
Moja domowa piekarnia - AnaKa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Kasiu, dzięki. Zawsze coś sprawdzonego przez nasze Mamy i Babcie najlepiej zdaje egzamin 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Ja mam sprawdzony przepis - mąka,sól, olej i ciepła woda
Powinnam spróbować też innych receptur. A z drożdżami jadłam niedawno w takiej gospodzie - bardzo mi smakowało :P

Powinnam spróbować też innych receptur. A z drożdżami jadłam niedawno w takiej gospodzie - bardzo mi smakowało :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Kasiu, a to ciasto można wałkować na cienko
Bo ja takie cieniutkie lubię i Moi też 


Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6999
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Aniu poczytaj co piszą Ci co spróbowali http://www.smaczny.pl/forum/index.php?s ... c=3207&hl=
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 7699
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Kraków
Aniu-ja robię z takiego przepisu:
2szkl maki
1 łyżka oleju
1 szkl wrzątku
szczypta soli
około 1/4 kostki świeżych drozdży.
Wszystko wrzucić do malaksera by wyrobił za nas ciasto
.Ciasto przykryć ściereczką,odrywać po kawałku,rozwałkowywać i lepić pierożki.
Oprócz ruskich lubię jeszcze z kaszą gryczaną i twarogiem,smak dzieciństwa... ale domownicy takich nie lubią.
Kiedyś bawiłam się i jak dzieci były mniejsze to robiłam im kolorowe pierożki-do ciasta dodawałam barszczyk czerwony w proszku,kurkumę albo szpinak na szczęście te czasy już dawno minęły.
2szkl maki
1 łyżka oleju
1 szkl wrzątku
szczypta soli
około 1/4 kostki świeżych drozdży.
Wszystko wrzucić do malaksera by wyrobił za nas ciasto

Oprócz ruskich lubię jeszcze z kaszą gryczaną i twarogiem,smak dzieciństwa... ale domownicy takich nie lubią.
Kiedyś bawiłam się i jak dzieci były mniejsze to robiłam im kolorowe pierożki-do ciasta dodawałam barszczyk czerwony w proszku,kurkumę albo szpinak na szczęście te czasy już dawno minęły.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Kasiu,przeczytałam - na pewno spróbuję
Basiu, dziękuję za przepis - zrobię przy najbliższej okazji :P
Ja też lubię z kaszą gryczaną i serem
Do ciasta dodaję czasami - szpinaku, soku z buraków lub pomidorów,żeby kolorowe były

Basiu, dziękuję za przepis - zrobię przy najbliższej okazji :P
Ja też lubię z kaszą gryczaną i serem

Do ciasta dodaję czasami - szpinaku, soku z buraków lub pomidorów,żeby kolorowe były

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Anusska
- 1000p
- Posty: 1504
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Wrocław
Aniu, fajny wątek
Pierożki to ja uwielbiam... tylko raczej ruskie albo z kapustą i grzybami - za mięsnymi jakoś nie przepadam 
A jeśli chodzi o farbowanie cista, to mi się ostatnio udało w sklepie całkiem przez przypadek barwniki spożywcze kupić!
Kiedyś za nimi jeździłam i pół miasta przeszukałam i nigdzie nie było, a teraz same do mnie przyszły


A jeśli chodzi o farbowanie cista, to mi się ostatnio udało w sklepie całkiem przez przypadek barwniki spożywcze kupić!

Kiedyś za nimi jeździłam i pół miasta przeszukałam i nigdzie nie było, a teraz same do mnie przyszły

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Anusska, ja też lubię jarskie bardziej, niż mięsne. Ale jak ma się wielbiciela mięsa, to rozumiesz
Często robię kilka rodzajów, ale wczoraj czasu było tylko na jeden
Kasiu, cebulowy super. To z gotowej mieszanki

Często robię kilka rodzajów, ale wczoraj czasu było tylko na jeden

Kasiu, cebulowy super. To z gotowej mieszanki

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki