Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko zaliczyłam wszystkie stronki jak mnie nie było i dowiedziałam się ciekawych rzeczy, problemy z mężczyznami [jak Tatuś czy jeszcze w gipsie ] fajne fotki urlopowe, problemy z glicynią ,moja tak szybko nie rośnie ale się ładnie wybrała i spokojnie owija się wkoło palika tylko trzeba jej u góry koło zamontować skąd je wziąć :?: :?: . Rety zapomniałabym
o obrazach Ty masz dziewczyno talent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dobrej nocki i kolorowych snów :lol: :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Sabinko :D
I znowu "namalował " Ci się obrazek :!: :D .....piękny ;:138
Ty naprawdę masz talent ;:215

A co jeszcze lubisz malować :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthio dzięki, Tak prawdę mówiąc nie wiem co lubię malować, okaże sie pewnie za parę lat. Tymczasem to tylko takie próby, żeby sie przekonać co mi wychodzi a co nie :D

Romko, nad tym kołem też myślę bo na drugi rok jak nic sadzę jeszcze jedną glicynię w środku ogródka. może jakiemuś boćkowi zakosić :D Zartuję, coś trzeba będzie wymyślić. Tatusiowi gips zdejmują za tydzień, idzie ku lepszemu :D

Krzysiu, po prostu tak jakoś się namalował, codziennie dwie godzinki i przez około miesiąc czasu ,i jest :D Spróbuj sam, nigdy nie wiadomo co wyjdzie, ja też nie wiedziałam. :D

Geniu, czekam teraz by wsadzić cebulki ale ostatnio zbyt mocno padało. Może dzisiaj się uda :D Malować zaczęłam z potrzeby bo ściany puste a jest ich sporo. A jak nie ma kasy na ozdoby to trzeba było samemu się za to zabrać :D Dzięki :D

Agnieszko, mam zamiar namalować jeszcze słoneczniki ale nie jestem pewna czy się uda. Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe jak myślałam. :D Całe szczęście że jest ich sporo w ogrodzie , ładnie zdobią i rozjaśniają. Tylko, że koszę je systematycznie do wazonu bo w domu też chcę mieć przyjemny klimacik. :D I masz rację, trzeba sie nacieszyć na zapas. Czuję zimę w nogach, już mi z rana marzną :D

Oj 100krotko :D Fajna pomyłka ;:2

No cóż, zimno nie? Było za gorąco, teraz mi za zimno a zmarzlak jestem nieprzeciętny. Jak tu babsku dogodzić :D
Powoli zaczyna mnie bardziej ciągnąć do książek niż do przebywania na powietrzu.
Jesień i zima to dla mnie fotel, ciepło, kawka i do tego książka albo robienie na drutach. Tylko, że jak zaczynam robić skarpetki i rękawiczki to czasami dzieci zdążą je ubrać dopiero na drugi rok.
Od zeszłego roku mam zrobione 1,5 skarpety i córka nie zdążyła zeszłej zimy ponosić. :D No... taka szybka jestem, niech to licho. :oops:
Ostatnio chodzę na same różańce, sporo sąsiadów przeszło na drugą stronę i wieczory spędziłam na modlitwie. Smutne wydarzenia ale niestety nieuniknione. I za każdym razem myślę sobie kiedy przyjdzie czas na nas samych.
Muszę się pozbyć takich myśli bo mnie przygnębiają a tyle jeszcze chcę zrobić. Gdzieś tam podświadomie przyśpieszam ze wszystkim, żeby spróbować jeszcze posmakować..... życia, nie wiem czego...

Okna do mycia, ogród do przekopania, obraz do namalowania i 3 książki do przeczytania. Nalewkę nową trzeba nastawić, na strychu przesiewkę zrobić i wywalić co niepotrzebne, pieniądze na węgiel uzbierać, drzewo do piwnicy ponosić, obiady, pranie, szycie, i normalna praca....
Nie... no... jak skończę to będę miała z 80 lat bo za rok będzie to samo :D

Tak więc o spoczynku wiecznym nie mogę myśleć bo nie mam na to czasu.

Dobra, koniec o smutkach...
Dowcip ze stypy, dodam tylko, że wszyscy w pierwszym momencie myśleli, że to fakt.;

Szwagier opowiada,
- Wiecie lucek(Lucek to kuzyn szwagra) opowiadał jak pewnego razu,
nieśli trumnę na cmentarz i w połowie drogi odpadło dno trumny!
Wszyscy jak siedzieliśmy otworzyliśmy buzię,
Iza aż ręce załamała.
- No co ty, i co się stało?! Nieboszczyk wypadł na ulicę?!
Szwagier spokojnie
- Nieee, Lucek mówi, że nie wypadł bo chwycił się rękami za wieko trumny. Jakoś go donieśli.

Smiechu było bo Iza chciała szwagrowi dosłownie naładować. Dostał tylko kuksańca przez karczycho :D

W każdym razie smutna impreza troszkę się rozluźniła i posypało się więcej anegdot :D

No ni, czas skończyć tą pisaninę i spróbować wytknąć nos na dwór. Może nie jest tak zimno jak wygląda przez okno :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko, proszę nie smucić pogrzebami !I tak smutno, że jesień nadchodzi.
Twoje słoneczniki trochę ja przepędzają ! Piękne małe słoneczka !
Zdolniacha z Ciebie ! Żeby mi tak łatwo wychodziły obrazki, było by milo, hi hi !
Zakupy cebulkowe super.
Pozdrówki

:D :P 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ech, tak to jest Sabinko - jeden się rodzi, inny odchodzi, i ci, co odeszli, wbrew pozorom, nie dają o sobie zapomnieć...

