Ogród Izabell

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo mi sie podoba sposób, w jaki robisz zdjęcia, widać, ze cieszysz się każdą roślinką i do każdej podchodzisz indywidualnie. Genialne podejscie do wierzby mandżurskiej :-) A wiesz, kiedyś miałam właśnie pomysł, żeby gromadzić zdjecia przekwitniętych powojników, bo one sietak bardzo różnią owocami...muszę to kiedyś zrobić.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witaj Izabell :D
Przyszłam do Ciebie z rewizyta :D :D
Wrzosowisko masz na prawdę rewelacyjne!!
Aż Ci trochę zazdroszczę :wink: bo ja nie mam wcale :roll: ale napatrzę się na nie u Ciebie :D :D
Bardzo podoba mi się Twój sposób pokazywanie zdjęć ;:63 ;:63 ;:63
To na prawdę wielka sztuka, umieć tak pięknie uchwycić każdy szczegół w roślinkach :D
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

No cóż - Mazury (i Warmia) w każdej postaci są piękne!

Witaj, Izabell :) jestem pod wrażeniem Twoich makro! a na wrzosowisku zaszalałaś - już sobie wyobrażam, jakie będzie piękne, jak krzaczki nieco się rozrosną
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Izabell! pięknie zapowiada się Twój ogród. Trzymam kciuki z jego dalsze projektowanie. Ja u siebie też powolutku, pomalutku coś zmieniam i ulepszam, chociaż nie przychodzi mi to z łatwością. Robisz interesujące zdjęcia. Widać w nim rękę artystki, czy zajmujesz się tym zawodowo? I jeszcze jedno pytanie jakim aparatem są wykonane, bo ręką naprawdę wprawną. Ciekawa jestem jak wygląda powojnik Mazury w rozkwicie, bo pięknie się zapowiadał.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izabelo ja w zeszłym roku dostałam hebe ale mimo że zabezpieczyłam nie przezimowało .U mojej sąsiadki też .
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izo Wrzosowisko masz cudne :!:
Śliczny jest ten wrzosik z biało-różowymi kwiatkami ,czy możesz go pokazać w całości :?:

Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają.....lubię takie zbliżenia bo wtedy widać całą urodę kwiatu....wszystkie szczegóły ,jakie oko normalnie nie dostrzega :D

Miłego popołudnia :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witam wszystkich w moich skromnych zielonych progach.

100krotko dziękuję za uznanie :) Fotografia to moja pasja i staram się, żeby każde moje zdjęcie opowiadało inną historię, jeżeli one do Ciebie przemawiają - to osiągnęłam swój cel - i to mnie cieszy najbardziej. Przyznaję, że sfotografować atrakcyjnie wierzbę było wyzwaniem, zrobiłam chyba z 50 podejść do niej i właśnie to wydało mi się najlepsze - dzięki.
W sprawie zgromadzenia kolekcji przekwitniętych powojników to mogę pomóc - mam sporo odmian i faktycznie każdy owoc jest inny :D

Aanulko ! Bardzo się cieszę z Twojej rewizyty i zapraszam ponownie na wrzosowisko - już wygląda zupełnie inaczej (fotki wkrótce). Dziękuję za uznanie - strasznie miło to słyszeć i będę starała się dla Was jeszcze bardziej :)

Agniesiu - dziękuję bardzo. Wiem, że na prawdziwe wrzosowisko przyjdzie mi poczekać kilka lat - ale mam nadzieję, że będzie warto ;)

Madziarynko - nie jestem niestety zawodowym fotografem i bardzo nad tym ubolewam - bo mogłabym z pasją robić zdjęcia i jeszcze by mi za to płacili :lol: Zawodowo zajmuję się czymś mniej pasjonującym, choć tez w branży artystycznej - jestem kierownikiem produkcji filmowej. Zdjęcia wykonuje aparatem Nikon 70D.
Mazury wkleję wkrótce, bo tak pochłonęły mnie pierwsze dni w szkole mojej córeczki, że w ogóle do niego nie zaglądałam od końca sierpnia :oops:

Gieniu - przykro mi, że Twoje hebe nie przezimowało - okryje je ciepło - może się uda. W przeciwnym razie będzie nieciekawie, bo mam ich sześć w różnych miejscach wrzosowiska jak zginą to będą dziury :?

