Ogródkowe rozmaitości.
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu szałwii różnych rodzai jest mnóstwo,tylko nie wszystkie są u nas dostępne w sprzedaży,albo w naszym klimacie są jednoroczne np.szałwia omączona.Chociaż ona właśnie przez 3 sezony wychodzi mi z korzonka,a przecież jednoroczna...
Cieszę się,że podobają Ci się moje róże,trzeba napatrzeć się do woli,bo to już końcówka ,chociaż niektóre szczególnie okrywowe ,mają jeszcze dużo nowych pączków.
Oliwko o szałwii na PW,Colette czeka u mnie w donicy na zdołowanie
i nie tylko ona...
Grażynko remontuję tylko mały przedpokój ,a pyłu i brudu wszędzie,pełno,sprzątania bez końca.
Boltonia to bylina,u mnie wielka,bo ciągnie do słonka ,które przesłania jej wielgachna czereśnia sąsiadów.Powinna dorastać do mniejszych rozmiarów.Jest bezproblemowa,ma zielono szare liście i mnóstwo biało srebrzystych kwiatuszków i kwitnie właśnie teraz ,kiedy większość kończy swój sezon..Z bliska wygląda tak

Dominiko ognik mój rośnie bardziej w cieniu niż w słońcu,ale dopiero po trzech latach pokazał na co go stać
Przepleciony jest jeszcze z pomarańczowym,chociaż wygląda na żółty

Cieszę się,że podobają Ci się moje róże,trzeba napatrzeć się do woli,bo to już końcówka ,chociaż niektóre szczególnie okrywowe ,mają jeszcze dużo nowych pączków.

Oliwko o szałwii na PW,Colette czeka u mnie w donicy na zdołowanie

Grażynko remontuję tylko mały przedpokój ,a pyłu i brudu wszędzie,pełno,sprzątania bez końca.
Boltonia to bylina,u mnie wielka,bo ciągnie do słonka ,które przesłania jej wielgachna czereśnia sąsiadów.Powinna dorastać do mniejszych rozmiarów.Jest bezproblemowa,ma zielono szare liście i mnóstwo biało srebrzystych kwiatuszków i kwitnie właśnie teraz ,kiedy większość kończy swój sezon..Z bliska wygląda tak

Dominiko ognik mój rośnie bardziej w cieniu niż w słońcu,ale dopiero po trzech latach pokazał na co go stać

Przepleciony jest jeszcze z pomarańczowym,chociaż wygląda na żółty

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Dzięki Ci Izuś za uznanie.Gdy oglądam zdjęcia, sama nie dowierzam,gdzie się to wszystko mieści
Przecież ja mam MAŁY OGRÓDEK,nie mogę już nic kupować...
Tak sobie obiecuję,ale nie mogę się powstrzymać.....
Czemu uważasz ,że Twój ognik jest beznadziejny,mój przez dwa lata prawie w ogóle nie kwitł,on kwitnie na dwuletnich i starszych pędach.

Czemu uważasz ,że Twój ognik jest beznadziejny,mój przez dwa lata prawie w ogóle nie kwitł,on kwitnie na dwuletnich i starszych pędach.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Temu Neluś, że na co najmniej 5 (a może i 7? ) lat, które u mnie rośnie, tylko raz miał kwiaty, no i owoce. Pozostałych lat liczyc nie można, bo jeden baldaszek, to nie kwiaty.
Poza tym sypie liśćmi do połowy lata. U wszystkich juz piękne, zielone, a mój cały w brązowych liściach. I w ogóle nie lubię go już ...
Poza tym sypie liśćmi do połowy lata. U wszystkich juz piękne, zielone, a mój cały w brązowych liściach. I w ogóle nie lubię go już ...
- Alionuszka
Izuś może mu miejsce nie odpowiada,przesadzić w inne,albo kupić inny 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Izuś z jednej strony szkoda rośliny,a z drugiej nabywasz wolnego placu na kolejne wymarzone nasadzenia 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Dzisiaj ,piękny dzień;pyłu wszędzie ,nawet w nosie ,w związku z małym remontem,ale idzie do przodu,co mnie cieszy,a po drugie dostałam od Gagawi różyczkę,którą dzisiaj dostała ze szkółki ,a ja bardzo ją pragnęłam
Dobra dziewczyna z tej Grażynki...
A róża zwie się Charmant i tak wyglądała w Powsinie

Jest słodziutka...
Jesienią nie może zabraknąć wrzosów

Dobra dziewczyna z tej Grażynki...

