W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Można bez problemów nauczyć psa zostawania w domu, dobrze by było od początku powoli go do tego przyzwyczajać, np. wychodzić na parę minut i wracać z jakimś przysmakiem, z czasem wydłużać te okresy nieobecności, ale jeżeli nie macie czasu na takie zabawy, to tylko pamiętajcie o wyjściu na spacer przed Waszą nieobecnością. Mój psiak na hasło "zostaniesz w domu" obraża się i już go nie ma, chowa się pod łóżko. Jeżeli pracujecie będzie mu łatwo się przyzwyczaić do rytmu dnia, gwarantuję Wam, że będziecie niechętnie wychodzić bez niego w wolnym czasie, albowiem yorki są z tych "poręcznych" i łatwo się z nimi podróżuje, poza tym nie gubią włosa więc nawet sceptykom łatwiej zaakceptować ich obecność. Ja kupiłam torbę do której był przyzwyczajany od szczeniaka i w tej chwili mogę prawie wszędzie się z nim poruszać.
Kasiu to jesteśmy prawie sąsiadkami, bo moja mama mieszka na Olechowie :D
Nie ma co mu się dziwić ja też lubię salony fryzjerskie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ja nie mam problemów z moim psem, zeby zostawał sam w domu, wszędzie go też zabieram. Był juz nad morzem, w Warszawie, a nawet na zamku w Golubiu Dobrzyniu - panie pilnujące były tak miłe, albo tak je urzekła uroda Rockego, że pozwoliły mu wejść na "salony".
Ale wiem, że niektóre rasy źle znoszą samotność, a jak to jest z yorkami to nie wiem, nigdy nie miałam
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 10:24

Post »

DankaWS pisze:Ja nie mam problemów z moim psem, zeby zostawał sam w domu, wszędzie go też zabieram. Był juz nad morzem, w Warszawie, a nawet na zamku w Golubiu Dobrzyniu - panie pilnujące były tak miłe, albo tak je urzekła uroda Rockego, że pozwoliły mu wejść na "salony".

Naszą sunię zabieramy ze sobą prawie wszędzie, ponieważ nie lubi sama zostawać w domu. Była z nami nawet na weselu naszej córki i zachowywała się całkiem przyzwoicie... Nie mogło jej tam zabraknąć... albowiem jest "członkiem" naszej rodziny.Obrazek
Być kobietą, być kobietą....
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dlaczego się wstydzisz? Jak rodzina to rodzina :P
Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 10:24

Post »

FIGA pisze:Dlaczego się wstydzisz? Jak rodzina to rodzina :P

Właśnie,że się nie wstydzę. Obrazek Gdyby tak było,nie pisałabym o tym na Forum...Obrazek
Być kobietą, być kobietą....
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ta buźka się wstydziła, więc tak zrozumiałam.
Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Beata B
100p
100p

Post »

Byłamw schronisku, a właściwie przeszłam kilka kroków. Nie jestem w stanie wejść i dokonać wyboru. :( :( :( :( :( :( :( :(
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda Obrazek trudno się zdecydować :cry: wszystkie proszą o miłość
Prawda :?:
Moje linki
KATARZYNA
sylwekw

Post »

Beata B pisze:Sorry, temat w HOT to Pies kontra trawa, moja negatywna reakcja nie dotyczy nadawcy, ale jednej z wypowiedzi :( innego forumowicza, poczytacie to na pewno zrozumiecie.
Wydaje mi się, że też trafiłem do tego wątku i tez zabrałem głos ...... zaraz sprawdzę co Ty napisałaś :-)

Ale ubaw nasze posty są nawet jeden po drugim :-).
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy wiecie co jest wewnątrz poduszki z pierza?

No właśnie, w środku jest pierze. Duuuużo pierza :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta mała świnia, pies, szuja i parszywiec, kiedy byłam w sklepie po chleb (raptem godzinka, twarożek, gazeta, marchewka, rzodkiewki, kiełbasa i prochy dla psa) - zdążył rozpruć nową pomarańczową poduszkę z pierza, "w czasie deszczu dzieci się nudzą"... , wszystko leży na antresoli, luzem, na dole była tylko garstka pierza na podłodze i na psie.

Oczywiście pomyślałam, że wleciał jakiś samobójca przez uchylone okno i pies go upolował, ale nie było innych śladów, gnatów itp. Same piórka w różnych kolorach. Poszukałam na dole - nic, weszłam na górę i oniemiałam, cała, dosłownie cała podłoga antresoli usłana pierzem!!!

Zaczęłam zbierać do worka, zaganiam i zagarniam, pierze lata w przeciągu jak głupie, cała jestem obklejona jak pisklak, w nosie wierci, jednym słowem cyrk totalny! A potem zdałam sobie sprawę, że to trzeba uwiecznić. I oto jest rozwiązana zagadka: Co jest wewnątrz poduszki z pierza? Odp. - PIERZE! Duuuużo pierza!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewko wiem coś na ten temat :P Fart zrobił mi to samo :P
Teraz po latach jak sobie przypomnę to chce mi się śmiać, ale wtedy... bez przerwy jakieś pióra mi przez tydzień wychodziły nie wiedzieć z kąd :P
Moje linki
KATARZYNA
Beata B
100p
100p

Post »

Przynajmniej pies zaspokoił swoją ciekawość ;:12 .
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Mój się bardziej napracował - wygryzł tapicerke z drzwi , tak wysoko jak tylko mógł sięgnąć - a normalnie to sobie z plasterkiem sera nie może poradzić cwaniak mały. Ale to było bardzo dawno temu, teraz jest stary i coraz bardziej chory.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Nalewka pisze:Czy wiecie co jest wewnątrz poduszki z pierza?
.. A potem zdałam sobie sprawę, że to trzeba uwiecznić. I oto jest rozwiązana zagadka: Co jest wewnątrz poduszki z pierza? Odp. - PIERZE! Duuuużo pierza!!!
:;230 Arcyciekawa i wesoła fotorelacja , Nalewko . Ciekawam Twojej reakcji ?
Była kara, czy wychowujesz piecha bezstresowo ? :lol:

Dzięki za rozbawienie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A to szubrawiec ,jak Cię urządził Nalewko! Obrazek Obrazek Obrazek