Dzisiaj mam dla Was skarby z jesiennego spaceru.

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Izabelo zdjęcia jesienne piękne choć jeszcze troszkę za szybko na nie ,ale są tak piękne że to nic nie szkodzi .
Marek ma rację pięknie robisz zdjęcia ja nie umiem tak ,być może to wina mojego aparatu a być może że to wina przy zmniejszaniu zdjęć na fotosik .
Genia
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Izo nie mam jeszcze patentu na przezimowanie hebe. Różne o nim chodzą słuchy. Geni nie przezimował i wielu osobom na tym forum też ( tak wyczytałam ). Mam jednak sąsiada, który również posiada te roślinki i to kilkuletnie... Na moje pytanie co z nimi robi - odpowiedział, że nic :roll:
Ja moje okryje gałązkami pewnie. Jak przezimują to super jak nie to trudno :?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Izo :D przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona. Rabata wrzosowa niesamowita :shock: taka ilość roślin o rany :shock: ja w tym roku kupiłam sobie raptem 15, po 3 z odmiany :roll: :lol: Również ilość powojników mnie powaliła, niezły wynik, jak Ci się rozrosną to będzie bajeczny widok :D Przepięknie pokazujesz rośliny, zdjęcia makro wspaniałe :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Witaj Izo!
pieknie wrzosow0- powojnikowo! :D
cieszę się, że dzielisz sięz nami swoim ogrodem!
bardzo mi sie podobaja twoje zdjecia-zblizenia! :shock:
tez lubie zabawe z aparatem ;)
Ale ostrzegam, podpisuj swoje zdjęcia, złodziei pełno :evil:
Twoje zdjecia to niezły kąsek :!:
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witaj Cynthio i dziękuję za odwiedzinki. Ta roślinka dwukolorowa to nie jest wrzos, nie pamiętam jak się nazywa, ale dwukolorowe kwiaty ma odmiana Arlekin, są też całe białe i całe różowe. Fotkę całej roślinki wrzucę jutro :)

Gieniu muszę Cię pocieszyć, że na dobre zdjęcie składa się nie tylko oko fotografa, ale, może, przede wszystkim dzisiaj dobry sprzęt. Ja pracuję na lustrzance cyfrowej, gdzie rozdzielczość zdjęć jest duża, przez to wyglądają atrakcyjnie. Aparaty kompaktowe maja niższe parametry i stąd ta różnica w jakości zdjęć.

Dziękuje Ci Pauli za informację, ja też planuję okryć hebe grubiej korą - zobaczymy wiosną :)

Ciesze się Agness, że do mnie wpadłaś i że podobają Ci się moje zdjęcia. Mam nadzieję, że wiosna powojniki pokażą na co je stać. Na razie dałam im czas na korzonki ;)

Dziękuję Ewo za odwiedziny i za uznanie dla mojej pracy fotograficznej. Nigdy nie pomyślałam, że ktoś mógłby sobie przywłaszczyć moje zdjęcia - faktycznie zacznę je podpisywać - dzięki wielkie.

A teraz chciałam Wam pokazać co zakwitło u mojej mamy na oknie. Dodam tylko, że ma niesamowitą rękę do kwiatów i nawet przysłowiowy suchy badyl u niej zakwitnie :lol: Z góry przepraszam za jakość zdjęcia - to mój brat uchwycił komórką.

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
x-d-a

Post »

Izabell, jaki ładny kwiat! Uwielbiam kwiaty w białym kolorze - maja w sobie taki spokój i szlachetność. A dodatkowo - kwiat kaktusa :!:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Izo, piękne wrzosowisko założyłaś. Bardzo ładna jest kompozycja z jesiennych liści i owoców :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie Izo tylko takie słowo ciśnie się na usta.

Wspaniałe wrzosowisko, niestety ja mam manię kupowania roślin i na pewno na tym wrzosowisku byłoby pełno miniaturowych iglaków. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”