Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Post »

gorzata76 pisze: a Scooby... no cóż... daje nam w niedzielę dłużej poleżeć w wyrku :lol:
Taak ,te niedzielne poranki z uroczym Scooby nad głową :roll:
Moje dziecię z samego niedzielnego ranka lokuje się w naszym łóżku i maltretuje nas tą bajeczką....
A biorąc pod uwagę ,że w naszym domu telewizor cały dzień siedzi cicho (czasem obejrzymy
wieczorem jakiś film ,przy którym ja oczywiście zasnę)- rozumiecie jakie to dla mnie ciężkie :roll:
Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magduś... doceniam zalety oddzielnej sypialni :lol:
A smok był jak najbardziej od chcenia :evil: :lol: 100krotko
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Eee, no ja wiem, że od chcenia, tylko ja zawsze wietrzę za przekazem ukrytym ;-) i wymowa wypowiedzi w tym hobbistycznym wątku była taka, że "ot tak sobie skromnie coś dłubię i wychodzi"... a dla mnie to mistrzostwo świata, zwalające z nóg i w ogóle...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

100krotko tort pierwsza klasa, ja rzadko porywam się na takie dzieła kulinarne wysokich lotów, za to ostatnio nauczyłam się robić "sernik bardzo prosty" :wink: i co najważniejsze, robiłam go dwukrotnie i tyleż razy okazał się pyszny :lol: co uważam za niewątpliwy sukces :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super zimowity. U mnie duża ich część leży na ziemi :(
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemuś, u mnie pierwszy rzut piesek zeżarł :-( a mówią, ze trujace...

Gohna, taki talent jak ja, to ma 3/4 handlarzy używanych aut :;230

Dzisiaj mam wolne, więc po załatwieniu spraw w banku zrobiłam sobie wagary, i oto efekt (Liska, jakby co, to będzie na Ciebie ;-) ):

Obrazek Obrazek

Na tym drugim jest azalia wielkokwiatowa, zarumieniona po jesiennemu...

Zakwitła róża okrywowa, niestety nie znam nazwy, a patrząc po katalogach mam około pięciu różnych typów ;-) A obok zdjecie na pierwszy rzut oka niepozorne, a przedstawia liście posadzonego w sobotę Mozarta. Spójrzcie, jakie one odmienne i szlachetne, jak palce pianisty :-)

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

100krotko-Zaglądam z powodu słynnej fuksji,w istocie urodziwa, jeśli będzie coś na rozmnożek zapisuję się do kolejki!A jak zimą przechowujesz?Przycinasz nisko i do piwnicy, podlewanie rzadko?
Zimowity masz okazowe.
Torcik podpatrzyłam u moda Xipe-chyba sernik na zimno, a pod galaretką dekoracja kwietna z owoców.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka - nie ma problemu, nie wiem tylko, w jakiej postaci toto wysłać...mozę zrobię tak, że spróbuję teraz poobcinać i ukorzenić, i wyślę Wam już z korzonkami, bo obawiam sie, że sam pęd nie przeżyje transportu. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zdąży sie ukorzenić - fukcje są twardziele. Jak będę miałą ukorzenione to dam znać.

Przechowuję tak, jak piszesz, tylko przed zimą przycinam lekko. Wiosną, jak zaczyna puszczać pędy, wtedy formuję "koronę" i uszczykuję nowe pędy.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

100krotka pisze:[...]Dzisiaj mam wolne, [...]
To w pełni usprawiedliwia Twój dobry humor :lol:

Za czasów mojego syna scooby leciał w soboty, więc też był spokój rano.
Po raz pierwszy mam fuxje i będę je zimował/rozmnażał na Twoją odpowiedzialnośc wg. metod podanych powyżej. Nie zdziw się, jak wiosną się zwrócę z prośbą o sadzonki :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

100krotko-nie dziękuję,żeby się przyjęły porządnie.Parę tygodni temu dostałam swoją pierwszą fuksję od Teresat,pełna sceptycyzmu do niej podeszłam, tymczasem po tygodniu nabrała wigoru i kwitnie i kwietnie i kwitnie.Zachęcona tym wzięłam szczepkę od Agaxkub i chyba także się przyjęła.Naturalnie poproszę o ukorzenienie i tabliczkę,że ta jest nasza z Kostkiem.A swoje pierwsze dwie postanowiłam przechować i niech mi nie piszczą, bo piwnicy stała temperatura i nawet niewielkie okno(nowe)!
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Jak to dobrze dla Twojego konta, że tylko jeden dzień urlopu miałaś :roll: Strach pomyśleć co byś przytargała do domu gdybyś się urlopowała tydzień.
No i codzienne wizyty w banku...
Azalia piękna, nie musi mieć kwiatów i tak się rumieni :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłośnicy fuksji - zrobiłam podejscie z nożyczkami do moich okazów i widzę, że nie bardzo jest co ciąć, bo wszystkie dłuższe pędy są zdrewniałe u nasady. Spróbuję ukorzenić parę krótszych i dam znać, postaram sie o nikim nie zapomnieć, dobrze? Jeśli mi sie uda, to roześlę, jeśli nie, to czy moglibyśmy z tym interesem poczekać do wiosny? ;-)

Gosia, tydzień urlopu...marzenie...ja sie obawiam, ile by mi trawnika zostało, gdybym miała tydzień dla siebie :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

100krotka pisze: Gosia, tydzień urlopu...marzenie...ja sie obawiam, ile by mi trawnika zostało, gdybym miała tydzień dla siebie :-)
O trawnik się nie obawiam :wink: tylko o Twój portfel :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotka pisze: ... tydzień urlopu...marzenie...ja sie obawiam, ile by mi trawnika zostało, gdybym miała tydzień dla siebie :-)
Szczęściara, ja bym się w takiej sytuacji raczej martwiła o to, co zostanie na koncie, a nie o trawnik :wink:
Ja dziś sobie przymusową "klappupkę" :wink: w domciu zrobiłam przed południem , coby nie zajrzeć do ogrodniczego, ale przed kompem też czają się pokusy :lol:
Powiem tak... już chciałam sobie zrobić prezent na urodziny... akurat by doszło :roll: ... ale zdrowy rozsądek zwyciężył :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo... Gosia... jakie my jednomyślne :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”