Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No popatrz jak szybko macie coś rosnącego wyżej niż rojniki lezy-ze-smiechu
;:13 heheh a mamy mamy ;) Wyobraź sobie, że wierzba to nawet cień już robi ;) :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I już wiem dlaczego u was tak często są goście i impezki - za wkupne :;230
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rogalm-dzięki ja również lubię ale czasami nie miałam nawet aparatu więc niektóre fotki to komórka ale widać przynajmniej jaki był syf i zarośnięte perzem wszystko. A sucho łopaty nie można było wbić ale się udało ;) Jako tako wygląda. Mam nadzieję, że od sasiada za bardzo nie będzie przerastać.

Polu
- Dzięki! Jaśniej się zrobiło;) Hej no wiesz co skoro dzieciaczki były sądzę, że pani mysia ma pana mysiorka ;)

Mariolu
hehe fajnie by tak było

Niestety to pierwszy raz wpadli z prezentami ihihih. Ale mogli by o mogli by tak za każdym razem coś przynieść to byśmy mieli już istny busz ;)))
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu, ależ zmiany :!: Nie do poznania, ale widać też ogrom pracy jaki włożyliście w to wszystko. Tylko podziwiać, pogratulować i brać przykład.
Uważaj na mysią rodzinkę, ja też tak przez rok chołubiłam, karmiłam czekoladą i orzeskami... a później musiałam :oops: ;:5 ;:145
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Wiem Madziu ale u nas po prostu ich jest pełno na tych polach ;) W przyszłości będzie kot ;) Nie dokarmiam jej niech sobie sama radzi :) Ale drzwi od altanki cały czas pilnujemy by były zamknięte bo jak by w środku były oj oj nie byłabym taka wyrozumiała ;) A siedziały w moim torfie :shock: :shock: :shock: Pewnie im ciepło było. Ale sorki już zużyłam ich legowisko :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja mysia rodzinka była zimą w domu :oops:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aaaaaaaaa to co innego. Zrobiłabym to samo co ty. Ale na razie mogę się z nimi zabawiać bo są słodkie :oops: :oops: A to polne nie? Nie jakieś wstrętne "nornice" czy coś które rzucą się na moje cebulki? :oops: :oops: :oops: BO jak coś zobaczę nadgryzione to ;:5

A tymczasem ta mała jaki ma fajny pasek czarny wzdłuż grzbietu :))) :D
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potocznie nazywają je smużkami. Tak, to myszki polne i myślę, że jedyne co, to podbierają nam nasionka chwastów :lol: Są rzeczywiście urocze, ale w domu... zrobiły sobie toaletę na książkach :wink: no i doś szybko zaczęło ich przybywać :lol: :lol: :lol:
Spis treści.Wizytówka.
x_P-42

Post »

Aaaa, no widzisz.Teraz już rozumiem ! Ja myślałam,że to są Twoje hodowlane i dlatego pytałam o Pana Mysiorka, który ma...., tak bardzo dużo werwy w płodzeniu potomstwa :;230
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pola hehe nie to dzikie tubylce.

ojej Mag to tego też nie wiedziałam. To nawet pożyteczne maleństwa.

"Charakteryzuje się jedwabistą sierścią. Wzdłuż ciała ciągnie się charakterystyczny ciemny pas o szerokości ok. 3 mm. Brzuszek jasny." tak jak te nasze maleństwa a myślałam, że to jakiś ewenement. To mam dwa rodzaje :)

"Gryzoń ten należy do ściśle chronionych" :shock: ups to może im chatę nową zbuduje bo zabrałam im dotychczasową-torfową :oops: "Biotop - lasy, zarośla, łąki. Pokarm - głównie owady." hehe to dlatego koło kompostownika były nie dość, ze ciepło i stołówka ciągle otwarta ihihih

wiecie co to chyba jednak nie taka prawdziwa smużka. Uff bo się już wystraszyłam, że nie będę mogła ich tknąć :)
Mysz polna też ma taką pręgę http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysz_polna to moja to taka zwykła jest ;)
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Wiola, to długie, wiotkie to lespedeza
Poczytaj w necie o niej.
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne zaraz sobie poczytam wielkie dzięki. Ale będę dziś mieć dzień funkiowy :))))) ;:11 ;:11 ;:11 ;:33

woooooow ale cudny ten krzew ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale się narobiliście z tymi iglakami. Ale teraz przyjemnie popatrzeć :D Mnie też to czeka, całe 60 m :roll:

W ogóle zazdroszczę, że będziecie mieć "dorosły" ogród jak będzie dom. My dopiero po zakończeniu budowy zaczęliśmy, i to jednak trochę irytuje :roll:
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hej Dominiko. Roboty było oj było ale przynajmniej efekt fajny ;) TAki właśnie jest plan najpierw ogród potem dom. Ale łatwiej też by było zajmować się na co dzień ogrodem jakby dom już był ;) A tak to zostają nam tylko weekendy.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Wiolu z tym Twoim planem - hmmm mnie też kusi żeby najpierw ogród a potem dom ale wizja zniszczeń mnie przeraża stąd teraz u mnie głównie warzywnik i kwiatowe tylko to co można wykopać szybko :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”