Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po dłuższej przerwie witam ponownie na mojej działeczce. Po deszczowej porze mamy znowu piękne lato. Coraz to nowe rośliny kwitną okazale. Również na warzywniaku spore zmiany. Zresztą moi Drodzy zobaczcie sami co u mnie słychać. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Po ogólnych widoczkach z mojej działeczki tym razem podzielę się z Wami obrazkami roślin, które aktualnie kwitną na mojej działce. Duża ilość kwiatów sprawiła, że setki motyli odwiedza działeczkę. Bardzo ładny widok, ale na pewno i u Was można zaobserwować takie widoki. Co sądzicie o aktualnym wyglądzie mojego roślinnego zakątka?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze kilka fotek moich ostatnich nabytków. W końcu w moim ogrodzie zagościły powojniki.

Clematis Rouge Cardinal

Obrazek Obrazek

Clematis Dominica

Obrazek Obrazek

Clematis Blue Lights

Obrazek Obrazek Obrazek

oraz wilec

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Paula
100p
100p
Od: 10 lip 2007, o 23:18

Post »

Witaj.
Ale kolorowo w Twoim ogródku :) Śliczne clematisy, a wilec w jak długim czasie tak urósł?
Mam jeszcze pytanko jaka to roślinka - czy to ubiorek?
Yaro32 pisze:Obrazek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Paulo to jest rzeczywiście ubiorek. Co do wilca to siałem go około 5 maja. Na dzień dzisiejszy wygląda jak na fotografii. Cieszę się, ze zajrzałaś na moja działeczkę. Zaglądaj częściej.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Znowu przebiegłam Twoja działkę w całości i Jarku
jesteś już prawdziwym działkowcem .

Gratuluję Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Cześć Jarku :D
Wpadłam na spacerek do Ciebie i jest mi niezmiernie miło tu .Nie mam ochoty wracać tak u Ciebie kolorowo ,bajecznie.
A roślinny zakątek jest fenomenalny.Zachwycające są wszystkie kwiaty ,ale mi najbardziej do serca przypadła dalia. Jest boska :wink:
Gratuluje stworzenia tak pięknego miejsca.
Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Jarku :shock: :shock: :shock: wspaniale na tej Twojej działeczce. Nie mogę wyjść z podziwu ;:111 ;:111 ;:111. Masz fantastyczny warzywniak co już wcześniej podkreślałem, aż dziw, że potrafisz go utrzymać w tak idealnym stanie. U mnie może w początkowej fazie jest jeszcze w miarę ale już później to prawdziwy "busz". A rekreacyjna część działeczki jest tak ukwiecona, że aż wzrok ciężko oderwać. Bardzo efektowne Masz nasadzenia i to obrzeże z szałwi czy ubiorka. Naprawdę przepięknie. Gratuluję jest naprawdę super ;:215
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo pisze:Znowu przebiegłam Twoja działkę w całości i Jarku
jesteś już prawdziwym działkowcem .

Gratuluję Obrazek

Krysiu taki komplement od Ciebie to wspaniała motywacja do dalszej pracy. :oops: Bardzo dziękuje.

Barbarko i Grzesiu bardzo dziękuje i cieszę się, że Wam się podobają efekty mojej pracy. Miło mi jest gościć Was w moich skromnych progach.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jarku kolorowy zawrót głowy.
Bajecznie kolorowo i ślicznie. :D
Nie będę wymieniać, które rośliny są piękne, bo wszystkie prezentują się bardzo pięknie.

Szczególnie podoba mi się szpaler wzdłuż ścieżki, szałwia i żywotniki. ;:215
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu dziękuję. Cieszę się, że podoba się Tobie mój kolorowy zawrót głowy, jak określiłaś moja działeczkę. Fakt faktem, że jest bardzo kolorowo. Zauważam jedynie obecnie brak w tej całej gamie kolorów czerwieni (poza szałwią) oraz niebieskiego i białego. No ale jakoś to się postaram na przyszłość naprawić. Zostało mi się troszkę zdjęć z ostatniej sesji toteż wrzucę je tym razem, bo na kolejne pewnie troszkę przyjdzie poczekać. :wink: Pewnie nowe fotki pojawią się po remoncie dachu na altance i jeśli zakwitną następne kwiaty. Oczywiście jeśli moi Drodzy będziecie mieli ochotę oglądać efekty moich starań.

