Lilu dziękuję. Cieszę się, że podoba się Tobie mój kolorowy zawrót głowy, jak określiłaś moja działeczkę. Fakt faktem, że jest bardzo kolorowo. Zauważam jedynie obecnie brak w tej całej gamie kolorów czerwieni (poza szałwią) oraz niebieskiego i białego. No ale jakoś to się postaram na przyszłość naprawić. Zostało mi się troszkę zdjęć z ostatniej sesji toteż wrzucę je tym razem, bo na kolejne pewnie troszkę przyjdzie poczekać.

Pewnie nowe fotki pojawią się po remoncie dachu na altance i jeśli zakwitną następne kwiaty. Oczywiście jeśli moi Drodzy będziecie mieli ochotę oglądać efekty moich starań.
Jeszcze kilka ujęć z działki
Zauważyłem potrzebę kilku zmian w wystroju mojej działki. Myślę, że jesienią uda mi się przeprowadzić kilka zmian, które uatrakcyjnią wygląd mojego zielonego zakątka.
Barwne rośliny
Mam pytanie dotyczące roślinki na ostatniej fotce. Czy to jest odetka wirginijska, czy też jakaś inna roślinka. Pomóżcie mi zidentyfikować ją.
Pnącza na mojej działce
Zaczyna kwitnąć nasturcja kanaryjska, którą po raz pierwszy wysiałem na mojej działce. Pięknie kwitnie też wilec i co mnie bardzo cieszy winobluszcz, który oplata jedną z kratek w altance. Już nie mogę doczekać się chwili kiedy szczelnie osłoni kratki dając chłód oraz rozrośnie się nad przejściem wzdłuż domku do altanki. Ach co to będzie za widok.
Skrzydlate piękności lata
Jak niezmiernie trudno jest zrobić dobre ujęcie motyli. Podziwiam Mietka, któremu doskonale wychodzą takie fotki. Zrobić zdjęcie motylowi siedzącemu na kwiatku to jedno ale zrobić zdjęcie dobre w pełnej krasie to już sztuka.
I na koniec mój kwiatuszek, motylek i wszystko co najpiękniejsze w jednym, czyli mój Igorek. tym razem na bocianku, który wkrótce będzie stanowił ozdobę działeczki.
Pozdrawiam - Jarek