Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naprawdę jak na tak małe kwiatki, liście są ogromne :shock: .....ale ładne też są :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

I jeszcze ja dołączę się do chóru zachwytów nad pełnymi zimowitami. Śliczne. Następne do listy chciejstw, ale w następnym roku. :lol: To prawda, że ogromne ich liście powodują, że trudno dla nich znależć odpowiednie miejsce, gdyż wiosną długo zajmują powierznię samymi liśćmi. Ale jesienią bardzo jednak ładnie zdobią ogród. :lol: :lol: :lol: Aguś. Pięknie Ci kwitną różyczki. Prawda, że to nie to co w czerwcu, ale jednak jak zdobią ogród. I to bardzo często do samych mrozów. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko śliczne masz te pełne zimowity ja kupiłam jedną cebulkę
niestety nie zakwitł.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasieńko susza faktycznie niesamowita, mam nadzieje, że niedługo spadnie trochę deszczu, bo niby ciągle latam z wężem, ale to nie to samo, co porządny deszcz :? Te moje podwójne to też Watrerliliy, bardzo mi się podobają, a Harlekijny też muszą być piękne :D ja na przyszły rok też będę chciała kupić sobie jeszcze ze 2 odmiany :D Muszę troszkę bardziej zakolorowić swój jesienny ogródek :D

Izuś, namawiam na zimowity, :D są urocze i cudownie zdobią późnoletnie ogródki :D

Basieńko, masz rację, liście zimowitów są bardzo ładne, gorzej jest jak zaczynają brązowieć i zasychać, ale ja wtedy splatam je w warkocz i robię kok 8) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aduś moje róże w tym roku są niezbyt ciekawe, pierwsze kwitnienie było piękne, a później to już nędza, jedynie Bonica jest super. Pozostałe długo zbierały się do ponownego kwitnienia i nie jest ono zbyt obfite, no i niestety czarna plamistość plon zbiera

Danusiu, myślę, że Twój zimowit jeszcze zakwitnie :D W niektórych ogródkach one dopiero zaczynają wychodzić, paskudna susza też niestety je trochę wstrzymuje, mam nadzieję, że w końcu popada, roślinki od razu nabiorą wigoru, mimo, że to już prawie jesień.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Agusiu, kup mydło potasowo- czonkowe, Himala.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=70

Wzmocnisz roślinki przed zimą, wybijesz zarodniki ( oprysk po wygrabieniu liści jesienią i wiosenny).

.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś dzięki kochana, właśnie czytałam teraz co o tym mydełku pisałaś u Ewci i miałam pytać czy teraz jeszcze można :D a tu już mam odpowiedź, :D bardzo Ci dziękuję :D W tym roku postanowiłam, że nie będę stosowała żadnej chemii w ogródku, więc obrywam wszystkie porażone listki, ale niestety sporo mam na głowie w tym roku i z ekologicznymi opryskami nie zdążyłam, pryskałam jedynie wiosną jak był wysyp mszyc :roll: Martwią mnie też moje rododendrony, bo też wyjątkowo- jak nigdy brązowieją i gubią liście, tak, że też dostaną prysznic. Hanuś czy do mydełka, aby je deczko wzmocnić dodać bioczosu, lub coś w tym stylu :?: Czy jechać samym mydłem :?:
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Dołączam dozachwytów nad zimowitami, zdecydowanie muszę dokupić cebul. Mają same zalety, bo są bezobsługowe i praktycznie nie chorują. Nie wiem jak z gryzoniami, bo u mnie w samym środku kępy pojawił się kopiec kreta. Rośliny dalej kwitną, więc chyba nie skonsumował cebul?
Z zainteresowaniem przeczytałam o mydle ogrodniczym, bo u mnie też czarna plamistość. Muszę sprawdzić w ogrodniczym a jak nie mają, już znalazłam na all
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Bajeczne kępy zimowitów .
Moje fioletowe też kwitną ,ale białe :?: Nigdzie ich nie widać ,gdzie ja je u licha posadziłam ,bo chyba sadziłam . :?: ;:124
DANIO ,krety nie żywią się cebulkami ,a zimowitów nie jedzą żadne gryzonie ,bo są trujące .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Zimowity zachwycające, ale moje od 3 lat nie przesadzane zmalały.Chyba trzeba je koniecznie wykopać w czerwcu. :cry:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko już Jola napisała Ci , że roślinki zimowitów są trujące, dlatego kret ich nie tknął, on pewnie tylko korytarzem zabłądził w złe rejony :wink: :lol:
Mydło ogrodnicze i bioczos na szczęście udało mi się dziś kupić w ogrodniczym, jutro pryskanko :D

Joluś może jeszcze białe zimowity pokażą się, może one deczko późniejsze :D Fajnie, że fioletowe już zakwitły, bo są piękne :D

Iguś
ja swoje też będę musiała wykopać, ponieważ po latach cebule są dosłownie na wierzchu, częściowo nawet nie przykryte ziemią :roll:
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Agnieszko, piękne są Twoje zimowity, miałam kiedyś białe, ale tylko jeden sezon w następnym roku nie wzeszły wiec się zniechęciłam do ich uprawy.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilu wygląda na to, że białe zimowity są jakieś delikatniejsze niż fioletowe :? U wielu osób jeszcze się nie pojawiły, lub okazały się inne niż miały być :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko może zbyt płytko były posadzone te białe zimowity .
U mnie się bardzo rozmnażają ja miałam tylko 1 cebulkę ,nie pamiętam ile wydałam i mam bardzo dużo więc myślę że to nie wina zimowitu . Choć moja 1 cebulka biała też nie zakwitła i nie wzeszła może była jakaś chora .
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ale piękne masz Agnieszko te pełne zimowity.... :)
......szkoda tylko, że taką mają nazwę oczekującą i przewidującą.
Ale co tam...po zimie jest wiosna. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”