Władku, cieszę się, że dobitnie już wytłumaczyłeś o tym Echinocactusie

Moja znajoma niestety nie lubuje się w kaktusach, stał on w niezbyt nasłonecznionym miejscu, bardzo długo nie przesadzany, teraz siedzi już sobie w nowej ziemi zmieszanej z żwirkiem i odrobinkę mniejszej doniczce, gdyż uważałam, że taka była zbyt duża

i do tunelu foliowego co najmniej do końca września lub jeszcze dłużej jeśli noce nie będą za zimne
Moniś dziękuję bardzo za odwiedzinki i miłe komplementy
A teraz pokażę Wam dzisiaj zrobione fotki, nie mam żadnych nowości ale chciałam pokazać jak ładnie rosną i kwitną moje roślinki kupne jak i forumkowe ;)
Epi czerwone od Madzi(Magi) ładnie się zaczyna puszczać i ku mojemu zaskoczeniu, powiedzcie, czy to nie będą przypadkiem pączki kwiatowe
Moje różowe epi tez ładnie się rozrasta, jednak jeszcze nie miało zamiaru kwitnąć w tym roku, może dlatego, że nie miało zapewnionego odpowiedniego zimowania
Crassula tetragona, w miejscach, gdzie odłamałam jej małe gałązki na wymianę forumkową, puściła nowe, czyli zaczyna ładnie się rozkrzewiać, co bardzo mnie cieszy
Moje obecnie kwitnące fiołeczki(oprócz tych mam jeszcze cztery dorosłe przed kwitniieniem):
oraz przedszkole fiołkowe ;)
Oxalis od Agnieszki(Behemot666) też ładnie się rozrasta, nawet nie przypuszczałam, że tak szbko
Bulwek Oxalisa deppei, wstyd się przyznac, jeszcze nie wsadziłam
c.d.n. ;)