Jest słodziutka...

Jesienią nie może zabraknąć wrzosów

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Mnie się nawet nie zapytały czy coś chcę
.Różyczka piękna ,ale jako rekompensatę kupiłam dzisiaj powojnik Hanna i bratki.Teraz tak myślę Nelu,czy nie dobrać jeszcze gen.Sikorskiego,albo ten co Tobie tak pięknie kwitł.
Może więc powtórka z rozrywki ,tym bardziej ,że nie masz czym oddychać?
Jestem też ciekawa czy ten przemiły człowiek z programu o ogrodach też jeszcze będzie.Pa!

Może więc powtórka z rozrywki ,tym bardziej ,że nie masz czym oddychać?
Jestem też ciekawa czy ten przemiły człowiek z programu o ogrodach też jeszcze będzie.Pa!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Kupuj Aniu ,bo miejsca jeszcze masz,tym bardziej powojnik da się wszędzie wcisnąć.
Może być powtórka z rozrywki,ale przed południem,a pan Witek pewnie już się nie pojawi,taki był oblegany przez nas ,że się przestraszył
Może być powtórka z rozrywki,ale przed południem,a pan Witek pewnie już się nie pojawi,taki był oblegany przez nas ,że się przestraszył

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nela bez przesady,nawet fotki z nami były mu miłe.Poza tym to bardzo,bardzo pogodny i do tego piękny człowiek.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Weekend minął bardzo sympatycznie,otwarte ogrody szkółki Kapias ,ponownie były odwiedzane przez trzy niestrudzone ogrodomaniaczki.Zdjęcia zamieszczone w wątku An-ki.
Gościł na miejscu Witold Czuksanow,znany wszystkim oglądającym ROK W OGRODZIE-jedyny program ogrodniczy w TVP
Porozmawialiśmy sobie o wpływie księżyca na uprawy,co jest tematem jego ostatnio wydanej książki,którą zresztą promował u Kapiasa.
Pojadłyśmy jabłek ,chleba ze swojskim smalcem ,Ania nie omieszkała zakupić kolejne powojniki,a mnie stać było tylko na chryzantemę.

Parę zdjęć co jeszcze kwitnie w ogródku
coraz więcej kwiatów tibuchiny

boltonia ma setki zjawiskowych kwiatuszków

biała gaura wciąż kwitnie niestrudzenie

podobnie jak różowa

The Fairy jeszcze ma mnóstwo pączków

biały floks szykuje się do ponownego kwitnienia

hortensja Limelight i pnąca NN

psianka tłem dla oleandra pełnego różowego

begonie

wielkokwiatowa r.NN

Miłej nocki

Gościł na miejscu Witold Czuksanow,znany wszystkim oglądającym ROK W OGRODZIE-jedyny program ogrodniczy w TVP
Porozmawialiśmy sobie o wpływie księżyca na uprawy,co jest tematem jego ostatnio wydanej książki,którą zresztą promował u Kapiasa.
Pojadłyśmy jabłek ,chleba ze swojskim smalcem ,Ania nie omieszkała zakupić kolejne powojniki,a mnie stać było tylko na chryzantemę.

Parę zdjęć co jeszcze kwitnie w ogródku
coraz więcej kwiatów tibuchiny

boltonia ma setki zjawiskowych kwiatuszków

biała gaura wciąż kwitnie niestrudzenie

podobnie jak różowa

The Fairy jeszcze ma mnóstwo pączków

biały floks szykuje się do ponownego kwitnienia

hortensja Limelight i pnąca NN

psianka tłem dla oleandra pełnego różowego

begonie

wielkokwiatowa r.NN

Miłej nocki