Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie wszyscy o tak póżnej porze . Niestety trochę zabalowaliśmy u brata na działce a teraz dopiero pojechali więc siadam do kompa . Na wystawie spotkałam Halinkę [eukomis] . Nie było za bardzo co wybierac Jutro dopiero wstawię zdjęcia . Nie było żadnych licencjonowanych róż . Kupiłam ABRAHAMA DARBY ,NOSTALGIĘ ,jedną niezidentyfikowaną i jeszcze jedną ale muszę dopiero spojrzeć na kartkę . Te róże sa nagokorzenne bez kwiatów . Mam nadzieję ,że będa takie jak kupowałam . Kupiłam parę roslin na skalniak ,ale wszystkie nazwy jutro i zdjęcia ,gdyż wszystko zaniosłam do ogródka Mam też zdjęcia z wystawy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pierwsze zdjęcie - rewelacja !
Chciałabym mieć taką rabatę tylko niekoniecznie w doniczkach :D

To już nie tylko generała będę ci zazdrościła ale i Nostalgii.....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARIOLKO jak będziesz chciała a ta jejmść bedzie go jeszcze mieć to Ci go kupię tylko rzeknij słówko . Mnie również podoba się ta kompozycja może nawet coś skomponuję w tym stylu . Dzisiaj troszkę kasy poszło :lol: ,ale za to jaka radość będzie jak to wszystko wkopię . Będę potem niecierpliwie czekać na rozwój . I jeszcze parę z wystawy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu jest późno ale zajrzałam co kupiłaś.No to do jutra.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Zdj z wystawy cudne....ale teraz obfoć Twoje zakupy... :wink: ciekawa jestem co nabyłaś :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ale fajna wystawa :!: :D .....można podpatrzeć kilka niezłych pomysłów na wrzosowe rabatki :wink: :D

Jadzia, chwal się co kupiłaś, bo my się tu niecierpliwimy :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających w niedzielny wieczór . Dopiero co przyszłam z ogródka gdyż musiałam wszystko powsadzac co wczoraj kupiłam . Zostały mi jeszcze róże które leżą we wodzie . Wiem ,ze każdy z nas jest niecierpliwy więc zamieszczam już te fotki .
DANUSIU ,BASIU I GRAZYNKO dzięki za odwiedzinki i zapraszam ponownie . Najpierw zakupy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to się obkupiłaś trochę.
Fajna była ta wystawa.
Ciekawa jestem gdzie te zakupy wysadzisz.
Czy coś z nich będzie pod płotem ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

No Jadziu zaszalałaś.Będzie co podziwiać na drugi rok.Wystawa przyprawia o zawrót głowy.Fiołki kupiłaś ogrodowe czy domowe?,Miraż czy to też róża.Jeśli tak pokaż jakieś foto,bo nie wpadła mi ta nazwa w ucho a ciekawa jestem jak wygląda.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO gęsiówka ,santolina ,i delospermy poszły na skalniak te co były na skalniaku dałam gdzie indziej . Pod płot nie chcę dawać nic super ,zeby mi ślimaki tego nie zjadły bo chyba bym się rozpłakała . 2 Róże są już na docelowym miejscu i jałowiec . Kamiennny krą już zamknięty nic tam więcej nie przyjdzie tylko na wiosnę begonie . W środku kamiennego kręgu wsadziłam krzew Mojżesza . aha a pod hortensją posadziłam fiołki czyli nidaleko płotu .

HANIU fiołki sa ogrodowe i już wsadzone . Zdjęcia MIRAŻU nie mam ,ale jest podobna do PAPAGENO tylko że kolor bordo z piaskowymi mazami . Bardzo mi się podobała . Sama nie będę mogła się doczekac kwiatu . Jeszcze jej nie wsadziłam i na razie obmyślam dla niej miejsce . Może posadzę ją z LINCOLNEM . W kamiennym kregu wsadziłam BLUE PARFUM ,LUSTIGE ,NOSTALGIĘ i WALZERTRAUM ale nie umiem znależć LUSTIGE wszystkie sa mniej więcej w tym samym odcieniu różu Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu zakupy super wystawa na pewno była bardzo ciekawa.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu... na ostatnim zdjęciu to te płytki z formy?
Pamiętam, że kiedyś to było w marketach budowlanych, a potem jakoś nie widziałam :roll: a szkoda... przydałoby się :wink:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Jadziu. Znów zaszalałaś zakupowo. Szkoda, że nie wiedziałam, że szukasz santoliny - ona się bardzo łatwo ukorzenia. Wiosną brałam kilka gałązek od Mariolki Comci- pięknie się ukorzeniły i mam już ładne rozrośnięte krzaczki. Mogłam Ci wysłać patyczki do ukorzenienia. Jeżeli te płytki o które pyta Gosia są przez Ciebie własnoręcznie robione, to poproszę o przepis i skąd wziąć taką formę. Bardzo ładnie to wygląda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Ale fanie było na kiermaszu Jadziu :shock: jak widać na fotkach ,,,,
zakupy też udane ,,,fiołki kupiłam zeszłego roku z allegro ,,i nie mam pojęcia co się z nimi stało -znikły ,a twoje są piękne nie takie mizeroty jakie ja nabyłam ,a jaka ich cena jeżeli można wiedzieć :?: :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUŚKO ,MAŁGOSIU I KRYSIU witam Was tak sama tworzę te płytki . Formę pożyczył mi mój brat ale zabrakło mi cementu a na razie nie ma mi kto przywieżć . Fajnie się to robi i szybko ale ja mam tylko 2 ręce . Zanim namieszałam zaprawę to ta zalana płytka już była gotowa . Oczywiście mokra ,ale formę można było już zdjać . KRYSIU nie wiedziałam ,że chcę Santolinę ona wpadła mi po prostu w oko . Mam jeszcze piasek i został worek cementu więc to wyrobiłam . Murarz domy muruje a Ja chodniki :;230 :;230 .

BOGUSIU po 7 zeta a kiermasz schodzi powoli na psy z roku na rok gorzej . W ubiegłym roku pomimo deszczu był o wiele większy wybór . Kupiłam jeszcze 2 psizeby . Podobał mi się tez pełny ciemiernik ale taki mały krzaczek za 50 zeta to lekka przesada . Z licencjonowanych róż nie było nic . Pytałam się o JP IIto robili na mnie oczy . CHOPIN owszem ale JPII
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”