Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AGNIESZKO ,krowieniec można też kupić w ogrodniczym .Myślę ,że może to też być inny naturalny nawóz.
GOSIU ,nie sądzę ,że na ciebie potrzebny byłby bat .Wszyscy mamy lepsze dni i gorsze .Gdy mamy te gorsze ,to nie zrobimy ,prawie nic ,ale gdy nadejdą lepsze ,to nadrobimy wszystko z nawiązką . :wink:
Kalendarz wyjątkowo nam teraz będzie sprzyjał .Chociaż w zeszłym tygodniu nie był zbyt łaskawy ,wielu z nas i też ciężko pracowało w ogrodzie . :wink:
POLU ,ten wirus,jak i inne podobne załapałam ,jak tylko dołączyłam do tego forum .W listopadzie minie dopiero rok ,więc chyba jeszcze nie jestem za bardzo zaawansowana, w tych przypadłościach . :wink: :lol: :lol: :lol:

Oto co robiłam ,aby pozbyć się chandry .
Sprzątałam ,pieliłam ,kopałam ,siałam poplony itp .Nie czuję rąk ,ani nóg ,a właściwie to chyba czuję ,bo wszystko mnie strasznie boli . :?
To są rabatki po pomidorach i ogórkach .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moje bardzo skromne zakupy .
Muszę się wybrać do WROCKA ,albo gdzieś indziej na większe zakupy ,bo u nas nic nie ma . :(
IRGA NA PNIU .
Muszę jej tylko znaleźć miejsce .
Obrazek
WIDŁYdo kopania ,bo o dziwo ,do tej pory używałam tylko łopaty .

Obrazek
x_P-42

Post »

Jolu co zasadzisz na tych rabatach po warzywach? Będą stały do przyszłego roku, czy masz jakieś plany?
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Polu pytasz się Joli co będzie sadziła? :shock: Nie widzisz, że te rabatki są lekko zacienione :lol: - w sam raz na hostowisko!!! :P :P :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
x_P-42

Post »

g.kiecko pisze:Polu pytasz się Joli co będzie sadziła? :shock: Nie widzisz, że te rabatki są lekko zacienione :lol: - w sam raz na hostowisko!!! :P :P :P
To się chwali ! To się bardzo chwali :)
Widzisz Jolu - nie musisz kombinować. Już my Ci urządzimy ogród - każda na swój ulubiony sposób. :;230
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OJ ,nie ,moje kochane . :!: Nie będzie tam żadnego hostowiska.Na razie zasiany jest poplon ,aby nie rosły chwasty i przed zimą będzie przekopany .Na wiosnę będą tam rosły zdrowe warzywka . :P Moje rabatki na warzywa zajmują więcej miejsca w ogrodzie ,aniżeli te rabatki powiedzmy ozdobne .Chciała bym ,żeby było odwrotnie ,bo z warzywami mnóstwo kłopotu ,ale zdrowie najważniejsze .M i tak jest niezadowolony ,że ciągle podkradam miejsce warzywkom .Znajduję im jednak miejsca w innych częściach ogrodu ,gdzie są nieużytki gminne . :?

Troszkę kolorków .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Teraz siałaś poplon ?
A co wysiałaś - może odgapię ? :D
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Jolu, kawał roboty zrobiłaś :shock:
Zaraz ja wpadnę w depresję. Zamiast iść do ogrodu, to siedzę przed kompem.
A cebule czekają :oops:
x_P-42

Post »

Agnieś pisze: A cebule czekają :oops:
To poszatkuj je do sosu z karkówki :;230 :;230
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARIOLU ,na poplon dobra jest gorczyca albo łubin ,ale ja wysiałam owies ,bo go mam za darmo .Tamte pozostałe musiała bym kupić ,wolę jednak kaskę przeznaczyć na roślinki . :wink:
AGNIESZKO ,nie popadaj w depresję ,proszę Cićę i nie czuj się winna ,że siedzisz przed kompem ,bo dzisiaj się nie sadzi ,jest nów .Wszelki prace w ogrodzie zabronione . :wink:
POLU ;:78 :wink: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Pola42 pisze:
Agnieś pisze: A cebule czekają :oops:
To poszatkuj je do sosu z karkówki :;230 :;230

;:215 taaak, to byłaby chyba najdroższa karkówka w mojej kuchni :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolciu, proszę o szybką odpowiedź: czy dzisiaj i jutro można sadzić cebulki tulipanów, lilii itp....
pozdrawiam, całuski, pa ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Jak zwykle palnęłam gafę. Zamiast przeczytać ostatnią stronę, to ja, głupol ;:223 zadaje pytanie, a odpowiedz juz jest.
Pozdrawiam, przepraszam, całuski, pa ;:226
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

POLU ,ten wirus,jak i inne podobne załapałam ,jak tylko dołączyłam do tego forum .W listopadzie minie dopiero rok ,więc chyba jeszcze nie jestem za bardzo zaawansowana, w tych przypadłościach . :wink: :lol: :lol: :lol:
:;230 Skąd ja to znam, na wesele chrześniaka poszłam w sukience z wesela syna bo przeliczyłam sobie ile mozna za nową kiecke kupic krzaczków wrzosu :lol: :lol: no i oczywiście wczoraj zaszlałam i kupiłam po 3 krzaczki wrzosów Pieriestrojka i Ametyst :;230

Jolu ja należę do naszego forum dopiero od czerwca tego roku - więc co można powiedzieć na tamat mojego przypaku - "pacjetka szczególnie podatna na działanie wirusa" :;230 :;230 :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu, irga jest na liście od zeszłego roku, a u Ciebie już widzę rośnie.

Cieszę się ,że już po humorkach , tak lepiej. :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś cieszę się bardzo, że nastrój już lepszy :D Jest taka piękna słoneczna pogoda, która nie pozwoli nikomu się smucić :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”