Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU miło Cię powitać . Fajne masz fotki z pieskami . Nie pisałam nic że to jakieś inne kolorki . Jagnięcina fajnie droga a na dodatek wysuszona . Ale każą sobie słono płacic
IRENKO to fajna skalniakowa roślinka ma takie srebrne patyczki i kwitnie na żółto . Sedum taż fajnie wygląda . Jak się rozrośnie będzie fajnie wyglądac na skalniaku . Delosperma też jedna kwitnie na żółto a druga lilowo . Ta lilowa ma dużo pączków i niedługo zakwitnie i trochę rozweseli ten jeszcze ponury skalniak . Mam nadzieję ,że na wiosnę będzie to jakoś inaczej wyglądac . Muszę tylko jeszcze jutro dokupić wrzosów i uzupełnić wrzosowisko gdyż na razie to ma tylko nazwe .
IRENKO to fajna skalniakowa roślinka ma takie srebrne patyczki i kwitnie na żółto . Sedum taż fajnie wygląda . Jak się rozrośnie będzie fajnie wyglądac na skalniaku . Delosperma też jedna kwitnie na żółto a druga lilowo . Ta lilowa ma dużo pączków i niedługo zakwitnie i trochę rozweseli ten jeszcze ponury skalniak . Mam nadzieję ,że na wiosnę będzie to jakoś inaczej wyglądac . Muszę tylko jeszcze jutro dokupić wrzosów i uzupełnić wrzosowisko gdyż na razie to ma tylko nazwe .
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu i dziękuję za pamięć i odwiedziny 
Widzę że sporo zmieszasz w swoim ogrodzie no i mieliście spotkanie !!! zazdroszczę wam
Ja też troszkę zmieniam co czytałaś już u mnie tylko jakoś mozolnie nam to idzie .Najpierw miało być ogrodzenie i tyje , potem tylko same tuje i w ostateczności jednak ogrodzenie robimy i tuje też będą.
Miałam problem z ziemią bo by postawić słupki i siatkę musiałam dosypać ziemi i wyrównać , ale za domem miałam nasyp, skarpę więc zcięłam ją o połowę a ziemię wykorzystałam do równania terenu
Pytałaś też o warzywniak ale nie udał się co pewnie też czytałaś u mnie .Wytrwały jedynie selery ale .... liście miały ładne i duże natomiast korzonki ledwie się utworzyły
tak , ze chyba się poddaję na jakiś czas i wolę zakupić jarzynki w warzywniaku 

Widzę że sporo zmieszasz w swoim ogrodzie no i mieliście spotkanie !!! zazdroszczę wam

Ja też troszkę zmieniam co czytałaś już u mnie tylko jakoś mozolnie nam to idzie .Najpierw miało być ogrodzenie i tyje , potem tylko same tuje i w ostateczności jednak ogrodzenie robimy i tuje też będą.
Miałam problem z ziemią bo by postawić słupki i siatkę musiałam dosypać ziemi i wyrównać , ale za domem miałam nasyp, skarpę więc zcięłam ją o połowę a ziemię wykorzystałam do równania terenu

Pytałaś też o warzywniak ale nie udał się co pewnie też czytałaś u mnie .Wytrwały jedynie selery ale .... liście miały ładne i duże natomiast korzonki ledwie się utworzyły

- JAKUCH
WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH W POŁUDNIOWY PONIEDZIAŁEK .
Żeby przysłowie się spełniło więc zaczynam ostro od poniedziałku i zaraz spadam popracow
OLU mam nadzieję ,ze go poznaszteraz z trochę lepszej strony ale na pewno poznasz .
IWONKO cieszę się ,że chociaz na chwilunię wróciłaś do nas . Z selerami jest trochę pracy gdyż trzeba je obkopywac i całkowicie poobcinać boczne korzonki .Na wiosnę jak porobisz fotki to pospadamy z krzeseł
EWUNIU ja tylko widziałam żółtego nawet nie wiem ,że sa inne kolory .
HALINKO to super ,że już masz wszystko naprawione . Ja nie mam kompletnie pomysłów . Robię za chwilę znowu zmieniam poprawiam . Mój M się śmieje że do końca życia zawsze coś nie będzie mi się podobać .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny a teraz spadam do pracy bo szkoda marnowac ładnej pogody .
Żeby przysłowie się spełniło więc zaczynam ostro od poniedziałku i zaraz spadam popracow
OLU mam nadzieję ,ze go poznaszteraz z trochę lepszej strony ale na pewno poznasz .
IWONKO cieszę się ,że chociaz na chwilunię wróciłaś do nas . Z selerami jest trochę pracy gdyż trzeba je obkopywac i całkowicie poobcinać boczne korzonki .Na wiosnę jak porobisz fotki to pospadamy z krzeseł
EWUNIU ja tylko widziałam żółtego nawet nie wiem ,że sa inne kolory .
HALINKO to super ,że już masz wszystko naprawione . Ja nie mam kompletnie pomysłów . Robię za chwilę znowu zmieniam poprawiam . Mój M się śmieje że do końca życia zawsze coś nie będzie mi się podobać .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny a teraz spadam do pracy bo szkoda marnowac ładnej pogody .
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu - widzę, ze poszalałaś z zakupami. A odbyło sie to drugie spotkanie forumowiczy??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu murarka płytkowa z Ciebie na medal.
Wyglądają jak rasowe ze składu budowlanego.
Krąg zapowiada się bardzo elegancko.

Wyglądają jak rasowe ze składu budowlanego.
Krąg zapowiada się bardzo elegancko.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
WITAM WSZYSTKICH WIECZOROWA PORĄ . Dopiero co weszłam do chałpy i zaraz do kompa . Dzisiaj mam serdecznie dosyc . Trochę boli mnie kręgosłup z tego przestawiania krawężników z miejsca na miejsce . Te które graniczyły grządki z prawej strony zostały wyciagnięte ,więc teraz muszę je zagospodarowac . Po lewej było byle co a teraz będa krawężniki . Automatycznie i chodniki musz e pozmieniać . Taka syzyfowa praca . Oczywiście tych płytek nie skończyłam gdyż nie mam cementu a tak byłoby juz jedno z głowy . Tak obracam się w kółko Dosyć narzekania
ANIU w ubiegłym roku było naprawdę więcej stoisk z cebulowymi
i w ogóle z innymi kwiatami . Moim zdaniem na impreza schodzi na psy może wiosenna będzie lepsza . Więcej idzie kupić na giełdzie w Tychach . Wrzosy też nie były tanie od 2 - 5-6 zeta .
GRAŻYNKO dziękuję za pochwały ale trochę zmaściłam tę pierwszą płytkę .
IWONKO nie umawialiśmy się spotkałam się tylko z Halinką [eukomis ] i to całkiem przypadkowo . Ale pomimo to i tak się cieszę ze spotkania .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny . Miłego wieczoru
ANIU w ubiegłym roku było naprawdę więcej stoisk z cebulowymi
i w ogóle z innymi kwiatami . Moim zdaniem na impreza schodzi na psy może wiosenna będzie lepsza . Więcej idzie kupić na giełdzie w Tychach . Wrzosy też nie były tanie od 2 - 5-6 zeta .
GRAŻYNKO dziękuję za pochwały ale trochę zmaściłam tę pierwszą płytkę .
IWONKO nie umawialiśmy się spotkałam się tylko z Halinką [eukomis ] i to całkiem przypadkowo . Ale pomimo to i tak się cieszę ze spotkania .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny . Miłego wieczoru
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.