Halina Kwak pisze:Jolu, Ola ma rację, ja mam do mycia dokładnie 45 okien

... mój szanowny M tak sobie wymyślił, żeby na prądzie zaoszczędzić, hihihi
Z myciem nawet nie jest tak źle, schodzi mi trzy dni

ale nie narzekam, bo widoki mam ładne - mój ogród
A prasować lubię, gorzej z praniem ręcznym - nienawidzę

... to jak masz coś do wyprasowania, to możesz mi podesłać

Myśmy robili duże okna ,też ze względu na to ,aby w domu było dużo naturalnego światła .Ładnie to wygląda ,ale teraz ile to trzeba firanek kupić .

Chyba masz takie niezbyt duże okna ,bo troszkę współczuję ,tle mycia ,a ile firanek .Chyba ,że nie będzie firanek
bishop pisze:Mogę nawet prać ręcznie, mam wprawę, byleby tylko nie prasować
Te brzoskwinie zasypujesz cukrem i to wszystko? Czy czekasz aż puszczą sok przed pasteryzacją?
Podczas obierania ze skórki ,brzoskwinie puszczają dużo soku.Sypię cukier i zaraz pasteryzuję .
Zobacz jeszcze raz na fotkę ,to wszystko jest sok ,który puściły podczas obierania ze skórki .
Dzięki temu ,że zostały wcześniej lekko sparzone ,puszczają tyle soku .
Magda-Meg pisze:hej hej...a ja też bardzo lubie myc okna

gorzej z myciem garnków...

Gary ,to chyba mało kto lubi myć.
maryla-56_56 pisze:Witaj Jolu.
Jestem zachwycona twoim ogrodem. Chciałabym chociaż trochę podobny stworzyć.
Próbuję, ale to tylko działki. Twój jest przepiękny - będę podglądać
Pozdrawiam i zapraszam
Dziękuje za tyle miłych słów
Magda-Meg pisze:witam...Jolu mam pytanie :czy teraz moge posiac bratki,zdążą urosnąć żeby je przesadzić....czy mam sie wstrzymac do wiosny....
Troszkę późno na sianie bratków .Teraz to powinny już być przesadzane na stałe miejsca i powinny już zacząć kwitnąć .Poczekaj do przyszłego roku .
izabell12 pisze:Możesz powiedzieć jaka to odmiana brzoskwini - tak owocującej w naszych warunkach ? Zachwycające

Nie wiem co to za odmiana ,bo posadzona z pestki ,od kupionych brzoskwiń ,takich dużych ,soczystych ,co można kupić w sklepach .