Na taki drut nie mam pomysłu, ale przyszła mi do glowy cienka miedziana rurka. Może są takie w marketach budowlanych?dominikams pisze:A ja chcę swoją irgę puścić (przyczepić) do takiego stelaża w formie spirali, tylko nie wiem gdzie kupić taki drut - w miarę gruby, żeby był stabilny, ale jednocześnie na tyle miękki, żeby dało się go wygiąć. Macie jakieś pomysły?
[...]
Rozczochrany ogródek Stokrotki
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, przepraszam - czytam, tylko jestem strasznie zakręcona. tydzień sie skończył i muszę się zregenerować, głównie umysłowo...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Tak prowadzoną irgę widziałam u nas w ogrodniczym w zeszłym roku, a ponieważ cena była wysoka, chyba ok. 50 zł, to odpuściłam, kupiłam zwykłą (tę samą odmianę), za jakieś 8 zł100krotka pisze:Dominiko, to jest całkiem fajny pomysł, żeby irgę poprowadzić w górę. Mnie się nie bardzo chce ściagać 3 metry darni, tylko dla jednej irgi ;-)

Tylko trzeba tę spiralę wymodzić

- 100krotka
Dzisiaj o poranku - grzybki (sześć słoiczków! życie jest piękne!) i inne takie

Tak wyglądała Kulka po powrocie z grzybobrania
Nie wiem, czy widać to poranną rosę, bardzo chciałam ją złapać...

Tak wyglądała Kulka po powrocie z grzybobrania

Nie wiem, czy widać to poranną rosę, bardzo chciałam ją złapać...

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams
- 100krotka
Podmieniłam, bo tamto za duze 
Kulka jest szczęśliwa, dla niej bieganie po polach za panem to raj na ziemi...
Jeszcze moje kolorowe wesołki

i poranna impresja, niestety, ten mój aparat strasznie wszystko spłaszcza...rosy trzeba szukać ze świecą ...

Kulka jest szczęśliwa, dla niej bieganie po polach za panem to raj na ziemi...

Jeszcze moje kolorowe wesołki

i poranna impresja, niestety, ten mój aparat strasznie wszystko spłaszcza...rosy trzeba szukać ze świecą ...

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawe przed kim uciekał jej panKulka jest szczęśliwa, dla niej bieganie po polach za panem to raj na ziemi...

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- 100krotka
Przed rozkoszami życia rodzinnego 
Kurcze, załamałam się
Postanowiłam przesadzić różę, Pięknego Artura ;-), któremu, jak mi sie wydawało, nie pasowalo stanowisko - kwiaty skarlały i liście tracił...przykłądam łopatę do korzeni...a korzeni niet! Ostały siejeno szczątki...
Nornice załatwiły mojego kochasia...
Przycięłam, nawodniłam i posadziłam w innym miejscu...moze odtworzy korzenie z tego, co mu zostało (jest trochę tych cienkich, to moze jakoś przewegetuje do czasu aż sie ten gruby zregeneruje...
Jestem wściekła i załamana

Kurcze, załamałam się

Przycięłam, nawodniłam i posadziłam w innym miejscu...moze odtworzy korzenie z tego, co mu zostało (jest trochę tych cienkich, to moze jakoś przewegetuje do czasu aż sie ten gruby zregeneruje...
Jestem wściekła i załamana

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może samej rosy nie widać, ale na Kulce widać ślady jej działania 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- dominikams
- 100krotka
Wiesz, mnie najbardziej załamuje dalsza perspektywa. Ja już łądne parę okazów straciłam na rzecz nornic
juz nie mówie o cebulowych, ale np. kalina Burkwooda, która miała trzy lata i pierwszy raz zaczynała kwitnąć, dwa powojniki, łubin, irysy...kurczę, powinnam za to wystawić rachunek temu &^%$*& który nie kosi sąsiedniej działki, Dzięki czemu mamy tu taką obfitość zwierza...
No i weź tu cos posadź

No i weź tu cos posadź

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Aga... obfitość zwierza, tak jak aura - siła wyższa... stąd nasze wzloty i upadki
A dziś mój sąsiad, który nie kosi (bo pod samochodami tudzież stertą cząści do onych, nic nie rośnie - zapytał, czy ja też mam kreta
Teraz nie mam... bo jest u niego
obawiam się, że jednak wróci
Sąsiad czyni na niego zakusy... chce go potraktować bardzo brzydko... ale dyskutować z nim nie będę, bo nie lubię się zadawać z osobami pod nieustannym wpływem... a po drugie... to do tego co chce zrobić musiałby wytrzeźwieć choć trochę... i jeszcze odpalić któryś z zalegających "ogródek" gratów (na co szanse są nikłe
)

A dziś mój sąsiad, który nie kosi (bo pod samochodami tudzież stertą cząści do onych, nic nie rośnie - zapytał, czy ja też mam kreta

Teraz nie mam... bo jest u niego

Sąsiad czyni na niego zakusy... chce go potraktować bardzo brzydko... ale dyskutować z nim nie będę, bo nie lubię się zadawać z osobami pod nieustannym wpływem... a po drugie... to do tego co chce zrobić musiałby wytrzeźwieć choć trochę... i jeszcze odpalić któryś z zalegających "ogródek" gratów (na co szanse są nikłe

- 100krotka
Oj tak, sąsiadów mamy różnych... moi na szczęście są w porządku, a ten, co nie kosi, to właściwie żaden sąsiad, tylko właściciel kawałka roli, na której jego śp. Babcia miała ziemniaki...Babci sie zmarło i od tego czasu powstaje w sąsiedztwie dżungla...
Piękny Artur w zasadzie jest teraz piękna sadzonką z odkrytym korzeniem
może jeszcze będą z niego ludzie...ale to nie koniec moich porażek na dzisiaj. Po południu Anka podejszła do płota i uharatała mi większą część posadzonego wiosną lilaka Meyera.
No i co ja mam zrobić...z kieszonkowego jej potrącę? ;-)
Mój mąż to podsumował - trzeba było czekać z ogrodem, aż dzieciaki podrosną. Jasne. A może jak mi kaktus na ręce wyrośnie ;-)
Piękny Artur w zasadzie jest teraz piękna sadzonką z odkrytym korzeniem

No i co ja mam zrobić...z kieszonkowego jej potrącę? ;-)
Mój mąż to podsumował - trzeba było czekać z ogrodem, aż dzieciaki podrosną. Jasne. A może jak mi kaktus na ręce wyrośnie ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka