ,ze nie powiem uroczą kolezanka diagą ;:1 ;:11 Miło jest spotkac kogoś z kim najpierw wymienia się uwagi na forum.Mam nadzieję ,że niedługo dołączy do na Szpilka no i Grzesiu bo mieszka niedaleko Szczecina. :D
Całe spotkanie przypieczętowałysmy ;:18 tak ,jak tradycja nakazuje.Ja dostałam piękne kwiatki
Obrazek
Mam nadzieję ,że moje kwiatki podobały się koleżance :wink:
Oczywiście ma nastąpic teraz rewizyta z czego zdam szczegółowe sprawozdanie . Mam nadzieje ,ze chwastów nie będzie :lol:
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Zaglądam regularnie do twojego ogrodu, muszę Cię uczulić na tę trawę z fotki, mam ją u siebie, nawet wyrywanie niewiele pomaga, odrasta. Trzeba ją potraktować roundapem dopiero jak przyschnie wyrwać. To chwast mimo,że niebrzydki.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiem Krzysiu i chyba jutro ją wyrwę skoro wszyscy mnie tak ostrzegają :?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A oto nowe dalie ,które teraz rozkwitły i floksy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

anulka pisze:A to melisa dla Izy-Chatte.Rosnie u mnie kilka lat i rozrasta się co roku. Obrazek
Anulko ta melisa wygląda trochę podobnie do jednej z moich, ale nie jestem pewna, czy to ta.
Moja stanowi bardziej zwartą kępkę i prawie nie przyrasta :( Moze to się zmieni, bo ja wyleczyłam wreszcie z robactwa, ale wątpię, zeby wpłynęło to na jej gęstość.
Jeżeli więc to nie jest "moja" melisa, to odkryłam u Ciebie nową odmianę tej rosliny ;:1

A dalie oczywiście śliczne :D Szczególnie podoba mi się ta pierwsza, bo miałam taką, kiedy stworzyłam mały ogródeczek na pierwszych kilku metrach ziemi wyrwanej perzowi i "innym" :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo moja nie choruje chyba ,że czasami dopada ją mączniakU mnie te kępy nie sa zwarte ponieważ rosnie pod chionkami i prawie w cieniu.To co widzisz na zdjęciu to juz jest drugi odrost.Juz raz ją zebrałam
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz motylki, ketmia ,i Jan Paweł 2 -kwitnie po raz drugi

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Trzeci dzień biegam po twoim ogrodzie i dostałam zadyszki dlatego nic dzisiaj nie powiem. Rozbolały mnie nogi i kręgosłup, muszę odpocząć. Od jutra będę przychodziła do ciebie na spacer, koniec z biegami. Kilka razy powtórzyło sie pytanie, czego u ciebie nie ma? Ja nie zauważyłam białych liatii, ale może dlatego że biegłam. Do następnych odwiedzin.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”