Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak... nie dostaję powiadomień, bo masz wątek podzielony...

Aguś, oglądając Twoje kępy zimowitów, postanowiłam że moje zbiorę do "kupy"..
Mam mnóstwo cebul rozrzuconych po całej działce,
najwięcej pod krzewami... owszem kwitną obficie,
ale gdyby były razem, powstałaby pewnie łąka zimowitów...
Ładnie by to wyglądało... chyba...
Tylko gdzie je posadzić ? :roll:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Rozchodniki u Ciebie mają taki intensywny kolor,ale jak widzę zimowity to obiecuję sobie,ze pokuszę się jeszcze raz i je posadzę,bo miałam ich chyba z 50 i jakaś choroba grzybowa ich dopadła i zgniły .Został jeden malutki na pocieszenie.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Jeszcze sporo kwiatów u Ciebie, róże trzymają się dzielnie. Masz piękne kolory rozchodników, wiosną poproszę o zaszczepki, bo moje mają jakieś wypłowiałe kolory.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Geniu faktycznie ostatnio zimy to tak jakby przedłużenie późnej deszczowej, szarej jesieni, śniegu pojawia się tylko troszkę. Mam nadzieję, że w związku z tym, że wiosna w tym roku przyszła bardzo późno, to zrekompensuje nam to piękna, słoneczna, ciepła i kolorowa jesień :D
Aguś, oj, co Ty napisałaś ? :lol:
Zima była paskudna, pełna śniegu, zabójczych wahań temperatur,
ze śniegolodem stojącym do końca kwietnia. A jesień, kalendarzową i klimatyczną, już mamy.
Łyse drzewa, stada rudych liści, koniec kwitnienia i zasychające glicynie... :?
I zimno nocne takie, że bez kurtki na spacerkach, ani rusz .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

hanka55 pisze: Aguś, oj, co Ty napisałaś ? :lol:
Zima była paskudna, pełna śniegu, zabójczych wahań temperatur,
ze śniegolodem stojącym do końca kwietnia. A jesień, kalendarzową i klimatyczną, już mamy.
Łyse drzewa, stada rudych liści, koniec kwitnienia i zasychające glicynie... :?
I zimno nocne takie, że bez kurtki na spacerkach, ani rusz .
Haniu, bo Ty o innym świecie mówisz, u nas dopiero liście się przebarwiają, noce tak ciepłe ,ze przy otwartym oknie się śpi, a dziewczyny ciągle rozebrane po ulicach chodzą.

Moje Szczęście mówi ,że nudzę, bo ciągle mówię,że nie pamiętam tak pięknego września.

Minus jeden, grzybów nie ma, ale co to jest ciepło i słonecznie, róże pokazują swoje piękno. wreszcie wiem co w tym roku kupiłam. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gabi moje zimowity rozrosły się tak po kilku latach z jednej cebuli :D Ale faktycznie jak by posadzić kilka cebul w pobliżu siebie, to po kilku latach byłby niesamowity widok :D Tylko masz rację, gdzie :?: :roll: :lol: Szczególnie, że ich liście wiosną są ogromne :?

O rany :shock: Zuziu około 50 cebul i prawie wszystkie stracone :shock: naprawdę szkoda :( jeśli zdecydujesz się jeszcze posadzić ( a myślę, że warto) to namocz je koniecznie w preparacie grzybobójczym, ja wcześniej moczyłam w chemicznych, a teraz w bioczosie, i jest ok, robię tak ze wszystkimi cebulowymi, od czasu gdy zaczęły mi chorować tulipany i musiałam wykopać i wyrzucić swoje ulubione, pomarańczowo-łososiowe olbrzymy, nawet zdjęcia mi po nich nie zostały :(

Dorotko, faktycznie rozchodniki mają intensywne kolorki, koniecznie przypomnij się wiosną, to z przyjemnością podzielę się nimi :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś , faktycznie Ty prawie na innej planecie 8) :lol: u nas tak jak Iga mówi, pięknie, cieplutko i słonecznie :roll: nawet jeszcze drzewa nie zaczęły się przebarwiać na złoto-rude kolorki, na co czekam z niecierpliwością, bo kocham te widoki , a gdzie jeszcze do łysych badylków 8) Oby było tak jak najdłużej :D A przypomnij sobie, śniegi to wiosną mieliśmy :wink: :lol: w zimie od przypadku :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek
Agnieszko, czy Ty specjalnie takie zdjęcia wrzucasz, żeby ludzi wkur... jakby tu?... żeby elegancko było... i kulturalnie... o :!: wkurzac? ;:113

Czy rzeczywiście ta kępa to z jednej cebuli i jak długo już w ziemi siedzi? jest obłędna. zresztą, nie tylko zimowity u Ciebie takie są... ;:111
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Agnisiu :D ....u Ciebie tak kolorowo ze serducho rośnie! :D zimowity juz chwaliłam a krótka "instrukcja obsługi Westerlandów" bedzie w moim watku

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agniesiu :D Zimowity, faktycznie jedna cebula :lol: posadzone już kilka lat temu, przez ten czas się tak rozrosły, że jest tam już na pewno sporo cebulek :D i piękna duża kępa :D Wiosną, jak już zaschną liście muszę koniecznie je wykopać i ponownie posadzić w sierpniu, ponieważ cebule dosłownie wyszły z ziemi i 1/3 jest odkryta :roll:

Smoczynko
dziękuję ;:196 tak tylko się wydaje, że jest dużo kolorków, one pojawiają się sporadycznie pomiędzy zielenią, ale cieszy i te trochę :D
Biegnę do Ciebie poczytać instrukcję obsługi :D Ja już posadziłam swoje różyce, które przyszły mi od Bogdana i teraz drżę, czy nie przesadziłam ze zwierzęcą kupką pod korzonki, bo dałam im tak od serducha :roll:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Sesja zdjeciowa z poprzedniej strony zachwycająca.Mam tylko 2szt ziemowitów,pieknie kwitną,ale pozostałe 3 gdzieś znikły.Róże u Ciebie mają pełne ulistnienie,a u mnie u starych już łyso,ale posadzon e jesienią i wiosną są w pełnej krasie.No i zbierają sie do ponownego kwitnienia.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Matko moja!
Powtórzę za wszystkimi, ale przy zimowitach padłam i wywiesiłam język :shock:
Takiego cuda to dawno nie widziałam.
Wiosną to pewnie spora kępa liści - masz może gdzieś zdjęcie?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie z różami różnie, są takie nie tknięte plamistością, ale 2 krzaczki Burgund są całkiem łyse :(
Wiele róż ma jeszcze pąki, więc jeśli pogoda pozwoli, to jeszcze długo będą kwitły :D

Martuś dzięki :D Fotki liści zimowitów powinnam mieć przy okazji robienia zdjęć innym kwiatom, już biegnę poszukać :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka dzisiejszych fotek :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ach, te słoneczniczki, jakie wdzięczne i subtelne...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”