Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAM WSZYSTKICH WIECZOROWĄ PORA . UFFFFFFFFFFFFFF wreszcie chodnik zakończony i nawet z tej okazji zakwitła mi czerwona róża BURGUND81 . Część wrzosów juz wsadziłam na nowe miejsce . Tam gdzie rosły truskawki będzie rejon kwasolubnych ,które dopiero kupię na wiosnę . Ale z załozenia kupię tylko w kolorze niebieskim gdyż przy pergoli posadziłam ABRAHAMA i PILGRIMA . Oba mają tam duzo swobody . Przesadziłam tam też hortensję gdyż zasłaniała mi wszystko w tym miejscu . Mam nadzieję ,żebędzie jej tam dobrze z rh i azaliami .
ŻYCZĘ WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM MIŁEGO WIECZORU . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-po takiej pracy i szklaneczka burgunda Ci się należy, nie tylko kwitnienie róży.Ale krawężniki gotowe, czy też formowane własną dłonią?I poproszę o zdjęcie tej formy z której robiłaś kształtki wielokątne,one są w dwu wielkościach jak widzę, bardzo jestem jej ciekawa.Cynia bardzo wyrafinowana w kolorach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GLORIO miło mi ,ze mnie odwiedziłaś . Trochę się narobiłam ale najwazniejsza satysfakcja . Mam nadzieję ,ze przez zimę mi się to nie rozleci bo chyba bym sie zaryczała .

EWUNIU ja mówię na siebie BABA-CHŁOP zresztą robię wszystkie męskie roboty ale wszystko jest do czasu wiem wiem zdrowie ma się tylko jedno i trzeba je szanowac . A kogo mam sie prosić wolę JA SIAMA

DANUSIU to jest taka forma 50x50 wlewa się do niej zaprawę [cement z piaskiem i wodą ]i FINITO . Wyszło tak jak widac . Jedna robota zakonczona . Pomału burze cały ogrodowy ład .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU jutro kliknę tę formę to zobaczysz . Miłego wieczoru .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu czyli można piasek dać z małymi kamyczkami i jeszcze by była fakturka i wzorek?Bardzo to niby proste, a sprytne.Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ,chodnik bomba :shock: ,suuuper,oby wytrzymał jak najdłużej :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jestem pod wrażeniem chodniczka!
Kiedy czytałam że sama robisz płytki to nie mogłam sobie wyobrazić - jak to wygląda w rzeczywistości. Efekt przeszedł moje oczekiwania :shock:
A ja też kupiłam psizęba a nawet dwa! :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Też jestem ciekawa tej formy na chodniczek.Myślalam też o takim i nawet ściągalam z Schefera,ale nie miałam pojęcia,że tak ładnie wyjdzie.Jadziu jesteś wielka.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO OBY mam nadzieję ,ze mój wysiłek nie pójdzie na marne nie mówię o materiale ,który został zużyty .

MARYSIU czytasz i czytasz i teraz widzisz jaka ja głupia jestem ,ale co mi tam . Zawsze mogę powiedzieć ,że to ja robiłam . Też kupiłam 2 psizęby cebulki fajnie wyglądają jak trzonowce wieloryba .

EWUNIU pewnie ,że można zrobić domieszkę ale chyba potem trzeba więcej cementu dać ,żeby lepiej wiazało . Pomaluje je na wiosnę [oczywiscie jak przeżyją zimę] na ceglasty kolor . Bedzie to lepiej niż szarość .
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam..polecam Ci je są piękne ..tylko nie mogą stać w pełnym słońcu bo liście im przypala..po za tym pięknie i długo kwitną:)) Dobranoc
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chodniczek pierwsza klasa :D
Za taką robotę należy Ci się nagroda, więc specjalnie dla Ciebie... nie, nie banan :wink: - różyczka

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Jadziu
Chodnik wyszedł Ci super, zresztą podobny do mojego nie maluj go bo będzie nieciekawie.Kupuje się specjalny barwnik i dodaje do betonu dla koloru.Jutro wstawię u mnie fotkę to zobaczysz jak to wygląda.
Podziwiam Cię.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję WSZYSTKIM ZA UZNANIE MOICH WYPOCIN . Nos poszedł trochę wyżej ,ale do jutra opadnie .

GOSIU dzięki za różę a wiesz ,że uwielbiam banany :lol:

RENIU mam też 3 rodzaje begonii białą ,żółtą i czerwoną ale właśnie za takimi strzępiastymi muszę się rozejrzeć na wiosnę . U mnie nie ma dużo słońca .

HANIU brat chciał mi dac taki barwnik ,ale nie chciałam za to koleżanka mi powiedziała ,że ona pomalowała takie kafelki . Dostałam od sąsiada dzisiaj inną forme na takie pojedyncze kafelki ,ale na razie się za to nie biorę gdyż robi się coraz chłodniej a to trzeba po1 szt. potem ,żeby to poskładac razem musi to wyschnać . Chyba na wiosnę zobaczymy . na razie muszę uporządkować ten powstały bajzel .

ANIU specjalnie dla Ciebie BLUE PARFUM Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu piękny chodnik... chciałabym tak jak Ty znać się na wszystkim i sama tak poczyna w ogrodzie a i mieć siłę i czas na to... a różowa różyczka piękna...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Czytam mi czytam i usiłuję zrozumieć jak z jednej formy mogą wyjść takie różnorodne kafle ?
Przecież one mają różne kształty ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”