Żółte są rzeczywiście piękne i bardzo duże, niestety mają jedną wadę bardzo krótko się utrzymują, szybko opadają płatki

A ta pseudo niebieska przepięknie pachnie

Czy masz bezpośredni dostęp do rzeki ?Katka pisze:
...działeczka była zakupiona jako weekendowa zwłaszcza, że leży na rzeką. Ale tak mnie wciągnęła i tak pokochałam to miejsce, że większość czasu spędzam właśnie na niej. Mam to szczęście, że mogę sobie na to pozwolić.
Katka pisze:Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych przepięknych ogrodów (...)
Wszyscy, no prawie wszyscy, którzy pierwszy raz pokazują na forum swoje ogrody tak mówią. A przecie Ty masz co pokazać, teren sam w sobie to dopiero początek, a całą pracę na zagospodarowaniem i wykończeniem zrobiliście Wy - Ty, Twój M i kto tam Ci jeszcze pomagał. To co pokazujesz jest świetne, bardzo klimatyczne, uporządkowane i rozwichrzone jednocześnie. Ten krzew przy domku śliczny!!! A koloryt jesieni nie da się z niczym porównać, złoty, wesoły i szeleszczący suchymi liśćmi. A wiosenne panny młode, kwitnące drzewa owocowe, aż słów brakuje. Jak tam wtedy musi pachnieć, ach, dlaczego wiosna jest taka krótka??? Cudownie tam u Was, bez dwóch zdań!Daleko mojej działeczce do tego co niektórzy tu prezentują, ale pokaże co udało mi się już zrobić (...)
Jest to mur podtrzymujący całą ścieżkę, jest tam duży stok, bez tego krawężniki i cała ta droga osunęłaby się po pierwszych większych deszczach.Nalewka pisze:Małe pytanko, do czego służy, albo dlaczego tak to zostało zrobione - bardzo szeroki krawężnik / półka przy schodach - alejce. A może to tylko zmyłka na zdjęciu i w rzeczywistości to coś zupełnie innego? Ale co?
No tu będzie ciężko, bo tyle jest pięknych roślin, które bym chciała miećlivia pisze:Tylko nie zapędż się za bardzo w pracach ogrodniczych...