basga chociaż raz mi się udało na taki okaz za małą cenę, a w markecie miałam problem z wyborem oczywiście tyle ich tam pięknych stało, zdecydować się nie mogłam esti42 dzięki - w Kauflandzie kupowałam :P Kasia N cena przyciąga najbardziej, a podpórka bluszczyka to po prostu wcześniejsza dekoracja od jakiegoś kwiatka, którego dostałam - przydała się
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
Te dwa kaktusy to Mammillaria gracilis i Echinopsis multiplex. Wyjmij je jednak z tej ziemi i wsadź do podłoża do kaktusów wymieszanego z drobnym żwirkiem w proporcji 1:2 (jedna część ziemi, dwie części żwirku). Po przesadzeniu nie podlewaj ich przez 2 tygodnie. W takim podłożu jak obecnie szczególnie Mammillaria długo nie pociągnie. Powodzenia.
Miro78 ten Fiołasek niby rozrośnięty a kwitnąć coś nie chce... ale dostał już dawkę nawozu i mam nadzieję że ruszy... anoli ładny kwiatek musi mieć ładne "ubranko"
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Majko, świetne Syngonium kupiłaś i za jaką niską cenę
Oczywiście nowy domek również superrr
Śliczne kłujaczki A Władek(Grzdyl) zawsze dobrze doradzi, ja też jak mam jakieś nowe sucholubne, to liczę, że się pojawi i podpowie co nieco ;)
Dzięki dziewczyny za wizytkę
A kaktusiki mają już nowe podłoże więc mam nadzieję że będą sobie teraz zdrowo rosły
A moje oko szczególnie zatrzymało sie na kordylinie, z racji tego, że bardzo lubię te roślinki
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats