Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu , na zdjęciu, za mieczykami jakby zarys ścieżki widzę,
jest już pomysł jakiś, pierwsze koncepcje wizualizujesz? :D
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Jasminko, to nie ścieżka tylko już fragment skalniaka pod roślinki, parter. Będzie jeszcze półpiętro i piętro :lol: :lol:
A przedwczoraj byłam wreszcie u AniWoj zaplanować zakupy .... w środe będę szaleć... bo M wziął wypłatę :;230
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witam,może pomogę w identyfikacji tej żółto kwitnącej roślinki ,to Tojeść Rozesłana,mocno się płoży wrasta wszędzie,a Houtunie u siebie wyrywam garściami że by nie zarosła wszystkiego.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

Ania, a ja dopiero po urlopie czytam, że masz wspaniałą miejscówkę w Bieszczadach. Jak to nie miejsce tajemne, tylko dla wybrańców, to napisz mi proszę na priva gdzie i jak. marzę o jesieni w Bieszczadach, a nie znam tam nikogo. do kogoś konkretnego zawsze łatwiej. tylko się noga Miłkowi zagoi (od 1 września jest w gipsie), to wyruszymy!
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu, no pięknie się Twój ogródeczek rozwija :)
Kicia boska, a ta biała kryza koło szyjki- sam szyk i elegancja 8)
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Witaj, Aniu! przejrzałam cały Twój wątek i bardzo mi się podoba to co do tej pory stworzyłaś - taras "mniodzio"!
podglądam powstawanie skalniaka, bo sama mam do obsadzenia skarpkę bardzo suchą, wsch-pd, tylko skalne tam mają szanse. tylko, że moja skarpka krótsza u podstawy i bardziej stroma, muszę nie tarasy, ale schodki budowac...

lilie możesz spokojnie zostawic w ziemi na zimę, chyba, że chcesz przenieśc w inne miejsce. na najniższym poziomie skalniaka zauważyłam funkię - nie ma tam przypadkiem za dużo słońca? jaka to wystawa?

ładnie się już całośc prezentuje, a jak skończysz (he he, praca w ogrodzie nie ma końca) bedzie super!

i nie pokarzę Twego wątku mojemu M, też mam zamiar drewniany taras budowac, jak zobaczy, jaka jest najlepsza metoda impregnacji (jedna deska, jedno piwko), to bedę czekała ruski miesiąc ;:106 ;:112
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomko34, dziekuje za odwiedziny i identyfikację. Ta tojeść faktycznie się czepia wszędzie, co prawda póki co lekko uschła po przesadzeniu, ale już widać gdzieniegdzie młode roslinki, mam nadzieje, że przezimuje.
Houtuynia u mnie jeszcze lichutka, ale pewnie w przyszłym roku też bee rozdawać :lol:

Agniesiu... impregnacja została przeprowadzona przeze mnie własnoręcznie.... na strychu, M przykręcał już gotowe deseczki :lol: a teraz co wieczór kiedy siadamy sobie na tarasie, powtarza, że to był najlepszy pomysł roku ten nasz taras, tak więc nie zwlekaj... A na deskę tylko olej...
Funkie mam tylko jedną jedyną, bo właśnie tylko w tamtym miejscu jest kawałeczek cienia... Dopiero muszę stworzyć warunki dla funkii, bo są cudne....

I Tobie Evluk dziękuję za odwiedziny i uznanie :oops: zwłaszcza, że jesteś moim "idolem" ogordowym...

Mona, napisałam CI na pw namiary w Bieszczady. Może sie tam spotkamy jesienią, bo mam nadzieję być tam jeszcze w październiku :!: I oczywiście niech Mikołaj szybko wraca do zdrowia... "żeby kózka nie skakała... to by smutne życie miała..."
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

2 irgi, 3 jałowce różne, trzmielinki, ostrokrzew "chłopiec i dziewczynka", magnolia z milionem pączków...gratiski też bardzo milutkie. Moje zakupy poczynione w sobotę u AniWoj :!: :!: Szaleństwo... Już wszystko wysadzone... wreszcie zaczynam widzieć na jawie swój sen wariata :lol: Dzisiaj będzie ciąg dalszy zakupów, bo jeszcze kilka egzemplarzy mi brakło do zrealizowania wstępnej koncepcji :heja :heja :heja :heja Mnie jednak wiele do szczęścia nie trzeba. Troche ziemi, kilka roślinek...
I więcej zdjęć też będzie, jak tylko dorwę sprawny kabelek do sciągania fotek z telefonu :evil:

I jeszcze dostałam paczkę z roślinkami od Anety, cudne rozchodniki w kilku odmianacha, reklamówa rojników, tawuła , pierwiosnek, bluszcz... po prostu pełnia szczęścia . Cała sobota spędzona na tym, co tygryski lubią najbardziej... Tylko mięśnie tygrysków nie bardzo to lubią, ale NIC TO!! jak mawiał pan Wołodyjowski...Szable w dłoń :!:
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Witaj Tygrysku :D :D :D
Przysięgłabym ,że przedkładałaś do tej pory przynajmniej dwie inne
przyjemności nad grzebanie w ziemi :D
No patrz pani jak to się świat zmienia...
Zazdraszczam zakupów, czekam na zdjęcia, bardzo podoba mi się ten jałowiec
(jeśli to jałowiec :D ) pierwszy po prawej, jak się nazywa?
A mięśnie...przyzwyczają się ....
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Ale wspaniałe zakupy! Zazdroszczę!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaśmina pisze:Witaj Tygrysku :D :D :D
Przysięgłabym ,że przedkładałaś do tej pory przynajmniej dwie inne
przyjemności nad grzebanie w ziemi :D
No patrz pani jak to się świat zmienia...
Zazdraszczam zakupów, czekam na zdjęcia, bardzo podoba mi się ten jałowiec
(jeśli to jałowiec :D ) pierwszy po prawej, jak się nazywa?
A mięśnie...przyzwyczają się ....
No cóż :lol: Te inne przyjemności to w zasadzie na równi z grzebaniem w ziemi hehehehe.
O nazwy Jaśminko mnie nie pytaj, bo jeszcze się ich nie nauczyłam :oops: Ale na pewno jest to jałowiec, z takich raczej płożących.

Kasiu... nie zazdrość tylko kupuj... a zresztą u Ciebie już tyle piękności rośnie, że klękajcie narody.

Zdjęcia niebawem, chciałabym pokazać już większy efekt.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Kupuj łatwo powiedzieć. Tylko skąd wziąć fundusze???? ;)
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Kasi, niestety wiem. Ja mam już zakaz wchodzenia do sklepów gdzie mogą być rzeczy choćby "letko" związane z ogrodem :twisted:

Udało mi się sciągnąć kilka fotek z ostatnich dni.
Takie między innymi mam kamyczki na skalniak:
Obrazek

a to kawałek jednego z wielu rojników:
Obrazek

i kilka wrzosów przeniesionych niestety w chamski sposób na inna rabatkę, ale przeżyły o dziwo!
Obrazek

na koniec prezencik od znajomych, lubię takie gifty :heja , 2 wrzosy w kolorach jakich nie miałam, dwie odmiany hebe (trzecią mam już u siebie) i takie coś z czerwonymi kuleczkami - nie wiem co to, ale śliczne :lol:
Obrazek

No i tyle na razie. Wiem, że zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, ale ... mam nadzieję, że niedługo się poprawię (byle nie na wadze!!)
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznam się do tego co zrobiliśmy przy sklniaku... oto nasze próby wcielenia w życie mojego snu wariata :lol: :lol: w małych fragmentach póki co...
Jeszcze nie bardzo jest co pokazywac, ale... żeby nie było że nic nie robię tylko podglądam :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a oto moje słoneczniki....
Obrazek
Obrazek

i kwitną zimowity... moje pierwsze!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Skalniak zapowiada się bardzo bardzo ciekawie.
Podoba mi się ta śmieszna roślinka, która rośnie na 4 zdjęciu koło aksamitek - przypomina kaktus - co to takiego?
Słoneczniki w tym kolorze widzę po raz pierwszy :shock: Oryginalny!
No i podoba mi się jak poutykałaś zimowity pomiędzy innymi roślinkami. Ja je posadziłam w jednym skupisku - fajnie wygląda taka łączka kwitnących teraz zimowitów tylko, że latem będę mieć tam łysą polankę ;) Coś będzie trzeba wymyślić ;)

Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”