Na działce ewkapaw-2009
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu. Pięknie Ci kwitną goździki. Ciekawam kiedy moje zakwitną. Też w tym roku pierwszy raz siałam do skrzynki, później popikowałam na działce, ale rozrosły się bardzo ale nikudy im do kwitnienia. Z tego co pisało na torebce to są to goździki jednoroczne, ale boję się, że już nie zdążą zakwitnąć. Piękna ta Twoja róża TIP Top. Czy to z all czy z miejscowej szkółki. Bardzo bym chciała taką mieć. Lubię te kolory u róż.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu różę Tip-Top kupowałam jesienią 2008 w Rosarium w Poznaniu . Mam 3 szt . Teraz szykuje się jej obfite kwitnienie , ale niestety chyba się na ten widok nie załapię , wyjeżdżam w czwartek na 10 dni . Jak wrócę , część już na pewno opadnie - choć kwiaty się dość długo utrzymują 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- ewkapaw
Halinko dobrze byłoby zeby paczuszka doszła jutro tz. w środę , ponieważ w czwartek rano wyjeżdzam na 10 dni do Lublina. Urlop też mi się należy , a przez kilka lat nie wyjeżdżałam , bo mieliśmy teściową pod ciąglą opieką .
Jeśli nie dojdzie to niestety M będzie musiał się ją zaopiekować . Jak jutro dostanę napiszę , albo dopiero po przyjeździe
Jeśli nie dojdzie to niestety M będzie musiał się ją zaopiekować . Jak jutro dostanę napiszę , albo dopiero po przyjeździe

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Agnieszko oczywiście ,że widziałam Twoją iksję . Ja teraz mam trochę mniej czasu i tylko wędruję , oglądam , czytam i bardzo mało piszę
.
Moja iksja ma chyba bardziej pomarańczowy kolor , ale to nic . Zbiorę nasiona , posieję i wiosną będziesz miała moją
W czwartek wyjeżdżam i nie będzie mnie do 8 września i bardzo żałuję , bo targi ogrodnicze mają być prawdopodobnie 5-6 wrzesień . Trudno kasę wydam na wyjeździe i tak bym nie miała za co kupować . Idźcie z Basią na targi i zdacie mi relację co ładnego kupiłyście
Moja iksja .

Moja iksja ma chyba bardziej pomarańczowy kolor , ale to nic . Zbiorę nasiona , posieję i wiosną będziesz miała moją

W czwartek wyjeżdżam i nie będzie mnie do 8 września i bardzo żałuję , bo targi ogrodnicze mają być prawdopodobnie 5-6 wrzesień . Trudno kasę wydam na wyjeździe i tak bym nie miała za co kupować . Idźcie z Basią na targi i zdacie mi relację co ładnego kupiłyście

Moja iksja .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Od jutra urlop i wyjazd , więc dzisiaj jeszcze kilka róż z mojej działki . Szykuje się ładne kwitnienie Chopina , chyba Elfe i Tip -Top mają bardzo dużo pączków , ale mnie nie będzie . Może po powrocie jeszcze jakiś piękny pąk się zostanie

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
Ewuś ja tu porządku pilnuję-wczoraj porządnie cały dzień lało-więc nie musiałam z konewką latać
.
Pomidorki też ci na krzaczkach zostawiłam-za dużo mam swoich
.
A zapytam bo zapomnę-lilije od ciebie wysiałam w doniczce-tylko co ja mam z tą doniczką w zimę zrobić?
Nabieraj sił u rodzinki bo orzech zaczyna śmiecić
oj znowu to samo
.

Pomidorki też ci na krzaczkach zostawiłam-za dużo mam swoich

A zapytam bo zapomnę-lilije od ciebie wysiałam w doniczce-tylko co ja mam z tą doniczką w zimę zrobić?
Nabieraj sił u rodzinki bo orzech zaczyna śmiecić

- agnieszka72
- ewkapaw
Agnieszko postaram się może jutro coś pstryknąć . Mój M naprawia dach w altance , bo przeciekał i jest taki bałagan
. Po powrocie nie wiem za co mam się zabrać , ale chyba wróciłam już do codzienności . Teraz będzie praca na działce i fotki też
.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To cieszymy się bardzo bo już Cię Ewuś brakowało.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- agnieszka72
- ewkapaw
Witajcie!!!
Zgodnie z wczorajszą obietnicą zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć
Zacznę od dachu mojej altanki , na który została położona nowa papa
. Mam nadzieję , że już nie będzie przeciekać przy większym deszczu . Jutro , jeśli będzie odpowiednia pogoda , mój M zacznie trochę malować altankę / trzeba zabezpieczyć przed zimą /.

Zgodnie z wczorajszą obietnicą zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć

Zacznę od dachu mojej altanki , na który została położona nowa papa

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków