Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie wróciłam z działki :D Wszystkim dziękuję za miłe słowa i odwiedziny ;:79

Grzesiu i Krzysiu oczywiście macie rację!!!!!!!!Ten liśc wisi sobie na pajęczynie.Brawo za rozwiązanie zagadki :D
Na działce wszystko kwitnie i gdyby nie dzisiejszy deszcz i wichura to bym powiedziała ,że pobyt był udany.Ja juz dostaję wścieklizny z tym wiatrem!!Kwiaty połamane, ślimaki robią co chcą a na dodatek ogromne ilosci krzyzaków i te ich ogromne pajęczyny-czy to oznacza wczesną jesień?
Całe szczęście ,że udało mi się zrobić zdjęcia moim liliowcom bo teraz po nich nic nie zostało.Dzisiejszy deszcz zrobił swoje :cry:
Zapraszam do oglądania :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Aniu u mnie też lało i wiało. Oczywiście pojawiły się nowe straty :( , ale jak sobie popatrzę na takie wspaniałe liliowce, to aż lżej się robi. Wszystko się rozjaśnia i można się wyciszyć chłonąc dogłębnie piękno ich barw i kształtów. Fantastyczne ;:111 ;:111 ;:111...
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ostatecznie Grzesiu to niedaleko :wink:
Grzegorz B

Post »

Co prawda, to prawda :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze kilka kwiatków z działki.Dla Izy tygrysówka :D Bardzo ładnie w tym roku rozkwitł budlej a szczególonie ten o żółtych kwiatach.
Te białe kwiatki przy wiatraczku to gaura.Jej kwiatki przypominają białe motylki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie,pięknie ,jest na co popatrzeć :shock: :shock: :shock: :D
Wszystkie zaprezentowane przez Ciebie rośliny są bardzo ciekawe ,ta budleja żółciutka bardzo mi się podoba.
Zaciekawiła mnie tygrysówka ,fajna jest a ja nic nie wiem o tej roślince :?: Czy jest trudna w uprawie ,?
Anulko ,pokaż nam swoje funkie bo po wiosennych zakupach masz ich pewnie całe poletko :wink: :roll: :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosiu moje funkie są w opłakanym stanie.Przewiozłam je na działkę i bardzo marnie rosną.Są małe a liście mają nieciekawe kolory.Co prawda posadziłam je na słońcu ,ale tych słonecznych dni u mnie mało.Jak znowu pojadę to porobię zdjęcia.Te kupione w Słowacji ma moja znajoma i w tyg.zobaczę u niej ,jak rosną :D
Co do tygrysówki to są cebulki ,które kupuję na wiosnę.Trzeba je na zimę wykopywać.Roslinka łatwa w uprawie ,lubi słonce,wys.na 40 cm.Kwiaty są jednodniowe ,ale za to piękne.Do tej pory miałam tylko te 2 kolory ,ale moze rozwinie się jakiś inny?
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Witaj,
Widzałam w szkółce na wiosnę takąsamą żółtą Budleję w umiarkowanej cenie. Niestety nie wiem jak zimuje, czy masz już takie doświadczenie ?
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zimuje bez problemu tak ,jak pozostałe.Zapach ma tez taki sam.Ładnie się komponuje z innymi kolorami -polecam :D
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki , mogę powiedzieć ze już jest moja :P
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mój 500 -setny post przypieczętuję tą oto lilią :D W podziękowaniu tym wszystkim ,którzy odwiedzają moje zakątki,za miłe słowa,porady,zainteresowanie.Jest mi bardzo miło ,ze mogę być z Wami na tym forum i uczestniczyc w tworzeniu tylu pięknych ogrodów ;:79 Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Pięknie, piękniej, najpiękniej.Liliowce cudeńka, no i budleja, którą poszukuje.Nie wiedziałam, że jest w takim kolorze.Widziałam na zdjęciu w ciemnym różu, lub fiolecie.Obie razem pięknie by się komponowały.A gdzie ją można kupić?
Grzegorz B

Post »

Aniu tygrysówka super a ten żółty budlej.... :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elu ja kupiłam taką budleję u mnie w ogrodnictwie.Raz tez widziałam na allegro.Musisz popytac jesienią moze Ci sprowadzą a moze masz blisko siebie Targi Ogrodnicze?
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,
Bardzo ładne budleje łącznie z tą cudną żłótą na wiosnę miało centrum ogrodnicze Tracz koło Sosnowca przed Strykowem. Nie wiem jaką miały ofertę na te rośliny jego cantra w Łodzi.
A teraz jeszcze dokupilam w Obi na Szparagowej w Łodzi po 11.99 zł.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”