Nowy ogród Jacka cz.3
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kilka zdjęć kwiatów, które w ostatnich dniach zakwitły
kleome bardzo skromnie ale mam nadzieję, że jej się spodoba u mnie i sama się rozsieje

dziewanna fioletowa od Gabrysi; kwitła też w kolorze kremowym

zawilec japoński 'Whirlwind' od Geni

tojad też od Geni, ciekawe jak się nazywa?

aster od Zanny

zawciąg nadmorski; dopiero po przesadzeniu zakwitł

kleome bardzo skromnie ale mam nadzieję, że jej się spodoba u mnie i sama się rozsieje

dziewanna fioletowa od Gabrysi; kwitła też w kolorze kremowym

zawilec japoński 'Whirlwind' od Geni

tojad też od Geni, ciekawe jak się nazywa?

aster od Zanny

zawciąg nadmorski; dopiero po przesadzeniu zakwitł

-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Witaj Jacku
U Ciebie to jeszcze kwiecia
muszę się gdzieś wybrać i pooglądać na żywo zawilce, bo przyznam, że ich jeszcze nie widziałem.
U Ciebie to jeszcze kwiecia
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- JacekP

Witaj Halinko
Cieszę się i na pewno rośliny będą dobrze rosły
Mariolu, dziękuję. Nie mam tego programu. Muszę się zainteresować.
Nachyłki kwitną teraz wszystkie 5 odmian. Tylko nowoposadzona 'Sterntaler' nie kwitnie. Staram się na bieżąco usuwać przekwitłe kwiatostany, co pobudza je do kwitnienia. Może to też efekt późnego sadzenia, jak większość kwiatów u mnie
Agnieszko72, wiem, że jesteś fanką żurawek
ale u mnie bardzo skromnie w tym temacie. Niektórym żurawkom musiałem ściąć liście, bo podsychały więc nie wyglądają ciekawie. Przy następnym robieniu zdjęć pokażę.
Mariusz, fajnie, że wpadłeś
U mnie jeszcze lato
Zawilce sa super 
Mariolu, dziękuję. Nie mam tego programu. Muszę się zainteresować.
Nachyłki kwitną teraz wszystkie 5 odmian. Tylko nowoposadzona 'Sterntaler' nie kwitnie. Staram się na bieżąco usuwać przekwitłe kwiatostany, co pobudza je do kwitnienia. Może to też efekt późnego sadzenia, jak większość kwiatów u mnie
Agnieszko72, wiem, że jesteś fanką żurawek
Mariusz, fajnie, że wpadłeś
- JacekP

Witam wszystkich bardzo serdecznie
Agnieś, dziewannę z naparstnicą mylisz? No, trochę się różnią
Dziewanna ma kwiaty bardziej podobne do ostróżki. Może tylko pokrojem są podobne.
Tojad ten kwitnie jesienią i dlatego pytałem, jak się nazywa. Taki czerwcowy też mam (w starym ogrodzie)
Iza-Tu.ja, dzięki
Tak, to wysoki aster i bardzo szeroki, że nie mogę przejść ścieżką. Pójdzie w inne miejsce za rok.
Agnieś, dziewannę z naparstnicą mylisz? No, trochę się różnią
Tojad ten kwitnie jesienią i dlatego pytałem, jak się nazywa. Taki czerwcowy też mam (w starym ogrodzie)
Iza-Tu.ja, dzięki
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobry wieczór Jacku
Cieszę się za każdym razem gdy odwiedzasz mój ogród i dziękuje za miłe słowa....dziękuje
Jacku, no to wpadłeś.....mam na myśli różyska
- nawet czytasz o nich - bardzo się cieszę!
Gdy tylko przeczytałam post, zaraz pędem do Ciebie zobaczyć cóż za "królewnę" zakupiłeś? A tu nic nie mogę znaleźć? Czekam zatem na prezentację...ach i chciałam Cię pochwalić za lilaka Meyera - naprawdę słodycz na wiosnę!
Pozdrówki!
Cieszę się za każdym razem gdy odwiedzasz mój ogród i dziękuje za miłe słowa....dziękuje
Jacku, no to wpadłeś.....mam na myśli różyska
Pozdrówki!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- JacekP

Witajcie moi mili
Tyle ciepłych słów - jak to fajnie być z Wami
Agnieszko, zawilce zdumiewają tempem i siłą wzrostu. Ja też mam wszystkie młode ale zakwitły bez wyjątku. Jeden - jasnoróżowy to nawet przeszedł moje oczekiwania, bo miał kilkanaście łodyg z kwiatami. Niestety rośnie w niedobrym miejscu i szybko przekwitł.
Cillo, myślę, że z czasem nauczę się kochać róże i dbać o nie właściwie, a póki co zadowalam się mniej wymagającymi i pospolitymi kwiatkami. Różę kupiłem bez nazwy, byleby była biała, no i ładne na razie tylko opakowanie sklepowe więc nie ma co pokazywać. Jak ją posadzę, to zrobię dla Ciebie fotkę
Grzesiu, tego lilaka to odłamałem gałązkę gdzieś w parku no i się przyjęła
A dziewanny podobno łatwo się rozsiewają więc jak cierpliwie poczekasz dostaniesz ode mnie
[/b]
Agnieszko, zawilce zdumiewają tempem i siłą wzrostu. Ja też mam wszystkie młode ale zakwitły bez wyjątku. Jeden - jasnoróżowy to nawet przeszedł moje oczekiwania, bo miał kilkanaście łodyg z kwiatami. Niestety rośnie w niedobrym miejscu i szybko przekwitł.
Cillo, myślę, że z czasem nauczę się kochać róże i dbać o nie właściwie, a póki co zadowalam się mniej wymagającymi i pospolitymi kwiatkami. Różę kupiłem bez nazwy, byleby była biała, no i ładne na razie tylko opakowanie sklepowe więc nie ma co pokazywać. Jak ją posadzę, to zrobię dla Ciebie fotkę
Grzesiu, tego lilaka to odłamałem gałązkę gdzieś w parku no i się przyjęła