Super masz te ostrózki.Gdzie je kupiłaś?U mnie nie wiem dlaczego bardzo słabo kwitną.Są niskie i kwiaty mają bylejakie.Teraz wysiałam ostrózkę olbrzymią.Moze ta się uda?
Anulko Ostróżki kupiłam w centrum ogrodniczym pod koniec czerwca, kiedy były już dorodnymi bylinami i widziałam jaki mają kwiat. Właśnie tych z pełnym kwiatem szukałam od dawna. I znalazłam
Karo tę hortensję pstrolistną, która widoczna jest na poprzedniej stronie posiadam 3 rok i jak dotąd nie doczekałam się jej kwitnienia. Jak wynikało z metki przy doniczce ma mieć kwiat biały podobny do odmiany Kyushu. A traktuje ją tak jak ogrodowe choć z moich obserwacji wynika że dużo lepiej znosi tak upalne dni jak tegoroczne. Liście nie palą się, nie więdnie i ma sliczne kolory lisci.
O dziwo zeszłoroczna szczepka również pstrej hortensji jaką skubnęłam od znajomej zakwitła Ma ok 15 cm wysokości i ślicznie kwitnie w zacienionym miejscu! Znajoma ma ją kilka lat i nigdy jej nie zakwitła! Ślicznie się komponuje ten róż z popielem i zielnią liści! Oto fotka [/b]
Od jutra zaczynam urlop!! Wkrótce wyjeżdzam na moją ukochaną wieś do rodziny aby uciec od zgiełku miasta, wreszcie odpocząć, wyciszyć się i przede wszystkim rozkoszować się wiejskimi pejzażami! nie powiem i co by przypomnieć sobie smak wiejskiego chleba, kiełbasy czy świeżego jajka Pozostałą część urlopu spędzę na własnym kawałeczku ziemi:) A teraz zarzucę ostatnie foteczki przed wyjazdem
Kasiu śliczną masz działeczkę , hortensje pięknie ci kwitną ,zwłaszcza ta Anabel powaliła mnie na kolana , rabatka z zawilców cudna i do tego żółwik , żabki , motylki i mnóstwo przepięknych kwiatów a ty zostawiasz to wszystko i uciekasz na wieś , a tak na serio udanego urlopu na wsi Ci życzę
No nie!!! Tak się nie robi!!! Jak ja teraz pójdę spać??? Ręce mi drżą, oczy wyszły i nie wróciły, oddech się przerwał, jestem w szoku
Takie hortensje, w takiej ilości i różnorodności to naprawdę coś wyjątkowego. Piękne, piękne, piękne!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ale piękna feria barw i kształtów . To jest Ogród przez duże "O". Cudownie tu masz .
A co do hortensji pstrolistnej to może ma za mało światła, moja kwitnie bez problemu, ale rośnie chwile w pełnym słońcu a potem w rozproszonym słońcu. Fakt, że to jej pierwszy rok, zobaczymy jak będzie dalej. Zapraszam do mojego ogrodu do oglądnięcia zdjęć tej hortensji.