Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko! Nie dostawałem powiadomień :cry:
Widzę, że prymulki powtarzają kwitnienie? U mnie też. Te od Ciebie na razie nie, choć wszystkie ładnie sie przyjęły, ale starsze mają pojedyncze kwiatki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś powiem szczerze, że ja nie mogę doczekać się już kolorowych liści na drzewach, uwielbiam ten moment, kiedy przyroda aż płonie od gorących intensywnych barw liści :D Te wszystkie rudości, czerwienie, pomarańcze, żółcie na drzewach dosłownie mnie powalaja :D U mnie całe ogrodzenie wzdłuż posesji obrośnięte jest winem i też już zaczyna się przebarwiaać, cudownie to wygląda, kiedy jest cała ściana czerwieni :D

Aniu mam nadzieję, że wrzosy wytrwają do wiosny w dobrym stanie, będę chciała dokupić sobie jeszcze trochę wrzośców, ale to już wiosną :D A rojniczki faktycznie są super :D

Danusiu, fajnie, że mamy Forum :D więc w zimowe wieczory będziemy wspominać letnie widoki na zdjęciach i czas do wiosny szybciutko zleci :D Mi pomagają przetrwać zimową ponurość storczyki, one są dla mnie namiastką letniego kolorowego ogrodu :D

Izuś mam nadzieję, że delosperma ładnie przezimuje i u Ciebie i u mnie :D Niesamowicie mi się podoba i byłabym niepocieszona, gdyby nie przetrwała :(

Jacku bardzo się cieszę, że prymulki ładnie się przyjęły, na wiosnę na pewno pięknie zakwitną :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś fotki rojniczków ;:79 one chyba lubią być fotografowane , wśród kamieni wyglądają wręcz cudnie :D .

Ja też lubię złotą polską jesień , za jej paletę barw , pajęczyny snujące się po łąkach i za to że przygotowuje nasze ukochane roślinki do snu zimowego :wink: . .................a póżniej to już tylko OBY DO WIOSNY :wink:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No , dobra , ja też lubię jesień, ale tą październikową, bo listopadowej nie lubię i już .

Wyjeżdżam po ciemku i wracam po ciemku, za co ją lubić? :cry:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś bardzo lubię rojniczki pomiędzy kamieniami, bardzo podobają mi się też w naturalnych glinianych donicach i w zagłębieniach karp korzeniowych :D One w ogóle są bardzo wdzięcznymi roślinkami :D

Iguś jesień jest piękna, do czasu,aż nie przyjdzie wstrętna mokra szarówa :evil: ale mam nadzieję, że do tego jeszcze daleko :D

Dzisiejsza ogrodowa fotorelacja :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aguś jak zwykle cudnie u ciebie :D i tak jeszcze kwitnąco :lol: .
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Agniesiu bukiet ziemowitów super :D , Dzięki temu ze słoneczka dużo rózyczki pięknie jeszcze kwitną :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko ,z rewizytą do Ciebie zawitałam i Twoje roślinki obejrzałam ,wszystko kolorowe i śliczniutkie - jak zawsze podobało mi się.Lubisz kolory jesieni to ode mnie dzisiejsze kolorki na moim winobluszczu ...

Obrazek

pozdrawiam.
Maryna. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Twoje rozchodniki olbrzymie mają ładniejsze kolory, te moje o ciapiatych liściach kwitną też na zimnoróżowo :?
Całe szczęście zlokalizowałam źródło szczepek o kolorach podobnych do Twoich :lol: - byle do wiosny.
Zimowity chyba w pełni kwitnienia, ta kępa pewnie z jednej cebulki, jak u mnie?
Jesiennych krokusów jeszcze nie widać, ale winobluszcz pęcioklapowy też już czerwieniej na siatce.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko ja też mam storczyki i wiele innych roślin ale brak jest tej
przestrzeni jaką ma się na działce no i drobnej pracy w ogródku ja to po
prostu lubię, wsadzać przesadzać itd.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Aguś - piękne zdjęcia pokazujesz - to będziemy do siebie wpadać nawzajem - pooglądać fotki. Sądząc po zdjęciach - to musi być u Ciebie jeszcze bardzo kolorowo :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję :D kolorków u mnie naprawdę wiele nie ma , takie pojedyncze kropelki barwy w morzu zieleni, na przyszły rok postaram się , żeby więcej kwiatuszków kwitło późnym latem i jesienią :D

Isiu wyobraź sobie, że niektóre moje róże jeszcze w pąkach, dopiero szykują się do kwitnienia :roll: :lol:

Marysiu dziękuję za piękne kolory jesieni :D Winobluszcz pięknie się przebarwia :D

Eluś zgadza się, że zimowity tak rozrosły się z jednej cebuli, wiosną po uschnięciu liści, będę musiała wykopać i podzielić, ponieważ cebulki już całkiem wyszły na wierzch, są w 1/3 ponad powierzchnią :roll: Eluś PW do Ciebie :D

Danusiu zgadza się, że nie ma to jak ogród, i całą zimę czekamy z niecierpliwością na przyjście wiosny i możliwości grzebania w ogródku :D Ale domowe kwiatuszki i ich pielęgnacja, pomagają nam przetrwać jakoś mniej boleśnie ten czas zastoju :D Przynajmniej na mnie one tak działają :D

Izuś dziękuję :D w śród mojej zieleni jakieś kolorki jeszcze się pojawiają, ale nie ma ich zbyt dużo :roll: U mnie najbardziej kolorowo jest wiosną i już mimo, że jeszcze nawet do zimy daleko, to ja już czekam na wiosnę :roll: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

iga23 pisze:No , dobra , ja też lubię jesień, ale tą październikową, bo listopadowej nie lubię i już .

Wyjeżdżam po ciemku i wracam po ciemku, za co ją lubić? :cry:
To tak jak ja w październiku jeszcze sporo kwiatków kwitnie w ogrodzie ,u mnie też przynajmniej miesiąc jeszcze będzie kolorowy ,a potem to już tylko szaro i buro , zimno i tyle miesięcy to wiosny . Gdyby u nas choć śnieżne były zimy ale najczęściej tylko błoto więc ta jesień wydaje się bez końca .
Genia
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne olbrzymie kępy zimowitów ,nie to co u mnie takie byle co . :? Rozchodniki też pięknie się prezentują i różyce ...............U mnie jeszcze winobluszcz się nie przebarwia .Jest kompletnie zielony . :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu faktycznie ostatnio zimy to tak jakby przedłużenie późnej deszczowej, szarej jesieni, śniegu pojawia się tylko troszkę. Mam nadzieję, że w związku z tym, że wiosna w tym roku przyszła bardzo późno, to zrekompensuje nam to piękna, słoneczna, ciepła i kolorowa jesień :D

Joluś, moje zimowit rosną już kilka lat, dlatego jest taka wielka kępa :D za jakieś 2 lata i u Ciebie będzie piękna dorodna kępa kwiatów :D
Winobluszczu mam posadzone naprzemiennie 2 odmiany, jeden z nich już czerwienieje, drugi jeszcze całkowicie zielony, tak więc i odmiana ma tu duże znaczenie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”