Oaza spokoju Hanki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu, powiedz mi czy Sophia Ci dużo urosła w tym roku ?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Hanuś niesamowicie kwitnąco u Ciebie :shock: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Wszystkich

Jadzia Ja też uwielbiam Lincolna i z moich obserwacji wychodzi,że on lubi zaciszne miejsce wtedy kwitnie bardzo ładnie.

Iza Liska Szkoda,że u mnie nie ma żadnych targów /są militarne/ i zmuszona jestem na zakupy internetowe.A ja tak lubię na "żywo" oglądać i kupować rośliny

Bogusia chyba masz racje co do Impresi,że ona raczej niska.Źle ją posadziłam i dlatego jesienią mam zamiar ją przesadzić,ale same kwiaty ma cudne

Iza Chate jesteś bardzo miła ale to Ty Izuś mnie zdopingowała coby podpisywać róże.Wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi i wydawało mi się,że samo przygotowanie zdjęć z podpisami będzie długo trwać.... a to okazało się jak mały pikuś

:uszy

Gabrysia
powiem Ci szczerze,że nie jestem zachwycona Sophią i mam zamiar ją ciąć całą dość nisko.Rozlazła się na boki a pędy ma na wysokość około 1,50m i trochę drobnicy na dole.Myślę,że po takim zabiegu powinna wyrosnąć na krasawicę jak ma imię.Zobaczymy.Mam ją drugi rok i jeszcze jej nie cięłam.

Halinka Ku mojej radości róże u mnie kwitną prawie wszystkie,chociaż ostatnio czarna plamistość zaatakowała w drugim rzucie prawie wszystkie /oprócz Jana Pawła II i Mr Lincolna/
ale już nic nie robię z nimi,bo myślę,że już za późno je kurować.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Haniu jak widzę u ciebie są tylko dwie pory roku wiosna i lato, masz ciągle cudowne róże, przyjemnie na nie patrzeć.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień był u nas słoneczny i ciepły.W nocy spadł dość obfity deszcz no i dobrze,bo było już bardzo sucho.W moim ogrodzie nadal kwitną róże a więc zapraszam na spacer wieczorny.
Ciepło,komarów już nie ma-szkoda tylko,że tak szybko robi się ciemno Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Haniu Rzeszów nie tak daleko..... 2-3 X targi :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Haniu, trafiłam do Ciebie dosłownie od kuchni :D
Przepiękne lilie i róże, to jest to co Tygrysy lubią najbardziej - poza hostami oczywiście :D
Tyle lilii to ja dawno nie widziałam, chociaż i u mnie trochę ich jest. Ale patrząc po fotkach, u Ciebie więcej miejsca.
Ja już muszę trochę się ograniczać z zakupami - co po prawdzie nie bardzo mi wychodzi.
Będę tu zaglądała, żeby podziwiać pięknie kwitnące rośliny.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Haniu u Ciebie nadal wszystko kwitnie, u mnie róże już odpoczywają. Napisz, czym je nawozisz ?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Zaszalałaś , Haniu!Doczytałam u Izy Chatte,że zamówiłaś 36 róż! :shock: To się będzie działo w przyszłym roku!Już teraz masz bajecznie , a co dopiero w przyszłym sezonie!To będzie poezja!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich

Iza Liska masz racje Rzeszów nie daleko tylko pożycz mi trochę czasu a chętnie pojadę na targi.
Beatka witam nowego gościa.Będzie mi bardzo miło gdy będziesz do mnie zaglądać.Ja też mam mało miejsca w ogrodzie a w tym roku zrobię "przemeblowanie",zobaczymy co z tego wyjdzie.Lilii mam za dużo i już nie panuję nad nimi,rosną gdzie chcą i jak chcą
:;230
Dorotka W zeszłych latach nawoziłam róże azofoską ale mi bardzo chorowały i w tym nie dawałam im nawozu sztucznego tylko obornik.Dorotko na Domaszowskiej jest taki granulowany,piszą,że o zapachu wanilii ale jak robię z nim przy różach to aż ....w oczach go czuję.Są jednak efekty.Na moich różach czarna plamistość zaatakowała dopiero teraz.I ani raz ich nie kropiłam przeciw chorobom grzybowym.W zeszłych latach pryskałam po kilka razy a to na mączniaka a to na czarną plamistość a one i tak chorowały.
Małgosia Te róże to zamówiłam raczej " z rozpędu"a opamiętanie przyszło później.
Teraz chodzę po ogrodzie i liczę gdzie je upcham.
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś cały dzień na ogrodzie.Przesadziłam co było do przesadzenia ale dwie duże "połacie pola"czekają na przerobienie ale to odłożone jak przyjdą róże od p.Choduna.
Moje róże jeszcze kwitną a te co nie kwitną mają piękne pąki.Może zdążą przed zimą.
Zapraszam na spacer.Większa sesja zdjęciowa Jana Pawła II ale jestem nim tak zauroczona,że mogłabym stać przy nim całymi godzinami.Jedyna róża,która wcale mi nie choruje i druga to Mr Lincoln
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Haniu, widzę że masz wolne przestrzenie między różami,
więc nie będziesz miała problemu z upchnięciem nowych. :wink:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę zmieścić bo już nie ma odwrotu.Posadzę przy tujach bo te miejsca o których piszesz to trawnik /część róż jest posadzona wzdłuż chodnika właśnie w trawniku/a nie będę już chyba kopać w trawniku.....tak myślę ale kto wie .Trawnik to królestwo mojego M i mojego psa :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Haneczko u Ciebie ziemia chyba jest żyzna i lekka,bo ja jak bym miała posadzone róże w trawniku ,
to uwierz.... nie ma mowy, żeby rosły i kwitły .
Ja muszę mieć skopane i ciągle wzruszać koło róż :P
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Nadal cieszysz nasze oczy pięknymi różami.
Będę musiała się wybrać po ten obornik, bo kupiłam róże na all i trzeba im przygotować stanowisko.
A tak z innej beczki, to piękną mamy jesień tego roku, prawda?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”