Też nachodzą mnie o tej porze roku refleksje różne, wesołe i smutne - taka to pora, i z takich pór składa się całe życie... czy warto przeganiać refleksyjne nastroje? Jeśli dręczą nas za często, to pewnie tak, ale tak ogólnie, to raczej zupełnie normalne i jest też jakimś budulcem dla wyższych uczuć...tak myślę.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Pelagio, już nie będę smucić chociaż dzisiaj akurat słoneczko i fajnie jest. :D
A nie wiem co Ty mówisz, że niełatwo? To każdemu przecież ale Twoje obrazy, ten który widziałam na fotce jest bardzo piękny, nie narzekaj. :D

100krotko, ja tak czasami lubię sobie pomyśleć co potem będzie. Ciało wsiąknie w ziemię ale nadal będę żywa. Tak troszeczke to uspokaja nie :D
Poza tym wiem, że nie umieramy sami, już kilka razy , u dziadka i znajomych , zanim umarli , byli przy nich Ci co odeszli prędzej. Wynika z tego, że nie będzie tak źle. :D
Jako, że na życie składają sie narodziny, krótka chwila stąpania na tym Swiecie i potem śmierć, nie da sie uniknąć myślenia o wszystkich tych kolejnych etapach. Nie często ale od czasu do czasu trzeba pomyśleć i oswoić się ze wszystkim.
Poza tym Masz rację, rozwijamy się Dzięki temu , dojrzewamy nawet o tym nie myśląc :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Sabinko! Życzę dużo słoneczka, skoro tak bardzo go potrzebujesz! ;:3 Zapewne jakoś przetrwasz te chłodniejsze dni... ale przecież jeszcze lato! :lol: Jeszcze będzie złota jesień i cieplutkie dni - zobaczysz!
Fajne zakupki, ja też w tym roku zaszalałam... i zamówiłam cebulki tulipanów, tylko bardziej kolorowe...jeszcze nie przyszły, ale jak tylko je dostanę to zamierzam wkopać w ziemię - noooo i już nie mogę się doczekać jak zakwitną...ach pamiętam.... ogrodnik musi być cierpliwy
Pozdrawiam Cię serdecznie! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Kasiu, dzisiaj właśnie pięknie słoneczko przygrzewa i wkopałam wreszcie te cebulki. Tyle, że najpierw musiałam wyrwać trawę i zrobić miejsce :D
Zem sie deczko zmachała :D

Chciałam na tę nową rabatkę nasypać kory ale może to głupie pytanie, nie wiem czy cebulki wzejdą wtedy i , czy dadzą radę. Nie nasypałam bo nie wiem.
Okrągłe koło , mniej więcej średnicy 2 metrów i tylko tulipany, jeden przy drugim, różowe i białe. Może jeszcze na same brzegi dam małe , drobne cebulowe, zobaczę, krokusy czy coś podobnego. Muszę sie zastanowić
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Kora nie jest przeszkodą dla cebulek - śmiało możesz posypać. Ja używam, jeśli tylko uda mi się dostać, korę przekompostowaną - ona jest drobniutka i wzbogaca ziemię w próchnicę. W takiej drobnej korze nawet nasionka wschodzą :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Sabinko popodziwiałam twój ogród od początku masz już ślicznie a jak to wszystko się rozrośnie to dopiero będzie co podziwiać :lol: :lol: I jeszcze masz talent , piękne obrazy :shock: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj SABINKO dawno mnie nie było mam nadzieję ,że w zimie się wszystko naprawi . na razie trzeba się rozkoszować ostatnimi promieniami słonca i przygotowac ogród do snu zimowego .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
paulina.sz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 wrz 2009, o 11:20

Post »

widze ze tez wzięłaś się za cebulowe :D
tez planuje wysypac korą miejsce dla nich tylko jeszcze nie jestem pewna gdzie ono będzie :wink:

no a teraz oglądne cały wątek :D
pozdrawiam

a obsadziłabym całe to betonowe ogrodzenie jakims winobluszczem (ale ja mam bzika na tym punkcie :wink: )
x-d-a

Post »

Sabinko, czy przegoniłaś już egzystencjalne smuteczki?
Masz rację, trzeba sobie od czasu do czasu pomyśleć o bólu istnienia, ale nie za długo i nie za często.
Zobacz, ogród powolutku zamiera, ale my właśnie teraz sadzimy cebulki - kwintesencję życia i urody - po to, aby wiosną się odrodził jeszcze piękniejszy i dorodniejszy...
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Nowy obraz również wspniały!Jeszcze kilka i możesz robić wystawę !Kwiaty cebulowe również wczoraj skończyłam wkopywać,jednak u mnie to będzie bardzo pomieszane,najpierw cebulkami bawił się mój syn,następnie zaczął z doniczek wynosić pies.Sama jestem ciekawa jak to będzie w przyszłym roku wszystko kwitło :roll: .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Sabina, nie smęć tylko bierz się za narzędzia :roll:
Tak myślałam, że oprócz hortensji pnącej na płot możesz dać bluszcz, który też powoli rośnie,
ale jest zimozielony, tylko może też przemarzać. Jeśli winobluszcz to muru lepiej trzyma się trójklapowy,
pięcioklapowy bardziej na siatkę. No i trzeba rozstrzygnąć kwestię, czyj to płot? Jak Twój - OK.
Jak sąsiada, to mam nadzieję, że nie będzie protestował. :)
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”