Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

Witaj Dalu, taka z Ciebie Jesienna Pani . :)
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojoj...magia po prostu...
Zazdraszczam Daluś takiej możliwości i takiego śniadanka :)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

No tak, jesienią śniadanko je się na słoneczku, latem zaś ucieka w cień, taka prawidłowość :lol:
Jakie podłoże jest pod stolikiem, żwirek?
Mój cyklamen kwitnie bardzo wczesna wiosną, mieszka pod dereniem, chyba taka odmiana :?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Nie ma nic przyjemniejszego niż posiłek na świeżym powietrzu.Cisza,spokój i poczucie dobrze spełnionego obowiązku :P
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Poczęstowałam się gruszeczką i śliweczką ,chociaż u mnie też ich nie brakuje . :?
Śniadanko pokazałaś tak z daleka :( i nie widać co tam pysznego masz :P
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dalu prawdziwa ogrodowa dama z Ciebie :D a rączniki cudnie w otoczeniu tarasiku wyglądają... pasują do tych żółtych słoneczniczków, może nie rezygnuj z nich :wink:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to już bym chciała aby córka się wybudowała.
Jak im urządzę ogródek to może pozwolą coś w nim jeść. Marzą mi się takie nastrojowe zakątki.
Twoje hortensje ile mają lat ? te które przesadzałaś. Ja mam do przesadzenia 4 - letnie ale ogromne krzaczyska.
Czy przed przesadzaniem przycięłaś je trochę.????
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu normalnie rządzisz tym zdjęciem w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

ładnie wygląda taki szpalerek hortensji - też sobie coś takiego zrobiłam, z tym, że z moich własnych, nowych sadzonek, no i w tej chwili wyglądają mało okazale (strasznie pomału rosną, będę je musieć troszkę dopieścić ;-) ) U nas niestety trzeba je owijać od stóp do głów...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś szpaler hortensji zapowiada sie bardzo ciekawie, już jest pięknie, a jak się rozrosną to będzie bajeczny widok :D Witaminowa kompozycja na stole super, i śniadanko na powietrzu też - czysta rozkosz, ja też korzystam z pogody na zapas :?: :D Większość posiłków jemy na tarasie :D Mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam na to jak najdłużej :D
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

eh, Dalu, pięknie u Ciebie...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Daluniu, och !!! ... ale Ci tam dobrze ... cudnie wyglądasz :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Pora bardziej kolacyjna, ale ja przekornir pokażę Wam śniadanie w ogrodzie
Obrazek[/quote]

Dalu a ja najczęściej jem sama śniadania bo mąż w tym czasie jest w pracy i nie mam mi kto zrobić zdjęcia jak jem śniadanie na tarasie już mnie martwi że zbliża się zima i nie będę mogla jeść śniadań na dworze .
Pięknie wyglądasz na tym zdjęciu .
Genia
x-d-a

Post »

Geniu, też mnie to martwi, że zima małymi kroczkami, ale się zbliża. A tak przyjemnie je się śniadanko na ogrodzie w kąciku słonecznym, póżniej obiad w kąciku cienistym, bo robi się gorąco...Nie wspomnę już o popołudniowej kawce - to nasza świecka tradycja - kawka z ciasteczkiem.
Mój M. pracuje głównie w domu, więc posiłki jadamy wspólnie i to są bardzo miłe chwile w ciągu dnia. No, może jeszcze przedpołudniowa prasóweczka - ja w hamaczku, a M. na łóżku ogrodowym :lol:

Halinko, Agniesiu, dziękuję za miłe słowa :wink:

Agnieszko, taką właśnie mam nadzieję - że hortensje rozrosną się w duże krzaczory i utworzą piękny kwitnący żywopłot! A jesień na razie zapowiada się wspaniale - u mnie od paru dni jest ciepła, słoneczna pogoda ;:2

100krotko, niestety - hortensje ogrodowe są zawodne nawet w najcieplejszym rejonie Polski, gdzie mieszkam. To mnie w nich trochę denerwuje, że nigdy nie wiadomo, czy zakwitną i jak obficie. Ja ich nie zabezpieczam specjalnie na zimę, bo mam ich kilkanaście i po prostu mi się nie chce. Kopczykuję je tylko, tak jak róże.

Sylwek, ogród to moja pasja, spędzam w nim prawie cały wolny czas i kocham go...

Olu, tego serdecznie Ci życzę - szybkiego ukończenia budowy, tak żebyś mogła ślicznie zrobić sobie ogród i potem pić kawusię w jakimś urokliwym zakątku...
Hortensje miałam kilkuletnie i ich nie przycinałam - to są ogrodowe i szkoda mi było, bo dość wolno rosną.

Alu, chyba nie będę mogła zrezygnować z rączników, bo M. jest w nich zakochany i nie wybaczyłby mi tego...Muszę tylko znależć dla nich jakieś dobre miejsce

Jolu, a żebyś wiedziała, że pyszne - ciepłe bułeczki, pomidorki i ogóreczki prosto z krzaczka, kawusia z pianką
z ekspresu

Aszko, święte słowa - posiłki w ogrodzie są bezcenne!

Elu, jakbyś zgadła - gdy jest chłodniej jadamy w kąciku słonecznym, kiedy dokucza upał - w cienistym... Pod stolikiem jest ścięta trawa, która zasłania niezbyt piękny beton. To jest rozwiązanie tymczasowe, ale ten kącik powstał po wyburzeniu starego, brzydkiego domku gospodarczego i wymyśliłam sobie, żeby nie zrywać obramowania ze starych cegieł i betonowej podłogi, bo planuję wyłożyć jedną część kostką granitową, a w drugiej wybudować z granitu mały zbiorniczek wodny.

Aniu, zapraszam na kawkę!

Polu, chcąc nie chcąc jestem jesienną panią, bo jesień już na dobre zagościła w ogrodzie, choć pogoda typowo letnia.

Kwiatki w skrzynkach pięknie jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja tyle czasu zastanawiałam się gdzie ten stoliczek stoi i nie umiałam zlokalizować tego miejsca.
Pamiętałam tylko stolik w cienistym zakątku :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”