Róże w moim ogrodzie
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po wielkich trudach znowu jestem
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki,niezmiernie mi przyjemnie,że miłe osóbki zaglądają do mnie
Jadziu możliwe ,że pomyliłaś,bardzo mi się podoba ten blado różowy kolor New Dawn i dlatego chcę ją mieć,jest dość ekspansywna,więc mam nadzieję,że szybko zapełni pergolę
Ewuniu Amazing Palace jest dokładnie taka piękna jaka zdrowa,na razie śladu choroby,jestem z niej zadowolona
Hanuś w tym roku nie dawałam żadnych nawozów do róż ,tylko gnojówkę z pokrzywy i gołębiego g....na przemian.Monica faktycznie bardzo fajnie kwitła mi 1 raz,a ten drugi też jest przeobfita i ładnie wybarwiona,taki ten intensywny pomarańczowy kolor daje po oczach
.
Masz nowe zdjęcia tej NN podobnej do Tiffany
Danusiu w pewnym etapie kwitnienia jest cudna Bell Ange,ślicznie układają się jej płatki,co do zapachu to ma,ale zbyt intensywny on nie jest,ale ładny
.Waltztime jest ładna ,ma ogromne kwiaty,ale jednak wrażliwe na deszcz i słabo pachnie,Waltztime Climbing pięknie pachnie,a tej nie bardzo wyczuwam zapachu,po prostu nadrabia urodą,ma sporo pąków,więc jeszcze się nacieszę 
Leszku myślę,że zostanę przy Chopinie,ostatnie jej kwiaty zaskoczyły mnie ilością płatków niż te poprzednie,może w przyszłym roku pokaże co potrafi i będzie bardziej okazałą różą,bo w końcu nie będzie już przesadzana,chyba,że się za bardzo rozszerzy,a ona to potrafi,jednak myślę,że to trochę potrwa

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki,niezmiernie mi przyjemnie,że miłe osóbki zaglądają do mnie

Jadziu możliwe ,że pomyliłaś,bardzo mi się podoba ten blado różowy kolor New Dawn i dlatego chcę ją mieć,jest dość ekspansywna,więc mam nadzieję,że szybko zapełni pergolę

Ewuniu Amazing Palace jest dokładnie taka piękna jaka zdrowa,na razie śladu choroby,jestem z niej zadowolona

Hanuś w tym roku nie dawałam żadnych nawozów do róż ,tylko gnojówkę z pokrzywy i gołębiego g....na przemian.Monica faktycznie bardzo fajnie kwitła mi 1 raz,a ten drugi też jest przeobfita i ładnie wybarwiona,taki ten intensywny pomarańczowy kolor daje po oczach

Masz nowe zdjęcia tej NN podobnej do Tiffany

Danusiu w pewnym etapie kwitnienia jest cudna Bell Ange,ślicznie układają się jej płatki,co do zapachu to ma,ale zbyt intensywny on nie jest,ale ładny

Leszku myślę,że zostanę przy Chopinie,ostatnie jej kwiaty zaskoczyły mnie ilością płatków niż te poprzednie,może w przyszłym roku pokaże co potrafi i będzie bardziej okazałą różą,bo w końcu nie będzie już przesadzana,chyba,że się za bardzo rozszerzy,a ona to potrafi,jednak myślę,że to trochę potrwa

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa nie ma co się zastanawiać . Nostalgia jest naprawdę urokliwa i tak ładnie i długo kwitnie 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hal1959
Reni cieszę się z Twojej wizyty,ja kupowałam 3 kolory begonii,a wszystkie były jednakowe
Jadziu byłam u Ciebie i wiem ,że kupiłaś Nostalgię
.W ogóle robisz takie zmiany w ogrodzie
,ja dziś zaczęłam trochę poprzesadzałam,sporą część tulipanów posadziłam,jutro dalej idę orać w ogrodzie,bo ostatnio coś mało pracowałam 

Jadziu byłam u Ciebie i wiem ,że kupiłaś Nostalgię

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dzisiaj leniuchowałam po kilku dniach uczciwej pracy
. Trzeba jednak wykorzystać ładną pogodę do prac ogrodowych , bo jak zaczną się jesienne pluchy
, to za dużo się nie zrobi
.
Trudno jednak się przesadza jak ziemia jest tak sucha
, za to ładnie się palą suche liście orzecha
.

Trudno jednak się przesadza jak ziemia jest tak sucha

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hal1959
Jadziu jak wszystkie zakwitną to się przekonasz czy dobrze do siebie pasują,ja zresztą tak bardzo na to nie patrzę jak sadzę ,,lubię zmieniać i przesadzać
.Czasami w wyobraźni wszystko pasuje,a w realu nie bardzo,a czasem odwrotnie.Już nie kupię tulipanów,mam problem ,gdzie je poupychać
Ewuniu sucho jest bardzo,te przesadzone będę musiała podlewać,wszystko by się przydało polać,częściowo podlałam,ale nie mam siły biegać z konewkami,liczę na deszcz

Ewuniu sucho jest bardzo,te przesadzone będę musiała podlewać,wszystko by się przydało polać,częściowo podlałam,ale nie mam siły biegać z konewkami,liczę na deszcz

- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj,
znów wpadłam do Ciebie, żeby nacieszyć oczy. Piękne róże i równie piękne fotografie. Oglądając dzisiaj Twoje róże wpadł mi do głowy pomysł jak posadzić moje jadowite pomarańcze, bo mam ciągły i nieustający problem z komponowaniem kolorów. Która z którą, dla mnie to zadanie ponad siły, ciągle mi coś nie pasuje i przesadzam, przesadzam, przesadzam.
Pozdrawiam, Danuta
znów wpadłam do Ciebie, żeby nacieszyć oczy. Piękne róże i równie piękne fotografie. Oglądając dzisiaj Twoje róże wpadł mi do głowy pomysł jak posadzić moje jadowite pomarańcze, bo mam ciągły i nieustający problem z komponowaniem kolorów. Która z którą, dla mnie to zadanie ponad siły, ciągle mi coś nie pasuje i przesadzam, przesadzam, przesadzam.
Pozdrawiam, Danuta