Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam w OBI po folię,by zasłonić meble w trakcie wymiany okien, z przeceny nabyłam drugą drabinkę-tym razem dla akebii zielonej, nie oparłam się białej cebulicy syberyjskiej(scilla siberica)-niebieska już zasadzona i kupiłam winorośl"Cascade", wymaga stanowisk pół cienistych, znosi zanieczyszczone powietrze i okresowe susze.Owoce dojrzewają w drugiej połowie sierpnia i pierwszej września, dla mnie nawet specjalnie nie musi ich mieć, no tam trochę na ocet winny o intensywnie czerwonym kolorze,ale liście są mi potrzebne do kiszenia ogórków.
Brawo Jadziu!Po nauki formowania kształtek chodnikowych jeszcze się zgłoszę, kto wie,może się to przyda kiedyś?
Brawo Jadziu!Po nauki formowania kształtek chodnikowych jeszcze się zgłoszę, kto wie,może się to przyda kiedyś?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zdjęcie piesia w balii to najlepsza ekstrawagancja w psim wydaniu.
Mój uśmiech pobił wszelkie rekordy na ten widok.
Super zdjęcie. :P

Mój uśmiech pobił wszelkie rekordy na ten widok.
Super zdjęcie. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo wyczytałam u Jadzi-Jakuch że kupiłaś psizęba! Ja też się skusiłam, dobrze że sprzedawczyni mi powiedziała że te cebulki sadzi się "na leżąco" bo ja bym posadziła na sztorc
Pytałaś o jego kolory. W Lubaniu był w trzech
1- żółty zwyczajny po 3,50 zł
2 - różowy
3 - żółty nakrapiany
te dwa ostatnie to nowości - w związku z tym po 9,00 zł, więc się nie zdecydowałam.
PS Zajrzyj na pw

Pytałaś o jego kolory. W Lubaniu był w trzech
1- żółty zwyczajny po 3,50 zł
2 - różowy
3 - żółty nakrapiany
te dwa ostatnie to nowości - w związku z tym po 9,00 zł, więc się nie zdecydowałam.
PS Zajrzyj na pw
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuś to dopiero byłby widok, zważywszy że jamniki nie znoszą wody - moja to wyjątek.
Ale piany też nie lubi, woli bieżącą wodę w rzece.
Ale piany też nie lubi, woli bieżącą wodę w rzece.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ewo nie wydłubuj psizęba, skośnie posadzenie to kompromis między poziomem i pionem.
Ja ma żółtego pagodowego, rozrósł się w sporą kępkę, nie pamiętam, jak sadziłam.
Wiem, że szachownic nie powinno się sadzić na sztorc, ale to dlatego, że w dołku po uschniętej łodydze może gromadzić się woda
i powodować gnicie cebuli.
Remont to jak wszystkie plagi egipskie naraz, współczuję
Ja ma żółtego pagodowego, rozrósł się w sporą kępkę, nie pamiętam, jak sadziłam.
Wiem, że szachownic nie powinno się sadzić na sztorc, ale to dlatego, że w dołku po uschniętej łodydze może gromadzić się woda
i powodować gnicie cebuli.
Remont to jak wszystkie plagi egipskie naraz, współczuję

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Nie przesądzajmy, poczekajmy do wiosny, jak wyjdzie z ziemi, to zapomnisz o tej rozmowie
Zaznacz tylko, gdzie posadziłaś, abyś nie przecięła łopatą (jak ja szachownicę) sadząc coś innego
Z drugiej strony, gdy nie zaznaczone, to zawsze jest zdziwienie, a co mi tu rośnie

A dosadzić inne (kolory) zawsze możesz

Zaznacz tylko, gdzie posadziłaś, abyś nie przecięła łopatą (jak ja szachownicę) sadząc coś innego

Z drugiej strony, gdy nie zaznaczone, to zawsze jest zdziwienie, a co mi tu rośnie

A dosadzić inne (kolory) zawsze możesz

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- EwkaEs
Elsi, jest oznaczony tabliczką, bo na całym poletku mam poza nim szafirki, a w drugim kącie rabatki również oznaczone tabliczką szachownice kostkowe i Michałowskiego.Jak na targach będą te inne psizęby to naturalnie pomyślę o Tobie.Aśka jest bardzo zawzięta w kupowaniu tego co ma na liście,a będziemy tam razem.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie słyszałam o psi zębie ciapkowanym .Ewa Janina Sadowska pisze:Jadziu,Elsi,Mag, Aśko,na psizęba chyba sposób taki kupić na targach te inne różowe, fioletowe i ciapkowane i zasadzić poziomo!Na dodatek Priam stwierdził,że kupiłam psizęba w złym sklepie......![]()
![]()
U nas w ogrodniczym były białe oczywiście już resztki takie przebrane ,ja dostałam 2 cebule białych od Sylwestra kupił w Berlinie i 1 od Aśki fioletowy .
Kupiłam też później na Alegro po 3 z każdego koloru i zobaczymy co będzie .
Ale ja posadziłam wszystkie na stojąco ,teraz już się nie da nic z tym zrobić ,zamiast najpierw poczytać lub kogoś zapytać .
Teraz się biję że mi nie zakwitną .
Ewo piękne to zdjęcie pieska w wannie
Genia
- EwkaEs
Gieniu-nie wiem, to wszystko wiadomości z Forum,gdzieś na wystawie na Śląsku były.Mam
psizęba Pagodę żółtego i jeszcze dwa tygodnie temu nie wiedziałam,że są inne.Ten kupiłam, bo Aśka kiedyś pokazała w swoim wątku kwitnącego,a wcześniej zamawiała,wiesz nazwa wpada w oko-prawda?W sklepie firmowym Polanu wisiał sobie ostatni akurat na wysokości wzroku...W porównaniu ze mną masz pełne psie uzębienie w ogrodzie, no może tylko szczękę bez żuchwy!Jak się czegoś więcej dowiem chętnie dam znać.
psizęba Pagodę żółtego i jeszcze dwa tygodnie temu nie wiedziałam,że są inne.Ten kupiłam, bo Aśka kiedyś pokazała w swoim wątku kwitnącego,a wcześniej zamawiała,wiesz nazwa wpada w oko-prawda?W sklepie firmowym Polanu wisiał sobie ostatni akurat na wysokości wzroku...W porównaniu ze mną masz pełne psie uzębienie w ogrodzie, no może tylko szczękę bez żuchwy!Jak się czegoś więcej dowiem chętnie dam znać.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne to z uzębieniem ,okaże się Ewo w przyszłym roku jakiego koloru będzie to uzębienie .Ewa Janina Sadowska pisze:Gieniu-nie wiem, to wszystko wiadomości z Forum,gdzieś na wystawie na Śląsku były.Mam
Oby wszystkie kolorki ,bo po to w końcu kupujemy żeby mieć wszystkie.
Ja wiosną po raz pierwszy na forum zobaczyłam psi ząb żółty
Genia