Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysieńko, jak zawsze jesteś nieoceniona ;:167 Jeszcze raz dziękuję za tę ogromną pakę!! :D Wszystkie rośliny posadzone, ze wszystkich bardzo się cieszę :D Czy lilie już doszły???
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło mi :D Najważniejsze by przyjęły się i rosły :lol: Lilie jeszcze nie dotarły, może po południu.

Ta hosta NN w cieniu też ładnie się wybarwia - trochę zaatakowana przez ślimaki i silne ulewy :cry:

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, mam nadzieję, że dotrą dzisiaj...kolejne mogłabym dosłać dopiero po powrocie :cry: Śliczna ta hosta :) Jeśli będziesz chciała dzielić, to z wdzięcznością się uśmiecham :) Tylko może lepiej poczekać cały następny sezon, żeby bardziej się rozrosła. W końcu znasz moje ulubione powiedzenie, że przecież jutro nie umieramy :lol: :lol:
Bardzo mi się podoba ta paproć od Ciebie :) Mam nadzieję, że się przyjmie i będzie rosła :) Posadziłam ją przy nowych hortensjach. Paweł obiecał, że po powrocie zetnie mi trochę drzew i będę miała jakieś 500- 600 m kw. na nowe hosty, hortensje i rh :lol: :lol: Wymyśliłam sobie, że ładnie tam się będą komponować właśnie paprocie i trawy.
Trawy to zupełnie nowy pomysł po wczorajszej wizycie w ogrodniczym :lol: :lol: Chciałam je już dawno posadzić, ale P ciągle twierdził, że to tylko kłopot :lol: :lol: Zostawią mi jakieś trzy rzadkie, nazw nie pamiętam, bo to nowość dla mnie :lol: :lol: Poprosiłam x2, bo może Ty zechcesz :)
Hortensji nie było, ale zostawią :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hostę śmiało będzie można wiosną "oskubać", bo są dwie te same - jedna większa - ta na pierwszym zdjęciu i z niej będzie coś do "uskubania" :lol:
Trawy, paprocie..... pięknie się zapowiada :lol: Ja jakoś boję się traw po moim miskancie, którego tępię już drugi rok,poza tym one potrzebują wody a u mnie z tym różnie bywa.Cała zima do przemyśleń przed nami :wink:
Pozdrawiam Krystyna
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysieńko, już się dopytałam wczoraj, te odmiany traw nie są ekspansywne, właściwie bezobsługowe, a podobno piękne :) Jak już je będę miała, zrobię zdjęcia i zdecydujesz, czy chcesz :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś, zainspirowały mnie Twoje "wspinające się trzmieliny", mam taki krzaczek wsadzony byle gdzie, na przeczekanie, i już wiem gdzie trafi docelowo - będzie się piął z bluszczem na leszczenie... :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, bardzo się cieszę :) Prawdę powiedziawszy bardzo lubię trzmieliny, one praktycznie na każdym stanowisku wyglądaja ładnie :)
Na początku musisz trzmielinę czymś przyczepić do pnia, potem radzi sobie sama :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

i co dla mnie ważne - są bezobsługowe :lol: :lol:
x-d-a

Post »

Moniko, miłego wypoczynku Ci życzę!
Wracaj wypoczęta i pełna wrażeń do nas i do swojego leśnego ogrodu :lol:
Mój urlop jeszcze przede mną - czekamy aż w Polsce zrobi się smutaśna pogoda, żeby jeszcze w ciepłych krajach naładować akumulatorki przed zimą :wink:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Uff... dotarłam do ostatniej strony :wink: a było co oglądać i poczytać. tak jak pisałam w swoim wątku, Ty byłaś u mnie, ja u Ciebie :lol: Moniko, piękny masz teren, oczywiście jak każdy, kto ma działkę płaską i bez żadnych drzew, podziwiam Twoje sosny. Dalii i liliowców masz mnóstwo :lol: czytając ile cebul posadziłaś, nie mogę doczekać się wiosennego koncertu :wink:
Życzę udanego wyjazdu, przywieź nam trochę słoneczka na jesienne dni :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś, dziękuję :D Wolałabym wyjechać za dwa miesiące, ale tak się ułożyło :lol: :lol:

Gosiu, dziękuję za miłe słowa :) Mam tylko trzy liliowce, które kwitną :lol: :lol: , ale lilii rzeczywiście sporo. Przekonałam się do nich widząc, że dobrze rosną w lesie :lol: :lol: Zawsze sadzę dużo cebul jesienią, bardzo lubię ten wiosenny spektakl :) Zimą będzie sporo czasu na wspomnienia :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
x_P-42

Post »

krysp50 pisze:Miło mi :D Najważniejsze by przyjęły się i rosły :lol: Lilie jeszcze nie dotarły, może po południu.

Ta hosta NN w cieniu też ładnie się wybarwia - trochę zaatakowana przez ślimaki i silne ulewy :cry:

Obrazek
Krystyno, myślę,że to Fragrant Bouquet. Śliczna i bardzo wdzięczna. Znosi trochę więcej słońca, niż inne hosty a jej kwiaty tak pięknie pachną :!: W 1998 r. wybrano ją Hostą Roku w USA :)
Przepraszam Moniu,ze u Ciebie... :D , potwierdzam,ze pięknie wyglądałaby przy tamtych, ciemniejszych :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu, bardzo Ci dziękuję za te cenne uwagi :D
Wiosną chciałabym kupić trochę host, teraz mam już dość sadzenia :lol: :lol: Cała zima przede mną na wybieranie :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Moni, a może giga hosty, czyli lepięzniki?
Tu, już powygryzane ślimaczo ale imponującej wielkości.

Obrazek

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu, dziękuję za zdjęcia :) Przyznam się szczerze, że nie miałam pojęcia o ich istnieniu :lol: Warto się zastanowić :)
Na razie moja największa hosta to T- Rex, ale muszę jeszcze trochę poczekać na czas jej świetności :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”