Jeszcze kilka ujęć z działki

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zauważyłem potrzebę kilku zmian w wystroju mojej działki. Myślę, że jesienią uda mi się przeprowadzić kilka zmian, które uatrakcyjnią wygląd mojego zielonego zakątka.

Barwne rośliny

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mam pytanie dotyczące roślinki na ostatniej fotce. Czy to jest odetka wirginijska, czy też jakaś inna roślinka. Pomóżcie mi zidentyfikować ją.

Pnącza na mojej działce

Zaczyna kwitnąć nasturcja kanaryjska, którą po raz pierwszy wysiałem na mojej działce. Pięknie kwitnie też wilec i co mnie bardzo cieszy winobluszcz, który oplata jedną z kratek w altance. Już nie mogę doczekać się chwili kiedy szczelnie osłoni kratki dając chłód oraz rozrośnie się nad przejściem wzdłuż domku do altanki. Ach co to będzie za widok. :D :D

Skrzydlate piękności lata

Jak niezmiernie trudno jest zrobić dobre ujęcie motyli. Podziwiam Mietka, któremu doskonale wychodzą takie fotki. Zrobić zdjęcie motylowi siedzącemu na kwiatku to jedno ale zrobić zdjęcie dobre w pełnej krasie to już sztuka.

I na koniec mój kwiatuszek, motylek i wszystko co najpiękniejsze w jednym, czyli mój Igorek. tym razem na bocianku, który wkrótce będzie stanowił ozdobę działeczki.

Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Witaj Jarku :D Trzeba Ci przyznać że kwiaty Cię kochają .Praktycznie wszystkie urosły Ci jak na drożdżach-masz widać do nich ręke :D :D :D Rząd szałwi czerwonej wygląda doskonale ,no i clematis rosrósł sie wysoko i zrobił sie gęsty[szkoda będzie go przycinać :cry: ]
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Jarku, zniknąłeś, ale wróciłeś w wielkim stylu.Hurtowa ilość nie tylko zdjęć, ale i kwiatów.Oszałamiające musi być wrażenie, gdy wchodzi się do Waszego królestwa.
Igorek, to już całkiem Igor.Rośnie szybciutko i jest uroczy.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, Elu dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że wciąż zaglądacie do mojego ogródka. Ja żałuje, że z braku czasu mam takie zaległości w śledzeniu pięknych ogrodów forumowiczów. Myślę, ze szybko to nadrobię. Igorek rośnie szybko i już tylko patrzeć jak najpierw samodzielnie siądzie a później zacznie chodzić. To fakt, że chyba kwiatki mnie kochają. W sumie chyba odwzajemniają moją troskę o nie. Dbam o nie lepiej niż o warzywa. :wink: Cieszę się też, ze już wkrótce na altance pojawi się nowy dach. Konstrukcja jest już gotowa. Teraz tylko zmontować, odeskować i pokryć gontem bitumicznym. Jak już będzie gotowy na pewno go zaprezentuje do oceny.

Pozdrawiam - Jarek
Grzegorz B

Post »

Jarku, ależ Ci kwiaty porosły. Fantastyczne i te pnącza. Wilec jak ładnie kwitnie i do tego jakie zdrowe ma liście. U mnie to najpierw wiatr go poszarpał, potem chyba jakiś szkodnik go zaatakował bo pomarszczyły się liście. Efekt bardzo brzydki widok w dolnej części rośliny, dobrze, że chociaż wyższe partie są zielone.

To żółto kwitnące pnącze fantastyczne a o nasturcji kanaryjskiej pierwszy raz słyszę.

Poza tym motyle ekstra, ale w tak ukwieconej działeczce to nie może być inaczej.

A Igorek to już kawał "chłopa". Gratuluję ;:63 ;:63 ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”