Może w końcu opanuję ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taccanivea pisze:Hm... To chyba nie znajdę miejsca na psiankę na razie.. :roll: Ale u Ciebie kolorowo :D u nas szaro i paskudnie, a u Ciebie tak wesoło :lol:

Oj,kolorowo mam na tarasach
W ogrodzie- to jak u wszystkich-są miejsca śliczniutkie i są już smutne.
Teraz chodzę i pisze gdzie co dosadzić wiosną coby o tym czasie było co oglądać :)
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak byle do wiosny... Chociaż czasem w zimie, kiedy śnieg spadnie, słonko przyświeci, mróz ściśnie i wszystko się skrzy wkoło to też jest pięknie :wink:
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Oj u mnie w zimie jest też ślicznie-oczywiście pod warunkiem sniegu.Mój płot z 3 stron okala las . Drzewa wyglądają zachwycająco:) A i gruzu za domem nie widać :)
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

to w zimie będziemy ośnieżone drzewa fotografować i też będzie przyjemnie :D
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Alinko :P
Kusisz psiankami, że aż miło a ja już się boję, że zabraknie mi w tym roku miejsca na przechowanie doniczkowców :lol:

O zimę się nie martw... Ty akurat masz co fotografować: amfiteatry, pergole hinduskie, ławeczki... w śniegowej pierzynce będa wyglądały nader egzotycznie 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Święte słowa :D U Alinki i zima będzie ciekawa :D
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie :)
Wpadłam tylko się pochwalić...w srode sadziłam ziemowiitk(poniżej zdjęcie bulw!!)i-zobaczcie jakie były wczoraj(niedziela)

Obrazek
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Alinko śliczności :D Bardzo je lubię, kojarzą mi się z moim ulubionym profesorem ze studiów... Ja na nie właśnie dlatego czasem mówię Ziemowity Jacki :D
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj , Alino :)
Trafiłam do Twojego niezwykłego wątku i sama nie wiem - ogród botaniczny ( bogactwo odmian gatunkowych i form roślinnych) czy raczej zoologiczny ??? Tyle różnych zwierzaków w jednym domu ? Jak Ty to wszystko ogarniasz?
Podziwiam zamiłowania ogrodnicze i wierzę ,że zdecydowanie szybciej niż to sama prorokujesz doprowadzisz swój ogród do perfekcji.
Tymczasem moją uwagę zwrócił element nie do końca roślinny , ale przecież ogrodowo-tarasowy, a mianowicie mozaikowy stół, którego fragment widać na kilku zdjęciach . Czy mogłabyś sfotografować go w całej okazałości? Skąd pochodzi blat ? Widziałam coś podobnego na Korsyce , ale transport do Polski...cóż - byłby dość trudny. Ponieważ na wiosnę zamierzamy wymienić część mebli tarasowych jestem bardzo zainteresowana informacjami na ten temat.Marzy mi się stół ze stelażem metalowym i ceramicznym blatem...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Ewelina pisze:Witaj , Alino :)
Trafiłam do Twojego niezwykłego wątku i sama nie wiem - ogród botaniczny ( bogactwo odmian gatunkowych i form roślinnych) czy raczej zoologiczny ??? Tyle różnych zwierzaków w jednym domu ? Jak Ty to wszystko ogarniasz?
Podziwiam zamiłowania ogrodnicze i wierzę ,że zdecydowanie szybciej niż to sama prorokujesz doprowadzisz swój ogród do perfekcji.
Tymczasem moją uwagę zwrócił element nie do końca roślinny , ale przecież ogrodowo-tarasowy, a mianowicie mozaikowy stół, którego fragment widać na kilku zdjęciach . Czy mogłabyś sfotografować go w całej okazałości? Skąd pochodzi blat ? Widziałam coś podobnego na Korsyce , ale transport do Polski...cóż - byłby dość trudny. Ponieważ na wiosnę zamierzamy wymienić część mebli tarasowych jestem bardzo zainteresowana informacjami na ten temat.Marzy mi się stół ze stelażem metalowym i ceramicznym blatem...
Witam serdecznie :)
Bardzo dziękuję za uznanie( powiem szczerze pomagają mi pracownicy-sama w zyciu bym nie dała radę ze wszystkim..pracuję :) )Ale roślin nie dotykają!!!!!
Co do stołu-powiem tak...Stół wygrał na wystawie w Hamburgu- sztuka ogrodowa.Producentem jest Pan z Torunia( pracownia artystyczna-mozaika) stelaż robił Pan z Włocławka(Pracownia kowalstwa artystycznego) .Widziałam inne prace tych facetów-cuda!!!
Osobiście znalazłam ich prace na allegro:)
Jutro zrobię szczegółowe zdjęcia i wkleję.Poszukam linki do Pana z Torunia :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Taccanivea pisze:Alinko śliczności :D Bardzo je lubię, kojarzą mi się z moim ulubionym profesorem ze studiów... Ja na nie właśnie dlatego czasem mówię Ziemowity Jacki :D
No z moimi wykładowcami na szczęscie nie kojarzy mi się rzadna roślinka ;:1 ;:1
Ekonomia to koszmar :):)
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p

Post »

Wiem coś o tym... Ja mam umysł typowo humanistyczny i wydawało mi się też, że takie studia wybrałam... Sen na jawie skończył się, gdy okazało się, ze w programie jest również właśnie ekonomia, matematyka, statystyka i logika... Ale i tak studia bardzo dobrze wspominam :D Ekonomię miałam z profesorem Żukiem a to cudowny człowiek, więc wielkiej traumy nie było :D
Pozdrawiam, Maryla
Spis treści
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Czekam więc i na zdjęcia i na linki link :) Czy stół zimuje na zewnątrz?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Alinko :P
Tak długo nas nie nawiedzałaś, że skłonna byłam myśleć, że znowu uciekłaś w ciepłe kraje przed naszymi jesiennymi słotami :D
Dzięki B, że o nadchodzącej u Ciebie zimie przypominają jedynie piękne zimowity. Szybko wzeszły :shock:

A czy wymysliłaś już co nasadzisz pod "ogolone" mężowską ręką iglaczki? :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Witam Kochani
Przyszły moje cebulki :)
Przedstawiam:
Narcyze ( chyba z 20 rodzajów)
Obrazek

Tulipanki :)
Obrazek

Krokusy jesienne

Obrazek

Zimowitki :

Obrazek

No i ciut hiacyntów

Obrazek
Potem zadam sobie trud i przeliczę ile ich jest
Mąż przyjechał do domu-patrzy na narcyzy i mówi..." te ziemniaki jakieś dziwne....." ;:1 ;:1 ;:1 ;:1 ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”