Paskudztwo, które kiedyś wysiała przy ogrodzeniu moja sąsiadka. Parę lat minęło, a to się nadal wysiewa i zarasta błyskawicznie wszystko, czego się jest w stanie czepnąć.
Mam taką oto roślinkę choć nie wiem co to jest Najpierw rosła w gruncie ale strasznie się pięła po rabacie więc dałem ją do doniczki którą powiesiłem, i jej gałązki ładnie zwisają :P
Gajowce i jasnoty świetnie czują się w ogrodzie, u mnie nawet tak dobrze, że muszę je mocno ograniczać, bo zarosłyby całą działkę. Dwa, trzy razy do roku wyrywam całe kilometry pędów, na szczęście póki młode, łatwo się dają wyrwać, ale równie łatwo się zakorzeniają, jeśli leżą na ziemi.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witam. Znowu mam problem z nazwą roslinki. Rosło to sobie na działce u sąsiadki i spodobało mi się ale niestety sąsiadka też nie zna nazwy. Jak wykopałam to były małe cebulki. Pierwszy raz spotkałam się z tą rośliną. Może mi ktoś pomóc?
Pozdrawiam.
Zgodnie z decyzją Administratora zamykamy wszystkie długie wątki w dziale identyfikacji roślin. Każdy forumowicz może założyć swój wątek z pytaniem o identyfikację lub dopisać się do już istniejącego podobnego wątku.
Naszym celem jest zwiększenie przejrzystości tego działu, a także ułatwienie identyfikacji każdej rośliny.