2500??? Sprzedaj Ewuś w grudniu jako choinki....albo...załóż plantację grzybów....każdy ogród ma swoją historię
i każdy inną...Co do urody róż, zgadzam się z Tobą! Ta sfera piękna jest zresztą zupełnie bezpieczna...
Isiu, na temat producenta w PW
dzięki Ewuniu , przepieknie powtarzają kwitnienie i wiesz co do nazw ... gdyby nie to że łatwiej kupić różyce, która nam sie podoba ( nazwana już) też wcale bym nie dochodziła nazwy, producenta, roku wypuszczenia na rynek etc bo przeciez najważniejsze, że ją mam i pięknie kwitnie i mogę na nią patrzeć i patrzeć..................
Vita bardzo dziękuję za informację pomyślę. Chiałabym New Dawn i Hanse bo miejsca juz czekają
Isiu, ja tak właśnie podchodzę do moich róż, a niektóre zbierają się do kwitnienia po raz trzeci ... jak wiesz, większość mam NN, ale też cenię te nazwane, bo masz rację, że to daje nam o nich pewną wiedzę.
Zakochalas sie na zaboj w rozach,ale dobrze ulokawalas swoje uczucia-piekne/chociaz z orientacja troche nie tak
Na powaznie,rozrasta sie Twoja kolekcja pieknotek.
Kutnem sie nie przejmuj,sezon dopiero sie zaczyna.
Laur tez wysadzilem (na zielniku)zobaczymy jak przezimuje.
Ewuniu przyjadę na pewno ale dopiero w połowie października (po gałązki) moze wczesniej zobaczymy się w Grabiach ??
Markusie miło że zajrzałes przy natłoku zajęć mówisz, że nie ta orientacja kto wie może w tej miłości będę miała więcej szczęścia jak na razie miłość szalona i chyba odwzajemniona poza wrogiem nr 1 mrozem reszta jakoś szczęśliwie sie układa Juz się Kutnem nie przejmuję Właśnie dokupiłam Chopina, Mazowsze, 6 NN białych parkowych wzdłuż siatki, Peace, Troicę, Nine Weibull (czerwona wielokwiatowa) i humor zdecydowanie mi sie poprawił a i jeszcze najnowszy zakup oczar posredni Diane
Isiu, pięknie Ci jeszcze kwitną róże i czerwona lobelia.
Zainteresował mnie Twój nowy nabytek - oczar pośredni. Ciekawa jestem, jakie będzie miał kwiatki. Ja mam od paru lat krzaczek oczaru, ale dość słabo mi rośnie i kwitnie - ostatniej zimy miał kilka malutkich żółtych kwiatuszków.
Ale i tak to była wielka radość - kwitnący krzew pod koniec zimy
Dalo ten oczar bedzie miał czerwone kwiatki (zawiązki widać juz nawet na gałązkach) ja tez kupiłam go żeby ożywić smutny o tej porze (luty, marzec) widok ogrodu
witaj Izuś dzięki Rumba w zasadzie to dużo drobnych kwiatków, które bardzo różnie wygladają w zalezności od stadium kwitnienia. Z oczaru bardzo sie cieszę bo miałam ochotę na ten zakup juz pare lat
Isiu ta Fresia jest cudowna
Taki odcień żółci kocham najbardziej .....niestety na razie nigdzie nie mogę na nią trafić
Ale u Ciebie słonecznie i letnio......chyba jesień omija Cię szerokim łukiem
Cudownie, jesienne klimaty ogrodowe Zastanawiam się, gdzie kupujesz róże? Codziennie bywam w różnych
detalicznych centrach ogrodniczych, róż jak na lekarstwo! Chopin to świetny zakup, chociaż poza pierwszym zachwytem,
cokolwiek można powiedzieć o róży dopiero po jakimś czasie! Jestem bardzo zadowolona z mojej
drugiej miłości do tych krzewów Oczarem będziesz ...oczarowana! Te upojnie pachnące kwiatuszki w rześkiej
aurze odchodzącej zimy....Pięknie uformowany