Pestko witaj
Stasiu dziękuję za odwiedziny i zapraszam
Iwonka naoglądałam się forumkowych ogródków i wizja mojej działki jest teraz daleka od początkowej

..........cieszę się ,że częściowo zaczęłam realizować plan jeszcze przed zimą.
Zawsze to już część pracy za mną
Oleńko no właśnie.....nowa wiosna, nowe widoczki
Ty też częściowo przyczyniłaś się do przeróbek u mnie

.....nie chciało mi się robić ogólnego przesadzania ale jak zobaczłam ,że Ty przenosisz prawie cały ogród,pomyślałam ,że mała rabata to nie jest wyzwanie.....no i zaczęłam działać
Ewo już wszystko pięknie posadzone.....dziękuję
Ta jesień chyba jakaś ogrodowo-rewolucyjna

........a może to po prostu pooda pogoda sprzyja takim ogródkowym zmianom.......nie ma upału, słonko przygrzewa,jeszcze ostatnie chwile można spędzić na powietrzu.....to co innego robić....tylko przesadzać
Elu ja tak naprawdę tuji nie lubię

....no ale co tam innego posadzić
Ten pomarańczowy tył domku sąsiadki doprowadza mnie do bólu głowy.
Latem jeszcze po bokach rosną drzewka to zakryją co nieco ale wczesna wiosna to smutny widok
Tuje są zielone cały rok więc chociaż niemodne,to jednak funkcjonalne i spełnią swoje zadanie
Markusie właśnie myślę nad ligustrem

Częściowo dopełnił by ścianę zieleni.
Nie posadziłam całej ściany z tuj bo to byłoby nudne....muszę po bokach dać jeszcze jakieś krzewy,bo tam już widoki nie są takie okropne.
Dziękuję za nasionka
Romko łubin dobra rzecz

.....ja też go siałam tam ,gdzie przed sadzeniem miałam możliwość przygotowania całej rabaty.
I znowu zimą będziemy wspominać i nakręcać się na następne chciejstwa.......
Alinko nawet nie wiesz jak się cieszę ,że wróciłaś
I fajnie ,że kłopoty mijają......
Echeweria jest piękna, już w doniczce w domciu bo noce zapowiadają coraz chlodniejsze i bałam się ,żeby nie zmarniała. Nawet ma małe kapustki pod listkami
I jukki też mają się świetnie
Alinko
Ale cudna ta jesień
Na początku wszyscy udawaliśmy ,że nie dostrzegamy jej początków ale teraz wybuchła kolorami i słonkiem i mnie się baaaaardzo podoba
...chociaż od przyszłego tyodnia zapowiadają deszcz i zimno

....to i tak było pięknie tyle czasu
Muszę jutro pojechać na działkę i skosić trawkę, chyba już ostatni raz.....
I posadzić niedobitki cebul jakie zostały w domu, hortensję Vanilkę i New Dawn......bo na razie pełnią rolę balkonowch ozdób

.......i chyba tym akcentem zakończę sezon działkowy......ten bardziej wyczerpujący fizycznie
Potem tylko grabienie resztek liści........
A dla oka ostatnio była zielona Limonka ,to teraz w ciepłych barwach Vanillka

[/b]