Przędziorki
- Agulas74
- 50p
- Od: 9 maja 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hmm, widzę, że substancja czynna Provado Combi jest taka sama jak w Confidorze (Imidachlopryd), a Confidor mam w domu więc raczej spróbuję tego (choć niby nie jest na przędziorki...).
Znalazłam ciekawy artykuł o przędziorkobójczych właściwościach naturalnych olejków eterycznych:
http://www.progress.plantprotection.pl/ ... 8-4-16.pdf
Zamierzam skorzystać.
Znalazłam ciekawy artykuł o przędziorkobójczych właściwościach naturalnych olejków eterycznych:
http://www.progress.plantprotection.pl/ ... 8-4-16.pdf
Zamierzam skorzystać.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Nelly,co ma znaczyć ten skrót z twojego przepisu: frac12 ???????nelly.trott pisze:Chcialabym sie podzielic ciekawostka ktora sama stosuje jak mi sie przedziorki przyblakaja
Ja uzywam naturalny srodek do zwalczanie przedziorkow(mily dla srodowiska)
1 litr wody
1 lyzka stolowa oleju slonecznikowego
½ lyzeczki plynu do naczyn ekologicznego
do spryskiwacza!
Pozdrowienia

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To zapewne taki język programowania, co to wskoczył na miejsce ukośnika. Miało być pewnie "1/2 łyżeczki", tylko się źle skopiowało albo sformatowało. Tak?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
W/g etykiety nie jest szkodliwy. Z tym, że ma kiepski stosunek wydajności do ceny. Jest wygodny w użyciu, ale jest parę innych skuteczniejszych środkow na przędziorki, np. Magus czy bardziej uniwersalny Talstar.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Też mi się spodobał, jak czytałem o nim w Programie, ale mój sklep ogrodniczy go nie sprowadził i w tym roku się nie przekonałem doń praktycznie.
Dalej poszukuje dobroczynka gruszowego(pasożyt przędziorka)- czy ktoś wie gdzie można go zdobyć, czy jest jak yeti?
Dalej poszukuje dobroczynka gruszowego(pasożyt przędziorka)- czy ktoś wie gdzie można go zdobyć, czy jest jak yeti?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
- Zaczarowany
- 200p
- Od: 8 mar 2007, o 10:57
Re: Przędziorki
Witam.
Widzę tu wiele propozycji preparatów ale w większości potrzebujecie je np do ogrodów czy szkółek.
Co polecacie do domu? Do jednej rośliny? Wiadomo potrzebuje coś w przystępnej cenie, małe itp.
A jeszcze jedno. Te przędziorki mam na owocującej cytrynie. Pewnie muszę poczekać aż cytryny opadną?
Pozdrawiam.
Widzę tu wiele propozycji preparatów ale w większości potrzebujecie je np do ogrodów czy szkółek.
Co polecacie do domu? Do jednej rośliny? Wiadomo potrzebuje coś w przystępnej cenie, małe itp.
A jeszcze jedno. Te przędziorki mam na owocującej cytrynie. Pewnie muszę poczekać aż cytryny opadną?
Pozdrawiam.
Re: Przędziorki
Z tego co wiem część tych środków była sprzedawana również w bardzo małych opakowaniach dla działkowiczów.
Pozdrawiam Janusz
Pozdrawiam Janusz
Pozdrawiam Janusz